![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Așa este. Ne-am obișnuit ca „a mântui” să însemne strict izbăvirea de moarte adusă de Hristos.
Însă în vechime, de unde ne vin textele liturgice, a mântui însemna a izbăvi, a scăpa, a salva. Și poți fi izbăvit nu doar de moartea veșnică – fapt împlinit de Hristos –, ci și de „nevoi”, cum zice în Paraclis: de boală, de sărăcie, de alte necazuri. Maica Domnului mai ales așa este cunoscută: ca puternică ajutătoare. Mai ales ei îi cerem ajutorul pentru nevoi ce țin de viața pământească. Nu-i cerem izbăvire de moarte; însă mijlocire pentru noi (rugăciune) îi cerem și în sensul ăsta. |
Citat:
1. Sfanta Maria este mama lui Dumnezeu. (= gr: Theotokos, lat: Deipara) 2. Sfanta Maria este pururea fecioara. 3. Sfanta Maria a fost ferita de pacatul original. 4. Sfanta Maria a fost ridicata cu trupul la Cer. Motiunea semnata de mai multi cardinali si episcopi, prin care cereau Papei sa defineasca de la Catedra lui Petru o a 5-a dogma mariana, prin care Sf Fecioara sa fie considerata co-mantuitoare a fost respinsa de Papa Benedict al XVI-lea. El a motivat respingerea nu pe criterii dogmatice, ci prudentiale, aratand ca o astfel de proclamare ar putea genera ambiguitati. |
Citat:
|
Din curiozitate, intru să citesc, de obicei primele și ultimele posturi din acel topic...
Deci la "al 3-lea ochi", se vorbește despre Preasfânta Născătoare de Dumnezeu... Poate la al 45-lea dinte, o să se vorbească despre har... și e bine așa, desigur... nu? :/ În fine, înot și eu puțin... În Apus, franco-latinii au "maria imaculata" ca dogmă, care e erezie. Punctul 3 din postul lui Mihnea Dragomir, e o debitație a ereziei "maria imaculata", erezie întărită de co-redemptrix, de la conciliul II vatican, "bulă papală", infailibilă "revelată" pentru "sfântul papă" ioan paul al II-lea... și punctul 4 nu este dogmă, ci teologumenă, pe baza mărturiilor de mai târziu. Nu putem spune "BO" și "BC", fiindcă franco-latinii nu sunt "Biserică", cum nu sunt "romano-catolici", ci sunt franco-latini... |
Botoș Remus Emilian, de ce, în loc să răspunzi cinstit pe topicul unde s-a demonstrat că susții erezii, te apuci să dezgropi topicuri vechi de nu știu când ?
|
Citat:
Am răspuns acolo ce era de răspuns, înțelegi cât vrei și cât poți. Iar aici nu am dezgropat nimic, era primul topic din acest segment de forum "întrebări utilizatori"... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:28:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.