Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   politica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1642)

Mirean 24.04.2007 22:49:36

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

În prealabil postat de Mirean
Sau poate era bine pe vreme lui Ceausescu atunci cand nu era concurenta?

Mirean, Ceausescu este autorul multor aberatii dar lipsa de concurenta nu este una din ele, iar daca veni vorba lipsa de concurenta este un element profund crestin, si asta o spun deoarece vreau sa ramin in limitele acestui forum, nu sa batem cimpii...si oricum am da-o vechiul sistem social prin care am trecut este fara discutie mult mai crestin decit actualul, dominat de diavol si patimile lui, si asta nu o spun numai eu ci mai toti marii Duhovnici.

Ai uitat de bisercile daramate, de preotii din inchisori, de cei care au intrat in inchisoare pentru o vorba nepotrivita?
Ai uitat ca religia era ilegala?
Inca nu am auzit duhovnic sa il regrete pe Ceausescu....

nicoletajuravle 25.04.2007 00:31:59

eu nu am o parere prea buna despre aceste regimuri pt ca multi oameni au suferit de pe urma lor din cauza ca sustineau alte idei decat cele pe care le promova partidul
iar preotii nu stiu cat de incantati erau cand tb sa-si incalce regula de confidentialitate a spovedaniei pt ca se stie ca multi preoti au fost obligati sa devina informatori ai Securitatii

cozia 25.04.2007 17:47:03

Da, si aveti mare dreptate. Ma gindeam insa la prioritati, ce ar fi mai bine? Sa ajungem rapid la o societate ca cea N Americana unde 1 din 5 copii sint bolnavi metal vezi, http://www.kidsmentalhealth.ca/parents/introduction.php
sau o societate in care mai avem cite un preot pe ici pe colo care toarna la politie, hmmmm?

:)Multora probabil ca nu le pasa,...daca al meu e sanatos nu-mi pasa de restul, insa sa nu uitam ca acesti copii vor avea grija de noi la batrinete pe la azilele de batrini si ne vor impinge caruciarele.

cozia 25.04.2007 17:50:58

mintal:)

nicoletajuravle 25.04.2007 20:11:32

nu poti compara America care nici macar nu are o religie proprie nu are o identitate culturala Romania are populatie preponderent ortodoxa
iar de reg comunist ce sa mai zic a fost ca o pata neagra din istoria tarii si in CONSTIINTA multor oameni care si-au vazut familiile inchise batjocorite prin inchisori torturate amenintate
a fost introdusa teroarea generala ti-era frica sa vb de ceva ca sa nu auda cineva de la Secu
ratii alimentare ,cenzura culturala
cartile religioase lipseau cu desavarsire , nu aveai voie sa citesti asa ceva.......acum avem ocazia sa cunoastem sa ne deschidem mintea
ce daca suntem in criza pol. macar acum putem sa vedem si sa alegem .............atunci era liniste pt ca era un singur partid o singura idee valabila apreciata ca adevarata ,cine avea alta idee era consid. inamic

sofiaiuga 25.04.2007 21:14:11

din pacate cea mai mare parte a presei si canalelor TVsint partinice in functie de preferintele pt partidele politice si deci nu putem sa credem tot ce se scrie in presa si tot ce se spune la tv;recomand a se citi ALERTA pe www.civicmedia.ro.DUMNEZEU SA NE LUMINEZE!

nicoletajuravle 26.04.2007 09:16:24

ceea ce se intampla azi este o debandada totala politicienii nostri nu mai stiu ce sa faca au dat-o afara pe d-na ministru Macovei au modificat legea referendumului ...
acum incearca sa miste ceva in parlament sa vb de pensii ca sa atraga sarmanii oamenii de partea lor ...de parca noi suntem asa de ignoranti si naivi puteau sa faca asta de mult... s-au coalizat ca niste"sacali la prada"impotriva domnului presedinte....sper sa treaca criza asta cu bine si sa mergem la vot ca asata eimportantsa alegem noi pt noi nu altii in numelel nostru:angry:

Mirean 26.04.2007 10:20:26

Citat:

În prealabil postat de cozia
Da, si aveti mare dreptate. Ma gindeam insa la prioritati, ce ar fi mai bine? Sa ajungem rapid la o societate ca cea N Americana unde 1 din 5 copii sint bolnavi metal vezi, http://www.kidsmentalhealth.ca/parents/introduction.php
sau o societate in care mai avem cite un preot pe ici pe colo care toarna la politie, hmmmm?

:)Multora probabil ca nu le pasa,...daca al meu e sanatos nu-mi pasa de restul, insa sa nu uitam ca acesti copii vor avea grija de noi la batrinete pe la azilele de batrini si ne vor impinge caruciarele.

Incredibil....il regreti pe Ceausescu????
Poate iti doresti si un nou Nero?:(

cozia 26.04.2007 23:36:54

Mirean, tu cred ca glumesti, nu:D?
..fara discutie, tot ceea ce trebuia reparat in sistem erau urmatoarele:

dat drumul la pasapoarte( libertatea de cistig si construit case ACASA),

libertatea religiei ortodoxe,

si papica,...si-ti garantez ca l-am fi purtat pe palme si acum ca cel mai mare erou.

..si nu ar mai fi trebuit sa stam exilati ca prostii printre straini cu care nu avem de a face nici in clin nici in mineca si trebuie sa-i suportam cu toate aberatiile lor

nicoletajuravle 27.04.2007 11:23:13

daca oferea libertate de exprimare libertate presei poate cine stie
in 89 oamenii s-au saturat sa stea in "bezna"sa taca aveam si avem dreptul la opinii sa fim diferiti societatea comunista era uniforma (ori te faceai inginer ori lucrai la stat)
noi trebuie sa fim liberi sa ne alegem propriul drum ,sa ne exprimam fara teama, sa spunem ce nu se face bine in tara fara frica ,sa putem visa..................... suntem liberi pt asta au murit atatia oameni in 89
si acuma spuneti ca a fost pe degeaba?
eu nu ma bucur ca a fost impuscat asta e cea mai mare greseala si poate de acea nu ne ajuta Dumnezeu dar ma bucur de libertate de a vedea ,de a simti , face lucruri dupa sufletul meu , de a alege....si Bunul Dumnezeu ne-a dat posibilitate sa alegem in viata reg comunism ne-a negat dreptul acesta timp de 45 de ani

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:07:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.