AlinB |
09.05.2013 01:52:05 |
Citat:
În prealabil postat de DragosP
(Post 517862)
Și drogurile tot de Domnul sunt lăsate.
|
Exact. Si au intrebuintari medicale foarte utile.
Problemele apar atunci cand sunt folosite prost.
Ex.
Utilizare buna:
1. folosesc MS Office desi n-am platit licenta pentru a trimite lucrarea de licenta profesorului coordonator care are 60 de ani si abia stie sa foloseasca MS Office -ul instalat de altcineva, nici vorba de instalat/folosit OpenOffice.
2. folosesc Adobe Cutare desi n-am platit licenta pentru a invata sa lucrez cu el - un utilizator profesionist in plus inseamna un plus pentru firma Adobe, ceea ce inseamna beneficii directe si/sau indirecte pentru aceeasi firma.
3. Sunt un utilizator de PC din lumea a IIIa, a carui venit lunar se masura in zeci de euro, poate cateva sute si nu-mi permit achizitionarea de documentatii si tutoriale facute pentru piata celor a caror castiguri se numara in mii de euro si a caror profituri substantiale provin in buna parte din explotarea fortei de munca si a resurselor din tara mea.
Utilizare rea:
1. sunt firma multinatioanala de milioane de euro, am sute de calculatoare cu Windows si Office dar refuz sa achizitionez licentele corespunzatoare
2. sunt firma de milioane de euro a carei activitate de baza depinde strict de software -ul X, dar refuz sa achizitionez licentele corespunzatoare
3. imi deschid o afacere pe baza jocurilor de PC, inchrierii de filme, etc. dar nu cumpar licentele necesare.
|