![]() |
Citat:
Da, sfatul duhovnicului este mult mai bun si util in astfel de cazuri, pentru ca noi nu o cunoastem pe o_copila, dar ea a cerut un sfat pe forum si, in consecinta, noi ne dam cu parerea...incercam sa o ajutam (sau sa o incurcam poate:dozingoff:) |
aceea era o problema vitala... copilul a acceptat sa fie sclav pt a salva doua vieti nu pt k nu mai avea tatal bani sa se infrumuseteze.
e adevarat, te poate apuca si mandria, dar... na... acum totul e cu dus si intors. stii vorba "fi bland ca porumbelul si viclean ca sarpele" |
Citat:
|
Citat:
Asta cu privire la ce spunea Ionut: "Cine iubeste mai mult pe tatã sau pe mamã... mai mult decât pe Mine, nu e vrednic de Mine." |
Citat:
|
Citat:
Si mândria este un păcat, deci, tot avem de unde ne ridica. Cădem si iar ne ridicăm, asta e... Doamne ajută, cu Dumnezeu înainte, dar nu ne ferim de fapte bune ca sa nu ne mândrim... Doamne ajută! Ionut |
Citat:
Crezi că ai scăpat de toate celelalte păcate? Doamne ajută! Ionut |
Citat:
Nu stiu daca mandria e ultima arma a diavolului, dar e una foarte periculoasa si bantuie oamenii secolului. Nu prea emit eu judecati de valoare, de aia ma straduiesc sa invat de prin carti una alta. Si zic de mandrie ca stiu o povestioara de pateric cand un calugar se lauda fata de altul ca el n-a mai coborat in satul de langa obste de ani de zile, iar fratele ii raspunde ca el in fiecare noapte da ocol satului de teama sa nu se mandreasca cu faptul ca nu a fost in sat. De aia am pomenit de mandrie, ca e periculoasa si cateodata mai imbraca si hainele smereniei false (pe asta tot din carti am luat-o). Insistam asupra vopsitului ca sunt sub "influenta" blandetii lui Savatie Bastovoi (nu ma pot desprinde de scrierile lui), nu de alta, ca el ne invata sa intram cu grija in viata cuiva, asa cum intra Hristos in inimile celor care deschid... Deci ma iertati pentru interventiile (neinspirate de altfel). |
Imi propusesem sa nu mai intervin, insa ma bucur sincer sa vad mai multa ravna si intelepciune la copiii astia de 16 ani decat la adulti. Ma bucur pentru ispita_ta, are o minte ascutita si este atenta, si pentru ravna elenei_maria123 si pentru o_copila care a remarcat diferenta dintre ascultarea cu folos si supunerea spre incurajarea la pacat a parintilor. Cu adevarat s-a ajuns ca parintii au ajuns copii si copiii, parinti. In rest observ mai ales la femei moleseala unei "credinte" caldute, dar cat de inselatoare !!! Iar despre cate unii foarte activi pe aici care iau in deradere credinta crestina, nu-i vad decat ca pe niste nefericiti insingurati care se refugiaza pe forum in incercarea de a capta atentia.
Imi cer iertare ca am fost dur cu mirelat, din pacate si ea ca si tine Juli sunteti mandre, n-am auzit nici macar sa va puneti la indoiala judecata proprie, macar ca sunt altii care au alte pareri. Ma bucur sa le vad curajoase si le doresc sa-si aminteasca si atunci cand vor suferi pentru credinta, ca Maicuta Domnului si ingerasii sunt alaturi de ele, si nici o lacrima nu va trece neluata in seama. Dumnezeu sa va ajute spre mantuire! Liviu |
Citat:
Să-i pun sau nu cercei fetitei mele, că acum, cât e micută, pielea fragedă, nu simte durerea. Și tineam sus si tare să-i aibă cercei, sotia să nu-i aibă. Atunci, asa cum recomand si la altii, am căutat ce spun Sfintii Părinti [Sfântul Ioan Gură de Aur] si ne-am înteles să facem precum spune acolo [eu fiind sigur că voi găsi că e bine să aibă cercei, dar fiind sigur că pot gresi]. "Multi îsi atârna cercei de aur si în urechi, când nici fetele n-ar trebui sa poarte. Voi si pe baieti îi duceti la pierzare." Asa că urmăm acest sfat. Dumnezeu cu mila! Ionut |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:40:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.