![]() |
Citat:
"Nu. Eu cred că dacă cineva duce o viață îngrijită, cu aceeași spovedanie poate să se împărtășească și de mai multe ori. Nu pot să spun de câte ori anume, dar dacă duce o viață ireproșabilă, poate foarte bine să se împărtășească de câte ori dorește în intervalul acesta de timp. Cam la o lună e bine totuși să se spovedească. Noi ne orientăm fiecare cum credem de cuviință, pentru ca omul însuși să fie hotărât pentru bine până la așa o măsură, încât să nu mai fie necesară o spovedanie propriu-zisă. La mine vin unii oameni care sunt spovediți gata înainte să vină la spovedanie, sunt oameni care n-au ce spune, la drept vorbind." Daca duce o viata ireprosabila. Ori Florin Ionut a spus ca ne putem imparatasi fara spovedanie chiar daca avem pacate ,dar nu prea mari. Aici par.Teofil Paraian zice cu totul altceva. De ex.judecarea aproapelui ,chiar in gand ,sa fie un pacat care sa nu trebuiasca a fi marturisit inainte de sf.Impartasanie ? Cati dintre noi nu am judecat ,chiar si fara sa vrem ? |
Citat:
Vezi ca n-ai citit cu atentie ce am scris si mi-ai pus in spate chestii care nu le-am zis. Sau poate n-am fost prea clar, sa precizez. Des nu se impartasesc cei care se impartasesc saptamanal fata de cei care o fac doar de 4 ori pe an (sa zicem) si rar cei care o fac de 4 ori pe an fata de cei care o fac in fiecare saptamana. Se impartasesc des cei care se impartasesc saptamanal desi n-ar trebui sa o faca mai mult de 4 ori pe an si rar cei care se impartasesc de 4 ori pe an desi ar trebui sa o faca saptamanal. |
Citat:
Aceasta poate fi valabil mai mult pentru monahi, cum spuneam inainte. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Va asigur ca dansul nu compara preotii cu mirenii iar ce am spus eu nu stiu de la Par. Petru. Totul se face cu ascultare de duhovnic. Daca duhovnicul spune unui om sa se impartaseasca saptamanal cu spovedanie saptamanala asa va face omul , daca altcineva este oprit de duhovnic o perioada de timp iarasi ascultare. In legatura cu Par. Petru as voi doar sa va spun ca nu hotaraste nimic major fara rugaciune si voie de la Dumnezeu. Asteapta atat cat e nevoie pana Dumnezeu isi arata voia Sa. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:11:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.