![]() |
Citat:
-si oricum mai sunt si altemijloace de a face bani online,cele mai sigure webdesign si marketing afiliat (ai un sit sau mai multe cu mii de vizitatori lunar si ai reclame pe sit pt care esti platit) |
Multumesc tuturor pt sfaturi.
Se pare ca idea userului Corinusha si a lui fallen,mi-a facut cu ochiul.Daca as convinge-o sa urmeze un curs de operare PC in loc de asistenta sociala,poate ca ar avea o sansa sa lucreze pt un birou,frumos,pe scaun,la caldurica cum ne place tuturora(sau aproape) :) Altele pica,gen agricultura sau munci fizice deoarece nu este genul si prefera mai bine sa faca greva foamei decat sa intre in noroi printre legume sa-si culeaga ceva :) Asa cum spunea si Alin toate depind si de caracterul nostru.Oameni cu aceleasi conditii reactioneaza diferit iar rezultatele vor fi si ele diferite. Oricum,multumesc pt idei.Am sa va tin la current daca vom inregistra progrese. |
Citat:
"Acorda consultatii asupra problematicii sociale; initiaza actiuni pentru prevenirea delicventei sau pentru readaptarea delicventilor; acorda ajutor handicapatilor fizic sau mental in scopul ameliorarii capacitatii de integrare sociala a acestora. Descrierea ocupatiei.Continutul muncii Se ocupa in principal cu recuperarea si (re)integrarea psiho-sociala si profesionala a persoanelor cu probleme speciale:deficiente psihice si /sau fizice,comportament antisocial(delicventa),probleme sociale diverse. Desfasoara o activitate complexa si variata: analizeaza influenta factorilor sociali asupra starii de sanatate mentala si a comportamentului uman, acorda consultatii privind drepturile si obligatiile asistatilor, colaboreaza cu institutii sau organizatii care au obiective similare, participa la elaborarea metodelor si tehnicilor de lucru, propun masuri de ajutorare sau recuperare. Munca unui lucrator social este aceea de a ajuta oamenii în rezolvarea problemelor legate de situatia lor sociala sau de viata personala. Exercitarea profesiei de asistent social este avizata de Colegiul Asistentilor Sociali din Romania si autorizata de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale. Asistentul social indeplineste o misiune sociala care are la baza valorile si principiile fundamentale ale profesiei: justitia sociala, demnitatea si unicitatea persoanei, integritatea persoanei, autodeterminarea, confidentialitatea, importanta relatiilor interumane, furnizarea serviciilor cu competenta si in beneficial clientilor. Exercitarea libera a profesiei si independenta profesionala confera asistentului social dreptul de a actiona si a lua decizii in beneficiul clientilor sai si deplina raspundere a acestora. Unelte/ instrumente de lucru In activitate se foloseste: -instrumente birotice; -materiale de specialitate; -computer; -telefon; -fax; -aparate de inregistrare si prelucrare a datelor; Atributii si responsabilitati -stabilirea / adecvarea celor mai adecvate mijloace si modalitati de integrare psiho-socio-profesionala a persoanelor cu probleme speciale; -initiaza actiuni de prevenire a delicventei si de readaptare sociala a persoanelor cu antecedente penale; -pregateste/ participa la programe de recuperare a persoanelor cu deficiente fizice sau psihice; -acorda consultatii in probleme sociale; -intocmeste studii, raparte si dosare ale persoanelor asistate; -participa la manifestari organizate de institutii cu acelasi obiect de activitate; Mediu de activitate Activitatea se desfasoara in birou, intr-un microclimat de confort organic si pe teren, pentru efectuarea anchetelor sociale, culegerea de informatii sau identificarea modalitatilor practice de reintegrare sociala a persoanelor asistate. În case particulare, unde nu sunt probleme deosebite de mediu; totusi, unii lucratori sociali vin în contact cu oameni care pot fi la un moment dat agresivi sau dificili." Citat:
România va plăti peste 8,1 milioane euro pentru programele opționale ale Agenției Spațiale Europene "România va plăti peste 8,1 milioane de euro drept contribuție financiară pentru programele opționale ale Agenției Spațiale Europene (ESA), în baza unei hotărâri adoptate de Guvern. Actul normativ care stabilește contribuția financiară a României pentru programele opționale ale ESA a fost aprobat în ședința de vineri. Guvernul informează că, prin hotărâre, este aprobată contribuția financiară a României pentru programele opționale ale Agenției Spațiale Europene, în valoare de 8.104.000 euro și că participarea României la aceste programe va cuprinde misiuni științifice, lansatoarele europene, observarea Terrei, explorare robotică și microgravitație, navigație prin satelit, dezvoltări tehnologice de nișă." (sursa: gandul.info) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Eu nu stiu, dar pe mine anumite idei deja ma scot din minti.
Una doua : la tara la vite, sau la spalat de vase. De parca altceva pe lumea asta nu mai este de facut. "...dar sunt oraseni, care, "vai doamne, cum sa muncesc eu pamantul, doar am facut facultate si master, cum sa ajung eu o/un taranca/taran ca ultimul om?"" Ei de ce vi s-o fi parand asa de aiurea? Sincer voi ati face asta? Adica daca ai un talent, o vocatie, o pasiune, iti doresti o anumita profesie si studiezi si faci eforturi, de ce pe urma sa-ti bati joc si sa o arunci si sa te duci la coada vacii. Ah, ca sunt situatii speciale, sau ca dobandesti ceva la tara mostenire, sau prin casatorie si mai faci vara, sau in week-enduri in paralele (daca mai poti, pe langa serviciu, familie si copii), e una, dar ca sa-ti faci o "cariera" din asta nu prea inteleg. Plus ca odata ce esti stabilit la oras cu casa, masa, copii, e cam greu sa te muti. Ca sa nu mai spun de banii cheltuiti de stat,investiti in tine cu scoli si studii. Eu nu stiu frate, de unde veniti cu unele idei! Stiu, si aici este nebunia asta: pe de o parte muncesti si studiezi ceva, faci o scoala si pe urma esti pe drumuri si esti nevoit sa speli vase, WC-uri, sau sau mai stiu eu. Nu vad sensul. Este o chestie ciudata a capitalismului. Si pe urma scrii in CV ca ai studiat medicina si ai lucrat la vaci, sau la restaurantul cutare si te ia cineva cu experienta asta direct in sala de operatii? Pai nu e absurd? Eu respect toate profesiile si meseriile si pe cei ce le practica, dar fiecare la locul lui, cu talantul de la Dumnezeu. Da, aici am mai vazut o situatie interesanta: sunt uneori femei (mai ales ele fac asta) care desi au o calificare sau au studiat, se casatoresc cu vreunul de la tara si se stabilesc la el in gospodarie. Si sunt cazuri cu gospodarii superbe, in care si traiesti bine si te simti bine. Au gradini, animale, productie de branzeturi, mezeluri, marmelade, vin etc. Ba unii au chiar lacul lor, sau padure, instalatii, tot ce le trebuie. Si un om bun pe deasupra. Da, atunci inteleg ca o faci. Dar la noi "la tara" n-ai nici apa, nici gaz. E vai si amar, inca. Depinde de visul si puterile fiecaruia. |
Tu cu cine te cerți?
N-auzi că persoana în cauză nu știe să facă nimic? Si nici n-a făcut toată viața ei de până acum mai nimic? Deci de ce vocație, facultate si alte alea vorbești?? |
Citat:
|
Citat:
Nu e nimeni prea bun sa faca nimic. Evident ca toti cautam cea mai simpla cale. Si totusi daca cineva se afla intr-o situatie limita va accepta orice in lipsa de alternative. Daca nu, isi merita "soarta". Dar nu, noi suntem prea buni sa mergem la coada vacii. Noi am facut o facultate si asta ne plaseaza deasupra celorlalti. Se numeste dispret si complex de superioritate doamna. Dar asta doar cand va convine. Cand va convine va considerati prea buna pentru unele lucruri, iar cand nu va convine atacati doctrina Bisericii pentru ca nu se pliaza pe convingerile dvs, cand nu va convine ii atacati pe cei care ne invata sa traim dupa invatatura lui Hristos, pentru ca "noi nu suntem sfinti". Nu suntem. Problema e ca nu ne propunem sa fim. De asta a venit Hristos ca toti sa ne sfintim, dar noi vrem sa fie ca noi, sa alegem intotdeauna ce e mai simplu. Crucea lui Hristos nu e cea mai simpla abordare, dimplotriva e cea mai grea. Dar ea e singura care implineste scopul existentei noastre. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:28:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.