Citat:
În prealabil postat de Lucian008
(Post 549263)
Chiar nu conteaza cine a facut-o. Sf Ap Pavel spune ca oricine, si un inger din cer sau chiar el daca ar propovadui o alta evanghelie ar gresi. Asa ca nu conteaza catusi de putin ce a sustinut parintele Iustin, cu tot respectul pentru el, in aceasta privinta.
Si pentru ca sustii ca parintele ar fi argumentat ideea scripturistic (si cand spui asta preupun ca stii argumentele sale) te rog sa ne dai si noua exemplele din Sf Scriptura care atesta ca cipul este semnul fiarei.
|
Pr. Iustin nu a adaugat nimic la Evanghelii, asa ca ceea ce a spus conteaza, spre luminarea noastra.
A demonstra scripturistic, inseamna a folosi argumente din Scriptura, nu a adauga ceva la ea.
Citat:
(Post 549263)
Ce treaba are problema mantuirii oamenilor cu cipurile? Concret nu speculatii nefundamentate.
|
Concret? Ar fi prea multe de spus. Citeste si tu ce s-a mai scris pe topicul dedicat acestor cipuri.
Citat:
(Post 549263)
Faptele rele sunt pacate, nu un dispozitiv electronic de stocare a informatiilor. Sfintii Parinti au tratate intregi despre pacate si virtuti. Dar nici unul nu este despre cip. Iar pentru cine sustine ca cipurile nu erau inventate atunci ii atrag atentia ca nu se inventeaza pacate noi.
|
Faptele rele ne indeparteaza de la mantuire. La fel, ne vor tine departe de virtuti aceste cipuri. Nu crezi ca Sfintii Parinti s-au preocupat de tot ce ne-ar impiedica sa ne mantuim? Eu cred ca da. Nu degeaba le curgeau siroaie de lacrimi, atunci cand in vedenii li se aducea la cunostinta despre raul ce va fi in vremea cea de pe urma. In parte vedem si noi acest rau, dar nu il cuprindem pe tot, slava Domnului, ca nu stiu daca am rezista sa ducem atata.
Cred ca ai intentii bune, dar mai cred ca trebuie sa te mai documentezi si trebuie sa mai citesti, caci ortodoxia este un univers in sine si multe s-au scris pe aceasta tema. Fara sa ai cunostinte mai vaste, nu poti sa te apropii de adevar. Si fara sa te cureti de pacate, ca sa devi salas Duhului Sfant.
Citat:
(Post 549263)
Si iar, pentru cei care vor da ca exemplu fumatul sau drogurile despre care nu Sf Parinti nu vorbesc si totusi sunt pacate le reamintesc faptul ca Sfintii Parinti au vorbit despre vicii. Cipul nu poate fi asimilat nici unei categorii.
|
Un pacat, ca si un viciu este acela care iti rapeste libertatea, care te subjuga. Devii rob al fumatului, sau al placerii, etc. In felul acesta, fapta noastra, unica sau repetata, ne devine stapana. De aceea noi spunem ca ne eliberam de pacate, devenind robi ai lui Dumnezeu. Aceasta din urma robie este egala cu libertatea, caci scpam de sub jugul diavolului, care este tatal minciunii. Cipul poate fi asimilat, caci daca se implanteaza, el ne poate dirija gandurile, faptele. Tocmai aici e grozavia. Cipul din pasaport, dotat cu antena, este doar "la purtator", si de aceea se spune ca acesta constituie faza premergatoare a cipui implantat. Nu ca nu ar exista deja cipul implantabil; el exista, dar omenirea nu este "pregatita", adica nu au gasit inca destui sa il accepte de buna voie, desi eforturi se fac indeajuns.
Si acum te intreb: daca aveam nevoie de cip, nu ne creea Dumnezeu cu cip cu tot?!?
Citat:
(Post 549263)
Tu te-ai informat cat rau iti face telefonul mobil?
|
Daca telefonul e rau, iti dai seama ce poate un cip implantat?!?