Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Trei variante de acte cu cip (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17064)

Miha-anca 27.01.2014 22:34:03

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 549263)
Chiar nu conteaza cine a facut-o. Sf Ap Pavel spune ca oricine, si un inger din cer sau chiar el daca ar propovadui o alta evanghelie ar gresi. Asa ca nu conteaza catusi de putin ce a sustinut parintele Iustin, cu tot respectul pentru el, in aceasta privinta.
Si pentru ca sustii ca parintele ar fi argumentat ideea scripturistic (si cand spui asta preupun ca stii argumentele sale) te rog sa ne dai si noua exemplele din Sf Scriptura care atesta ca cipul este semnul fiarei.

Pr. Iustin nu a adaugat nimic la Evanghelii, asa ca ceea ce a spus conteaza, spre luminarea noastra.
A demonstra scripturistic, inseamna a folosi argumente din Scriptura, nu a adauga ceva la ea.

Citat:

Ce treaba are problema mantuirii oamenilor cu cipurile? Concret nu speculatii nefundamentate.

Concret? Ar fi prea multe de spus. Citeste si tu ce s-a mai scris pe topicul dedicat acestor cipuri.

Citat:

Faptele rele sunt pacate, nu un dispozitiv electronic de stocare a informatiilor. Sfintii Parinti au tratate intregi despre pacate si virtuti. Dar nici unul nu este despre cip. Iar pentru cine sustine ca cipurile nu erau inventate atunci ii atrag atentia ca nu se inventeaza pacate noi.

Faptele rele ne indeparteaza de la mantuire. La fel, ne vor tine departe de virtuti aceste cipuri. Nu crezi ca Sfintii Parinti s-au preocupat de tot ce ne-ar impiedica sa ne mantuim? Eu cred ca da. Nu degeaba le curgeau siroaie de lacrimi, atunci cand in vedenii li se aducea la cunostinta despre raul ce va fi in vremea cea de pe urma. In parte vedem si noi acest rau, dar nu il cuprindem pe tot, slava Domnului, ca nu stiu daca am rezista sa ducem atata.
Cred ca ai intentii bune, dar mai cred ca trebuie sa te mai documentezi si trebuie sa mai citesti, caci ortodoxia este un univers in sine si multe s-au scris pe aceasta tema. Fara sa ai cunostinte mai vaste, nu poti sa te apropii de adevar. Si fara sa te cureti de pacate, ca sa devi salas Duhului Sfant.

Citat:

Si iar, pentru cei care vor da ca exemplu fumatul sau drogurile despre care nu Sf Parinti nu vorbesc si totusi sunt pacate le reamintesc faptul ca Sfintii Parinti au vorbit despre vicii. Cipul nu poate fi asimilat nici unei categorii.

Un pacat, ca si un viciu este acela care iti rapeste libertatea, care te subjuga. Devii rob al fumatului, sau al placerii, etc. In felul acesta, fapta noastra, unica sau repetata, ne devine stapana. De aceea noi spunem ca ne eliberam de pacate, devenind robi ai lui Dumnezeu. Aceasta din urma robie este egala cu libertatea, caci scpam de sub jugul diavolului, care este tatal minciunii. Cipul poate fi asimilat, caci daca se implanteaza, el ne poate dirija gandurile, faptele. Tocmai aici e grozavia. Cipul din pasaport, dotat cu antena, este doar "la purtator", si de aceea se spune ca acesta constituie faza premergatoare a cipui implantat. Nu ca nu ar exista deja cipul implantabil; el exista, dar omenirea nu este "pregatita", adica nu au gasit inca destui sa il accepte de buna voie, desi eforturi se fac indeajuns.

Si acum te intreb: daca aveam nevoie de cip, nu ne creea Dumnezeu cu cip cu tot?!?

Citat:

Tu te-ai informat cat rau iti face telefonul mobil?

Daca telefonul e rau, iti dai seama ce poate un cip implantat?!?

Miha-anca 27.01.2014 22:48:16

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 549262)
Argumentul ăsta convinge?: http://www.youtube.com/watch?v=FS-_3JcP84Y

Aceasta este o activitate de informare. Daca nu stii nimic despre cip, cum te vei apara de el, atunci cand vom fi chemati, ca de bunavoie sa ne lasam implantati? Implantarea cu cip implica lepadarea de Hristos, caci acesta va reprezenta prin simbolurile pe care le va purta, juramantul de buna voie fata de antihrist.
Daca in zilele noastre cineva nu doreste pasaport cu cip, practic nu lezeaza pe nimeni, caci nu este obligat sa circule in afara UE.

ovidiu b. 27.01.2014 22:50:36

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 549273)
Oare faptul ca ai reusit sa te contrazici intr-o fraza, nu te ingrijoreaza?

Poziția pr Rafail Noica ai ascultat-o? Ah, se pare că ai ascultat-o, dar n-ai priceput mare lucru.

Citat:

Impotrivirea consta tocmai datorita relatiei continue cu Hristos.

Dacă ai avea o relație continuă cu Hristos nu te-ai împotrivi Cezarului, căci Hristos nu s-a împotivit Cezarului. Mă tem că nu vei pricepe.

Citat:

Fara relatia cu Hristos nu am sti ca trebuie sa ne impotrivim diavolului, nici nu am avea puterea necesara facem.

Ia dă o căutare pe google folosind motorul de căutare "sa ne impotrivim diavolului". Sunt curios dacă constați ceva.

Citat:

Ne impotrivim sa acceptam un lucru, care este scris ca va fi. Ai inteles acum, Ovidiu?

Nu, n-am înțeles...logica ta mă depășește.

Miha-anca 27.01.2014 22:59:50

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 549284)
Poziția pr Rafail Noica ai ascultat-o? Poate așa vei pricepe mai bine.

Ti-am raspuns la acest punct mai inainte. Am impresia ca tu nu intelegi pe deplin lucrurile acestea cu urmari grave.

Citat:

Dacă ai avea o relație continuă cu Hristos nu te-ai împotrivi Cezarului, căci Hristos nu s-a împotivit Cezarului. Mă tem că nu vei pricepe.

Am inteles ce a spus Pr. Noica, caci cunosc Scriptura.

Citat:

Ia dă o căutare pe google folosind motorul de căutare "sa ne impotrivim diavolului". Sunt curios dacă constați ceva.

Atunci da o cautare la "a ne impotrivi ispitei", caci diavolul nimic nu poate sa ne faca, decat sa ne ispiteasca. Impotrivindu-te ispitei, te impotrivesti diavolului. Spovedind un pacat, il scoti pe diavol la lumina.

Citat:

Nu, n-am înțeles...logica ta mă depășește.

Nu-i nimic. Cu timpul vei intelege.

Lucian008 27.01.2014 23:04:39

E periculos ce faci. Incepi sa procedezi ca Antonia.

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 549278)
Pr. Iustin nu a adaugat nimic la Evanghelii, asa ca ceea ce a spus conteaza, spre luminarea noastra.
A demonstra scripturistic, inseamna a folosi argumente din Scriptura, nu a adauga ceva la ea.

Concret, incerci sa deviezi de la subiect. Eu nu am spus ca parintele a adaugat ceva la Sf Scriptura. Exemplu era dat doar penru a demontra ca nu conteaza cine sustine o idee atat timp cat nu are argumente.
Ai spus ca parintele a sustinut-o cu argumente din Sf Scriptura, doar ca desi ti-am cerut sa dai exemple nu ai dat. Care este versetul pe care se fundamenteaza faptul ca cipul este semnul fiare? NU EXISTA UN ASTFEL DE VERSET

Citat:

Concret? Ar fi prea multe de spus. Citeste si tu ce s-a mai scris pe topicul dedicat acestor cipuri.

Se numeste evitarea subiectului. "Mereu, de fiecare data, toate, multe"... sunt raspunsuri care acopera ca de fapt nu exista exemple si argumente.

Citat:

La fel, ne vor tine departe de virtuti aceste cipuri.

Cum?

Citat:

Nu crezi ca Sfintii Parinti s-au preocupat de tot ce ne-ar impiedica sa ne mantuim? Eu cred ca da. Nu degeaba le curgeau siroaie de lacrimi, atunci cand in vedenii li se aducea la cunostinta despre raul ce va fi in vremea cea de pe urma. In parte vedem si noi acest rau, dar nu il cuprindem pe tot, slava Domnului, ca nu stiu daca am rezista sa ducem atata.

Ba da. Sunt de acord 100% Tocmai asta e problema, ca desi Sf Parinti s-au preocupat de tot ce ne-ar impiedica sa ne mantuim nu vorbesc nimic de cip.

Citat:

Cred ca ai intentii bune, dar mai cred ca trebuie sa te mai documentezi si trebuie sa mai citesti, caci ortodoxia este un univers in sine si multe s-au scris pe aceasta tema. Fara sa ai cunostinte mai vaste, nu poti sa te apropii de adevar. Si fara sa te cureti de pacate, ca sa devi salas Duhului Sfant.

N-am pretentia ca as avea cunostinte vaste, dar voi, cei care sustineti lupta anticip, cu aceste "cunostinte vaste" tot nu ati putut a un exemplu de verset care sa va sustina ideea. Voi tot veniti cu versetul in care se vorbeste despre semnul fiarei, dar problema e ca nu prea il legati de cip.

Citat:

Un pacat, ca si un viciu este acela care iti rapeste libertatea, care te subjuga. Devii rob al fumatului, sau al placerii, etc. In felul acesta, fapta noastra, unica sau repetata, ne devine stapana. De aceea noi spunem ca ne eliberam de pacate, devenind robi ai lui Dumnezeu. Aceasta din urma robie este egala cu libertatea, caci scpam de sub jugul diavolului, care este tatal minciunii. Cipul poate fi asimilat, caci daca se implanteaza, el ne poate dirija gandurile, faptele.

1. Nu este vorba despre implant.
2. Pe ce va bazati cand voi sustinei ca cipul poate dirija gandurile si faptele? Pe nimic. Pe presupuneri.

Citat:

Si acum te intreb: daca aveam nevoie de cip, nu ne creea Dumnezeu cu cip cu tot?!?

Daca aveam nevoie de mobil le dadea Dumnezeu mobil lui Adam si Evei. La fel si calculator. Le tragea si net. Nu inseamna ca este benefic cipul, discutia este cat de malefic este si pe ce se bazeaza credinta ca este semnul fiarei.

Citat:

Daca telefonul e rau, iti dai seama ce poate un cip implantat?!?

Imi dau seama ca este ilegitim protestul impotriva cipului atat timp cat nu renunti la mobil. Asta imi dau seama.

ovidiu b. 27.01.2014 23:40:00

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 549286)
Am inteles ce a spus Pr. Noica, caci cunosc Scriptura.

Dovedești contrariul. Nu ai priceput când e cazul să te împotrivești și când nu. Când zice să te împotrivești Cezarului?

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 549286)
Nu-i nimic. Cu timpul vei intelege.

Sper să înțeleg că discuția a devenit inutilă.

Miha-anca 27.01.2014 23:50:05

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 549287)
E periculos ce faci. Incepi sa procedezi ca Antonia.

Concret, incerci sa deviezi de la subiect. Eu nu am spus ca parintele a adaugat ceva la Sf Scriptura. Exemplu era dat doar penru a demontra ca nu conteaza cine sustine o idee atat timp cat nu are argumente.
Ai spus ca parintele a sustinut-o cu argumente din Sf Scriptura, doar ca desi ti-am cerut sa dai exemple nu ai dat. Care este versetul pe care se fundamenteaza faptul ca cipul este semnul fiare? NU EXISTA UN ASTFEL DE VERSET

Se numeste evitarea subiectului. "Mereu, de fiecare data, toate, multe"... sunt raspunsuri care acopera ca de fapt nu exista exemple si argumente.

Cum?

Ba da. Sunt de acord 100% Tocmai asta e problema, ca desi Sf Parinti s-au preocupat de tot ce ne-ar impiedica sa ne mantuim nu vorbesc nimic de cip.

N-am pretentia ca as avea cunostinte vaste, dar voi, cei care sustineti lupta anticip, cu aceste "cunostinte vaste" tot nu ati putut a un exemplu de verset care sa va sustina ideea. Voi tot veniti cu versetul in care se vorbeste despre semnul fiarei, dar problema e ca nu prea il legati de cip.

1. Nu este vorba despre implant.
2. Pe ce va bazati cand voi sustinei ca cipul poate dirija gandurile si faptele? Pe nimic. Pe presupuneri.

Daca aveam nevoie de mobil le dadea Dumnezeu mobil lui Adam si Evei. La fel si calculator. Le tragea si net. Nu inseamna ca este benefic cipul, discutia este cat de malefic este si pe ce se bazeaza credinta ca este semnul fiarei.

Imi dau seama ca este ilegitim protestul impotriva cipului atat timp cat nu renunti la mobil. Asta imi dau seama.

Apocalipsa 13. Este vorba de semnul care se va pune pe frunte sau pe mana, fara de care nimeni nu va putea cumpara sau vinde.

In privinta mobilului, are si el partile lui nocive, fara discutie. Dar este si folositor, caci poti salva o viata, chemand Salvarea la locul accidentului. Mie personal nu imi place sa vorbesc la telefon, dar sunt obligata sa comunic cu oamenii aflati la distanta fata de mine, interurban sau international. Asta insa nu imi influenteaza gandirea si nu constituie un pacat, cai nu sunt dependenta de telefon, adica nu intru in criza daca mi se descarca, sau daca nu am credit, ceea ce mi se intampla destul de des.
Bautorul invederat, sau jucatorul de pacanele, daca nu isi primesc portia, intra in criza cu tremur; sunt dependenti.
Este deci o mare diferenta, caci eu pot sa arunc oricand telefonul mobil; dar bautorul nu se poate rupe de bautura.

NU este nici o presupunere, ca cipul poate multe. Daca citesti despre Nwe Age, religia secolului XXI, vei vedea ce teluri "ianlte" si au propus acest adepti: sa devina semizei si sa subjuge toata planeta. Poate acum nu vezi legatura, dar cu timpul, daca ai rabdare, vei intelege. Dupa stitul intempestiv, inteleg ca esti tânar. Ai rabdare si deschide ochii.

Miha-anca 27.01.2014 23:56:22

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 549296)
Dovedești contrariul. Nu ai priceput când e cazul să te împotrivești și când nu. Când zice să te împotrivești Cezarului?

Sper să înțeleg că discuția a devenit inutilă.

Inutila nu e niciodata din punctul meu de vedere. Eu am rabdare.
Cand vor sa ne desparta de Hristos. Cu pasaportul nu vor reusi, dar cu cel implantat, cu siguranta, caci contine juramantul de credinta fata de satana, exprimat prin simboluri.

Lucian008 28.01.2014 03:30:51

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 549299)
Apocalipsa 13. Este vorba de semnul care se va pune pe frunte sau pe mana, fara de care nimeni nu va putea cumpara sau vinde.

Eu am intrebat care sunt argumentele din Sf Scriptura ca cipul este semnul fiarei si tu imi spui ca acesta se va pune pe frunte sau pe mana. Inca nu am vazut cipuri puse pe mana dreapta si pe frunte. Singurele surse sunt fie site-uri sectante (neoprotestante), fie site-uri schismatice, antisemite, intolerante si extremiste.

Citat:

In privinta mobilului, are si el partile lui nocive, fara discutie. Dar este si folositor, caci poti salva o viata, chemand Salvarea la locul accidentului. Mie personal nu imi place sa vorbesc la telefon, dar sunt obligata sa comunic cu oamenii aflati la distanta fata de mine, interurban sau international. Asta insa nu imi influenteaza gandirea si nu constituie un pacat, cai nu sunt dependenta de telefon, adica nu intru in criza daca mi se descarca, sau daca nu am credit, ceea ce mi se intampla destul de des.
Bautorul invederat, sau jucatorul de pacanele, daca nu isi primesc portia, intra in criza cu tremur; sunt dependenti.
Este deci o mare diferenta, caci eu pot sa arunc oricand telefonul mobil; dar bautorul nu se poate rupe de bautura.

O dam la intors. Cautam efectele benefice ale telefonului mobil cand discutia era despre cum iti incalca diverse lucruri libertatea.

Citat:

NU este nici o presupunere, ca cipul poate multe. Daca citesti despre Nwe Age, religia secolului XXI, vei vedea ce teluri "ianlte" si au propus acest adepti: sa devina semizei si sa subjuge toata planeta. Poate acum nu vezi legatura, dar cu timpul, daca ai rabdare, vei intelege. Dupa stitul intempestiv, inteleg ca esti tânar. Ai rabdare si deschide ochii.

Doamne Dumnezeule. Iti spun ceva "nou": oamenii si-au dorit intotdeauna sa devina zei si sa conduca lumea. Dar iti mai zis ceva: diavolul a fost mereu "harnic" si le-a dat preocupari noi, erezii noi si falsi dusmani ca sa faca orice numai sa nu isi vada de mantuire. Acum a dat cipul. Dar nu in sensul in care crezi tu.

Miha-anca 28.01.2014 07:40:16

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 549313)
Eu am intrebat care sunt argumentele din Sf Scriptura ca cipul este semnul fiarei si tu imi spui ca acesta se va pune pe frunte sau pe mana. Inca nu am vazut cipuri puse pe mana dreapta si pe frunte. Singurele surse sunt fie site-uri sectante (neoprotestante), fie site-uri schismatice, antisemite, intolerante si extremiste.

O dam la intors. Cautam efectele benefice ale telefonului mobil cand discutia era despre cum iti incalca diverse lucruri libertatea.

Doamne Dumnezeule. Iti spun ceva "nou": oamenii si-au dorit intotdeauna sa devina zei si sa conduca lumea. Dar iti mai zis ceva: diavolul a fost mereu "harnic" si le-a dat preocupari noi, erezii noi si falsi dusmani ca sa faca orice numai sa nu isi vada de mantuire. Acum a dat cipul. Dar nu in sensul in care crezi tu.

Ba, sa stii ca eu am vazut cipuri puse pe mana dreapta. Acest lucru se practicca deja in Statele Unite la bolnavii, care doresc sa aiba asupra lor fisa medicala, pentru a se putea interveni rapid in caz de criza pe strada. Deci exista si ca se folosesc nu mai incape nici o indoiala. Avem un topic despre cipuri, la care multa lume a contribuit cu informatii. Acolo gasesti filme despre cipuri implantate cu stirea sau fara stirea "beneficiarului".
Lucian, am impresia ca tu esti bine intentionat, dar nu vezi padurea de copaci. Fara suparare.
Zici ca cipul e o preocupare noua ca oamenii sa nu isi vada de mantuire? Chiar asa e! Ce vrei mai mult?

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:45:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.