![]() |
Problema ridicată în topicul de față a mai fost pusă, pe alte topice, sub alte forme (e păcat să ai automobil scump?). Este păcat, în general, să te folosești de lucruri scumpe? E păcat să fii bogat?
Nu cred că problema este bine pusă, pentru că ceea ce ne învață Hristos este, în primul rând, să avem dragoste față de ceilalți, în special față de cei în nevoi (de orice fel). Sau Apostolul, care zice, la 1 Corinteni 13, 3: „Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește”. Deci degeaba îmi iau telefonul cel mai ieftin, degeaba merg pe jos la serviciu (n-am mașină), degeaba sunt chiar sărac de bună-voie. Dacă toate astea nu sunt din dragostea/grija față de altul, e în zadar. Nu-i păcat, așadar, să am smartphone (scump); e păcat să n-am milă față de cel care n-are ce pune pe masă, ce îmbrăca, unde dormi. P.S. Iar atunci când ajung la asta, smartfonul va fi, poate, tăiat de pe listă (dacă nu cumva este un instrument pe care-l folosesc tot spre a face bine). |
Citat:
Hey,ce surpriza! Bine ai revenit printre noi :) Intradevar,toate sacrificiile pe care le facem ar trebui sa aibe ca motivatie dragostea noastra catre Dumnezeu si fireste catre toti oamenii. Sunt si din aceia carora nu le place smartphonul sau nu stiu sa-l foloseasca -cu toate acestea,nu inseamna ca se situeaza spiritual mai bine decat altii,daca nu detine smartphone. |
Părintele Mihoc - despre Apocalipsă (de la minutul 17:20 despre 666, cipuri): http://www.youtube.com/watch?v=6RdPuz6QEzU
Părintele Mihoc vorbește de calculator, internet, telefon mobil (minutul 17:20): http://www.youtube.com/watch?v=09r5qdN0_PM ps: cine vrea să asculte toată conferința pr. Mihoc ordinea înregistrărilor este 3, 2, 1. |
Citat:
On-topic: am Android si eu. Si da, am niste aplicatii utile: compilatoare, aplicatii de rugaciuni, navigator GPS, teamviewer, mp3/mp4 playere, etc. Adica merg pe necesitate si utilitate, nu pe infantilisme trufase si penibile de genul "uite ce telefon am eu!". Si nu stau mult cu ochii beliti in ecranul ala tactil, doar cit e necesar. |
Nu nenică, ascultă. S-ar putea să fii surprins.
Ascult-o și pe asta: http://www.youtube.com/watch?v=jZObW1J2CBE. Am mai postat-o pe topicul ăsta o dată. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Cu toate astea, pe aici s-a vehiculat si ideea ca ar fi pacat sa ai caine, sa cheltui bani cu el, si nu numai atat, dar si sa iei bani oamenilor pt a le trata animalele de companie...asa ca...probabil cel mai potrivit ar fi a ne intoarcem cu totii la munca campului.... Defapt ca sa fiu extremista as putea spune ca, dpdv bio si ecologic, "pacatul primordial" al omenirii a fost cand au facut prima data focul, pt ca ne-a cazut blana si am devenit dependenti de energie preponderent artificiala, care stim cu totiii la ce a dus (CO2, efect de sera, incalzire globala, secatuirea resurselor, samd). Asa ca daca vrem sa fim bio si eco cu adevarat cred ca celmai potrivit ar fi sa incercam sa nu mai consumam nici un fel de energie artificiala , nici ca sa ne incalzim nici ca sa ne racorim.... |
Părintele Vasile Mihoc îmi place aproape la fel de mult ca Părintele Galeriu. Au cu siguranță multe în comun; inclusiv felul în care se raportează la tehnologie. Părintele Galeriu spunea despre Internet că reprezintă o revoluție culturală la fel de mare ca cea produsă de apariția tiparului. Oameni luminoși fiind, optimiști din credință, nu au cum să creadă că răul (propagat, bineînțeles, pe orice cale de comunicare) poate avea ultimul cuvânt. Teama de Antihrist nu se simte în cuvintele lor, ei simțind prea fierbinte dragostea atotbiruitoare a lui Hristos.
p.s. Mulțumesc tuturor pentru căldura primirii. |
avantaje si dezavantaje...
Avantajele comunicarii interumane sunt binecunoscute; decand cu tehnologia moderna putem comunica worldwide, la orice ora, cu oersoane pe care alminteri nu le-am fi cunoscut niciodata; imaginati-va ce rau ar fi fara aceasta posibilitate; sa patesti un mare necaz (sa te parraseasca sotia sau iubita, sa te dea afara de la serviciu, sa te certi cu seful sau cu un client important) si sa fii singur acasa, sa nu ai telefon, sa cobori la tel public sa incerci sa suni cativa prieteni, sai sa nu-ti raspunda, sau sa nu aiba timp sa vb cu tine, sa suni la dr si sa te programeze sapt viitoare, sa te duci la biserica si sa nu-ti gasesti duhovnicul...ce-ti mai ramane de facut, decat sa te duci acasa sa te imbeti, sa iei un pumn de pastile, sa spargi si sa trantesti, sa-ti tai venele, sau, in cel mai fericit caz, dc esti intelept, si ai o carte de rugaciuni, sa te pui pe plans si pe rugat...
Insa dezavantajele tehnologiei rezida in primul rand din limitele lor : e posibil ca tocmai cand esti la maxima ananghie, sa se strice gadgetul, sau sa nu mearga netul, sau sa-l spargi chiar tu cu mana ta, de suparare ca nu te ajuta, sau s anu gasesti pe nimeni online sa-i impartasesti ce-ai pe suflet si sa-ti raspunda, sau chiar mai rau sa te ia la misto cineva cunoscut sau necunoscut... Apoi, riscam sa constatam in momentul cand comunicarea virtuala devine nefunctionala, ca ne obisnuisem mai bine cu aceasta modalitate de comunicare si ca ne-am cam rupt de realitate, nu mai avem prieteni, nu mai comunicam cu familia, iar la necaz, dc suntem in imposibilitatea de a ne mai "conecta", efectiv nu avem cu cine comunica face-to face... Stiti ce patesc eu dc trebuie sa sun si vb cu cineva pe telefon, nu pe internet? vai, e jale, imi bate inima cu "200 la ora", tremur, am palpitatii transpir, ma iau ameteli, tot numai de emotii si rusine...iareu chiar am avut in multiple randuri necazuri legate de "smartphone"... iar acum se repeta din nou, ieri l-am spart pe al doilea, (intre timp mai sparsesem si pe cel de serviciu), acum iar s-a suparat al meu pe mine si ma uraste, probabil nu-mi va vorbi si ma va persecuta iar vreo doua saptamani, si nu am ce sa fac, pt ca are dreptate, chiar dc mie nu-mi convine... Deci iata cum un gadget poate strica relatiile interumane !!! |
intrebare
Dvs cum ati proceda? ce ati face daca copilul, sau sotul, sotia, si-ar sparge telefonul (a doua sau a treia oara)? Ce pedeapsa ati aplica? cat timp ati fi suparati si nu ati vorbi cu persoana respectiva, daca si dupa cat timp ati ierta-o ? ce ar trebui sa faca ca safie iertata mai repede ?
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:41:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.