Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Dogmatica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5074)
-   -   Teologia eretica a lui N. Matsoukas si Teilhard de Chardin (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17868)

bogdan81 29.04.2015 00:22:42

Evoluția nu le-ar fi trecut niciodată prin gând unor oameni care cred în Dumnezeul la care se închină creștinii ortodocși.

Ieromonah Serafim Rose

bob2909 29.04.2015 00:29:47

Ma bucur!

Spune asta si bombelor nucleare care au venit prin evolutie ...

http://images.wikia.com/dune/images/..._explosion.jpg

abaaaabbbb63 29.04.2015 08:26:23

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 589562)
Noi stim ca Dumnezeu a creat intreaga lume pentru om.

Stii sigur? 100% sigur? Ai cum sa stii asa ceva?

Citat:

Nu e dumnezeul neputincios si crud al evolutiei care lasa ca animalele sa se sfasie intre ele vreme de miliarde de ani sau sute de milioane de ani, pentru ca apoi sa creeze omul.

Nup, dar sigur nu este cel care face toate fiintele deodata, tot ca sa se sfasaie intre ele.

Citat:

Da, cu adevarat, teoria evolutionista este erezie. Nu se poate impaca cu crestinismul.
Si da, MihailC, poti sa numesti magic daca vrei creationismul.
Evolutia insa e de-a dreptul neo-paganism.

Se poate impaca cu crestinismul care nu ia primele capitole din VT in mod literal (de exemplu, cel catolic).

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 589564)
Un dumnezeu ca cel propovaduit de evolutionismul teist e un dumnezeu cu care eu cel putin, nu as vrea sa-mi petrec vesnicia. Nu asa il doresc eu pe Dumnezeul meu. Macar eu am curajul sa spun asta. Decat sa ma prefac ca e minunata sinteza intre crestinism si evolutie.

Asta este cu totul altceva. Faptul ca tu nu te poti impaca cu ideea nu inseamna ca nimeni nu ar trebui sa o faca.

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 589567)
Evoluția nu le-ar fi trecut niciodată prin gând unor oameni care cred în Dumnezeul la care se închină creștinii ortodocși.

Ieromonah Serafim Rose

Dap, deoarece nu ar fi cercetat prea multe despre subiect din lipsa de interes. Te-as pune in aceeasi categorie, daca nu te superi.

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 589568)
Ma bucur!

Spune asta si bombelor nucleare care au venit prin evolutie ...

http://images.wikia.com/dune/images/..._explosion.jpg

Alea au venit din fizica nucleara. Ce legatura au?

iuliu46 29.04.2015 09:23:53

Asa ii putem spune si noi lui abaaa...
Crede in povesti cu maimute pentru ca nu a cercetat crestinismul. Sau nu a cercetat povestile cu maimute ci ea de bun orice aude de la oameni pe care-i considera a fi mai destepti decat el.
Daca tu nu accepti ideea ca nu a existat evolutie nu inseamna ca nimeni nu ar trebui s-o faca. :1:

abaaaabbbb63 29.04.2015 12:38:26

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 589577)
Asa ii putem spune si noi lui abaaa...
Crede in povesti cu maimute pentru ca nu a cercetat crestinismul. Sau nu a cercetat povestile cu maimute ci ea de bun orice aude de la oameni pe care-i considera a fi mai destepti decat el.
Daca tu nu accepti ideea ca nu a existat evolutie nu inseamna ca nimeni nu ar trebui s-o faca. :1:

Perfect! Am descoperit impreuna relativismul din lumea aceasta. Nimic nu e 100% sigur.

Igor_Paslusnik 29.04.2015 12:51:56

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 589586)
Perfect! Am descoperit impreuna relativismul din lumea aceasta. Nimic nu e 100% sigur.

Nimic nu e 100% sigur, nu? Așa e. Ce frumos. Această afirmație ne face să credem în Dumnezeu.

Tocmai de acea există cu adevărat Dumnezeu și evoluționismul e o manevră ateistă de slăbire a credinței sau desființarea ei.

De aceea, Dumnezeu existând cu adevărat, rămâne ca fiecare să aleagă care și Cine este Acel Dumnezeu Adevărat: budha, krisna, mahomed cu allah, sau Dumnezeu Sfânta Treime, Savaot Iubire.

Iar după ce am ales, să ne adâncim în cunoaștere, cercetare, trăire, acceptare, păstrare, înmulțire, limpezire, înâlțare, smerire, iubire, virtuți, spre mântuire. Amin.

Să nu ne depărtăm totuși prea mult de teologiile eretice, să le cunoaștem să ne știm feri de ele.

abaaaabbbb63 29.04.2015 13:29:49

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 589590)
Nimic nu e 100% sigur, nu? Așa e. Ce frumos. Această afirmație ne face să credem în Dumnezeu.

Tocmai de acea există cu adevărat Dumnezeu și evoluționismul e o manevră ateistă de slăbire a credinței sau desființarea ei.

De aceea, Dumnezeu existând cu adevărat, rămâne ca fiecare să aleagă care și Cine este Acel Dumnezeu Adevărat: budha, krisna, mahomed cu allah, sau Dumnezeu Sfânta Treime, Savaot Iubire.

Iar după ce am ales, să ne adâncim în cunoaștere, cercetare, trăire, acceptare, păstrare, înmulțire, limpezire, înâlțare, smerire, iubire, virtuți, spre mântuire. Amin.

Să nu ne depărtăm totuși prea mult de teologiile eretice, să le cunoaștem să ne știm feri de ele.

Tocmai ai zis ca nimic nu e sigur, dar ai facut cateva afirmatii de genul "Sunt 100% sigur". Ti le-am facut in bold.

delia31 29.04.2015 22:26:50

@Bogdan
Multumesc de feed-back. Revin cat de curand si eu cu unul, doar ca e ceva mai multicel si mai subtil de zis, iar pt. asta tre' sa-mi fac timp sa-mi sintetizez un pic ideile.

@Mihai si Barsaumas
Sper ca n-a apus soarele peste supararea voastra si ca v-ati impacat pe privat. Si cu altii pe care i-ati sau v-au suparat.

delia31 29.04.2015 22:33:02

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 589586)
Nimic nu e 100% sigur.

Esti sigur 100%?

Propria moarte..

AlinB 29.04.2015 22:51:29

Nici de asta nu poti fi sigur(a).

Poti prinde Parusia :63:

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:44:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.