autunit |
16.07.2015 21:24:56 |
Citat:
În prealabil postat de iuliu46
(Post 595831)
Daca mai sare calul o data si ia iar ban, la urmatorul profil va avea poza cu curcubeul. Uite asa se da lumea pe brazda. :)
|
Fereasca Dumnezeu. Dar, m-am gandit ca si fanatismul meu, care in exprimare avea deseori accente isteroide, a purtat o parte mai mult decat semnificativ din vina nestapanirii mele. Asa incat, cum scria Isaac Asimov in "Soarele Gol", " oamenii au instincte oricum slabe". Inclusiv instinctul de a isi urma cugetul/parerile proprii, bune sau rele. Prefer oricand sa renunt la povara unor convingeri, mai ales la pachet cu un mod orbeste-coleric de a le sustine, ca sa ma integrez mai bine intr-o colectivitate, fie ea si cea virtuala a unui forum. Din tot scandalul asta, macar un lucru e sigur: nu as putea fi vreodata un fanatic, cipophobic-style, sau ceva de genul. Integrarea si sanatatea sociale sunt preferabile oricand excluderii, la orice scara.
Acum Iuliu o sa zica ca marturia asta seamana cu o autojustificare de colaborationist din vremea reeducarii. Cam asa e; impulsul e acelasi.
Mirela, iti multumesc din inima pentru sustinere. Intr-adevar, nu mai fusei banned pana acum; fuse o experienta interesanta. Oricum, ma voi stapani.
On-topic: nu a observat nimeni ca shiitii sunt, in comparatie cu anume ramuri sunite efectiv descreierate, prieteni cu crestinii? Ar trebui facuta o comparatie intre felul in care isi practica crestinii din Iran sau Turkmenistan credinta, respectiv ca niveluri de impediment/persecutie, si felul, adica halul, in care sunt tratati in Egipt, chiar Turcia, si, needless to say, "progresista" si "prooccidentala" monarhie saudita. Pe bune, in Arabia Saudita a fi crestin la modul public asumat e o ruleta ruseasca.
|