dillema |
01.06.2007 17:52:30 |
Citat:
În prealabil postat de Sylvie
Dillema,SINCER mi-e mila de tine...???!Numai eu cunosc O MULTIME DE CAZURI de care ziceai tu CA NU EXISTA.Preotese si nu numai cu 4-5 copii si inca sunt tineri,mai au timp sa mai faca daca doresc.Cunosc si perechi care se infraneaza,dupa ce au facut 2 copii si sunt si ei tineri.Cred ca alta este problema ta O LIPSA DE CREDINTA.Sa nu te superi pe mine.Trebuie sa-L cauti pe Dumnezeu CU SUFLETUL,daca vrei SA VEZI BINE...???.
|
ce sa facem ...D-zeu ne-a dat calitati si defecte in cantitati diferite. Iar crestinismul nu este un tipar, ci se muleaza pe situatia fiecaruia cum spunea cineva pe aici. Sunt unii cu dorinte mai intense, altii mai educati, altii mai asceti ca tine...
Stiu exemplul unui calugar (am auzit-o la ASCOR) spusa de un parinte legat de calugarie, ca sunt calugari cu inclinatii puternice spre manastire, dar cu pacatul preacurviei. Si zicea parintele ca o data vine acel calugar si se spovedeste si zice.."parinte am pacatuit...cu o femeie" (calugar fiind). Parintele a zis ca il iarta dar sa nu mai faca asa ceva ca e pacat foarte mare si de sminteala. Dupa un timp acel calugar vine iar si se spovedeste cu acelasi pacat. Atunci parintele il iarta si ii zice sa nu mai faca asta. A treia oara iarasi vine calugarul si se spovedeste cu acelsi pacat si ii zice parintelui.."poate ar trebui sa parasesc manastirea..poate nu sunt pentru calugarie". Parintele a spus nu parasi calugaria daca simti ca esti pentru calugarie....suntem oameni si cadem ispitei si ne ridicam apoi...dar ai grija ca moartea sa nu te prinda cazut in pacat.
Daca exista astfel de exemple...pai iti poti inchipui ca un om obisnuit e mult mai suspus ispitei si calea catre mantuirea e mult mai anevoiasa...dar totusi Hristos ne-a dat puterea prin preoti sa ne curatam si sa ne ridicam din pacat si sa mergem mai departe...bineinteles insa ca urma cuiului din lemn ramane...deci sa nu mai repeti pacatul.
Iar legat de planificare...Hristos da la fiecare cat poate. Bineinteles ca nu e bucuros de pacat dar El a venit pentru pacatosi.
ce faci cu un barbat care nu are puterea de a se infrana? Pai ori inebuneste ori se duce la alta...ca e in fierea fiintei umane. La fel sunt si femeiile...nu sunt exceptii...
daca tot acel ma indemana prezervativul sa zicem...daca interzicem prezervativul (sunt adepta acestui mod de planificare) asta ar insemna ca trebuie interzise si operatiile ca asta e crucea ta...trebuie sa mori, trebuie interzise cezarianele...ca femeia aia trebuie ori sa moara ori sa traiasca, trebuie interzisa fecudnatia in vitro pentru cei care au fost condamnati sa nu aiba copii, sa nu folosim internetul etc...sa traim vremurile de acum 2500 de ani...si totusi LEgea lui Hristos chiar daca au trecut 2000 de ani se poate aplica si astazi.
In Vechiul Testament D-zeu zice cresteti si va inmultiti. Evreii au rezolvat problema neinfranarii prin poligamie care nu era placuta lui D-zeu.
Dar Hristos nu a mai repetat ideea de cresteti si va inmultiti...ci sa va iubiti.
cititi Noul Testament dar nu ca fariseii...
|