![]() |
Ai dreptate, insa eu vorbesc de iubirea neconditionata pentru aproapele care a facut ca, la chemarea bisericii,credinciosii nostrii sa trimita celor afectati de valurile tsunamice o suma impresionanta. Bineinteles ca invatatura noastra trebuie pastrata curata, insa aceasta dupa parerea mea nu impiedica dialogul si toleranta. Il poti invata pe un om mult mai bine cu duhul blandetii, explicandu-i. Eu cred ca atunci cand va venii vremea, ne vom unii toate confesiunile intr-o singura biserica. Doamne ajuta:)
|
Eu cred ca atunci cand va venii vremea, ne vom unii toate confesiunile intr-o singura biserica. Acea Biserica exista deja, e Biserica ortodoxa. Cine vrea sa fie cu Mântuitorul se face fiu al acestei Biserici. |
Asa sa fie, si tot e nevoie de bunatate si rabdare cu fratii nostri, pentru ca si un lucru cat de bun nu se poate face dintr-o data. Si nici cu forta.
Trebuie sa ne smerim, si cu aceasta smerenie sa aratam ce putem din cele ale adevarului. Sa ne gandim cum putem sa-i apropiem si nu sa-i indepartam de noi. Si unui copil ii arati atunci cand greseste, tot mai bine cu blandete, c-apoi se-ndreapta si ti drag de el. Dar aici e o civilizatie intreaga care s-a nascut intr-o anumita credinta, cu anumite conceptii, si bune si rele, si a dat valori pe care nu le putem nega. Nu se poate schimba totul dintr-o data ! Sfintii Parinti au fost mai aspri, e drept, dar ei au si autoritatea de a fi, asta pentru viata lor sfanta. Noi sintem datori sa ascultam de Biserica, sa fim tari in credinta noastra si mai mult sa inclinam prin fapte a arata puterea ei. Si asa sa dea Dumnezeu sa fim Una Soborniceasca si Apostoleasca Biserica ! |
Citat:
Ce am zis mai sus este valabil si pentru ortodocsi, nu numai pentru cei de alte credinte. Cu totii avem nevoie de intelegere si rabdare din partea altor oameni mai sporiti in cele duhovnicesti. Daca uneori am adoptat un ton mai dur, cer iertare. Si eu sunt adeptul blandetii, numai ca si adevarul trebuie marturisit. |
:)Dragi prieteni v-aduceti aminte de intamplarea cu ucenicul Sf. Macarie?"Sfantul Macarie si-a trimis ucenicul la o treaba zicandu-i:Mergi mai naintea mea ca voi veni si eu curand.Ucenicul a plecat si pe cale s-a intalnit cu un popa idolatru,caruia i-a zis:Ce faci demone?Acela l-a fugarit pe ucenic spunandu-i cuvinte aspre.Din urma venind si Sf.Macarie l-a salutat pe idolatru zicandu-i:ce faci frate?Acela i-a zis:tu ma numesti frate?Altul mai inaintea ta m-a nimit diavol.Sfantul i-a zis:Nu suntem amandoi chipul lui Dumnezeu?Tu te nevoiesti,dar nu stii cui.Din acel moment idolatrul a devenit ucenic al sfantului Macarie.Blandetea a biruit. Doamne ajuta!
|
Citat:
"Acea Biserica exista deja, e Biserica ortodoxa. Cine vrea sa fie cu Mântuitorul se face fiu al acestei Biserici." Cred ca cel care a scris acest mesaj face aceeasi greseala ca un altul care zice ca: Biserica exista deja: e biserica Catolica, e "Biserica" Musulmana sau orice alta confesiune. Capul Bisericii e Hristos iar madularele suntem noi, toti cei botezati in numele Sfintei Treimi, care credem in Dumnezeu (atat cat e fiecare capabil) si care marturisim credinta in Dumnezeu prin viata noastra cea de toata zilele. Iar Hristos nu e Catolic, Ortodox sau Protestant dupa cum nu veti gasi nicaieri in Evanghelie scris, ci e Fiul lui Dumnezeu. Nu uitati ca confesiunile au fost create de oameni nu de Dumnezeu. |
Nu stiu cat sunt de priceputa dar, voi incerca sa redau cele ce urmeaza:
"Doi tineri morti intr-un accident de masina ajung la poarta Raiului. Acolo ii intampina Sf. Petru. Acesta se ofera sa-i conduca prin Rai. Mergand prin Rai le arata unde sunt hindusii, unde sunt musulmanii, etc. Ajungand la un zid, se opresc si Sf. Petru le spune tinerilor sa nu vorbeasca ci sa pastreze deplina tacere. Trecand mai departe, tinerii il intreaba: de ce nu era voie sa vorbim in acel loc? Sf. Petru le raspunde: pentru ca acolo sunt crestinii care-si imagineaza ca sunt singuri in Rai..." Din pacate asa este firea omului, daca nu se faleste, nu se simte bine. Si daca reuseste sa si ponegreasca, este cu atat mai bine. Toata lumea se doreste lider de opinie, de aceea, unitatea nu se realizeaza si dupa cate se vede, mai este cale lunga pana acolo. |
Citat:
|
Citat:
De aceea as vrea sa va pun o intrebare: cum e ritul liturghiei? Am participat la liturghii otodoxe, si particip atunci cand de exemplu merg intr-un loc unde nu este o biserica catolica, si nu pot intelege ritul, a mai incercat lume sa-mi explice dar s-a incurcat in denumiri si nu a iesit mare lucru... din pacate... |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:26:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.