Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   a face dragoste este un pacat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1968)

Mirean 14.07.2007 14:35:39

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
dak tu, fetito, ai pus placerea inaintea ratiunii pt cateva minute, atunci suporta! da-i nastere copilului, si dak dupa nastere ai aceeasi convingere, k nu vrei sa-l cresti, macar da-l unei familii kre isi doreste un copil! dar nu-l omori! sunt atatea femei kre nu pot concepe, iar tu vrei sa omori un om pt k nu te-ai distrat suficient... mai ai de trait din tinerete...

Ciudat cum responsabilitatea unui avort cade pe urmele femeii... Oare a ramas insarcinata de una singura? Barbatul "responsbil" (cu exceptia unui viol) nu are nimic de spus?

moro.d 14.07.2007 20:17:32

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
dak tu, fetito, ai pus placerea inaintea ratiunii pt cateva minute, atunci suporta! da-i nastere copilului, si dak dupa nastere ai aceeasi convingere, k nu vrei sa-l cresti, macar da-l unei familii kre isi doreste un copil! dar nu-l omori! sunt atatea femei kre nu pot concepe, iar tu vrei sa omori un om pt k nu te-ai distrat suficient... mai ai de trait din tinerete...

Ciudat cum responsabilitatea unui avort cade pe urmele femeii... Oare a ramas insarcinata de una singura? Barbatul "responsbil" (cu exceptia unui viol) nu are nimic de spus?

desigur, vinovati de avort sunt toti: mama, cei kre au indrumat-o, doctorul si cei kre au putut s-o opreask, dar n-au vrut... n-am intrat in detalii, oricum nu era vorba despre asta in topic :)

Mirean 15.07.2007 15:03:03

A face dragoste este pacat! Categoric! Cu o singura conditie: Sa faci dragoste cu sotia altuia!

Nu imi vine sa cred ca topicul inca mai exista. Este mai longeviv decat cel cu "sarutul frantuzesc". Dar la fel de "bolnav".

Iustin44 16.07.2007 09:31:36

NUMAI DACA POFTESTI CU GANDUL DEJA ESTE PACAT.

INCA NU PUTEM SA NE DESPARTIM DE ACEASTA DORINTA ASA CA EA O SA FIE FACUTA MULT TIMP INCA, CHIAR IN BIBLIE ESTE SCRIS DACA POTI SA NU FACI SEX NU FACE CA ESTE BINE IAR DACA NU POTI FARA SEX FA CA ESTE BINE SI ASA, DAR PENTRU CEI CARE REZISTA ACESTEI TENTATII VIATA LE VA OFERI CEVA IN PLUS.[/quote]

DESPRE POFTA CE SE NASTE DIN PRIVIRE
In cartea "Scrierile Parintilor Apostolici" la "Pastorul lui Herma", ingerul il sfatuieste pe Herma ca de cate ori va fi ispitit de o alta femeie, sa-si aduca in minte chipul sotiei data lui de Dumnezeu, si-i va fugi gandul cel rau. Pot spune ca am incercat mereu sa pun in practica acest sfat si mereu mi-a folosit, gandindu-ma ca in primul rand Dumnezeu mi-a dat sotia asa cum mi-am dorit-o si apoi cealalta, oricat de frumoasa ar parea, nu are nimic in plus fata de sotia mea. In al III-lea rand, de cand mi-am cunoscut sotia, am avut si am mereu credinta ca daca eu n-o insel nici macar cu gandul, Dumnezeu nu va ingadui ca ea sa ma insele. Apoi, nu degeaba Mantuitorul spune ca copii vor plati pentru pacatele parintilor pana la al III-lea si al IV-lea neam. Un prieten mi-a povestit cum, in timpul facultatii a incercat sa se grozaveasca in fata unei profesoare pe care o simpatiza, iar cand a ajuns acasa, sotia lui iesea pe usa cu copilul pentru a-l duce la spital deoarece bause o jumate de sticla de Panadol, un sirop cu antibiotic pt copii, din care putea sa moara. Pentru cei care cred ca a fost o intamplare, Mantuitorul spune:"Nici macar un fir de par din capul vostru nu se misca fara stirea lui Dumnezeu." Eu insumi am cunoscut un om la vreo 55 de ani care auzise un cuvant in armata, dupa cum el mi-a povestit, ca adevaratul barbat, 7 femei dac i se ofera, pe toate trebuie sa le aive si ca el, chiar daca are cea mai frumoasa femeie din sat, nu poate rezista sa nu se duca si la alte femei care i se ofera. I-am spus si lui cuvintele de mai sus dar fara folos ca el o tinea pe-a lui. La urma, mi-a dat Dumnezeu in gand sa-l intreb cati copii are. El mi-a spus ca are o fata care e avocata la Bucuresti si are apartament si masina. Intrebandu-l daca e casatorita si cati ani are, el mi-a raspuns cu o voce schimbata ca nu e casatorita si ca are 34 de ani. Atunci eu i-am zis ca Dumnezeu ingaduit ca ea sa nu se marite, sa aive familie si copii pana acum, pentru ca el a avut prea multe in viata, iar acum nu se poate bucura de nepoti pentru pacatele lui. Nu stiu de unde mi-a venit sa-i spun aceste cuvinte, dar am observat ca au avut efect. Cunoasteti astfel de intamplari? Pot fi de folos si altora.

philalex 16.07.2007 10:40:32

da ai dreptate dilema.....dar e dificil sa rezisti fara...trebuie un efort....:rolleyes:

ilma 16.07.2007 23:33:14

Nu cred ca exista "nepotrivire sexuala"/"potrivire sexuala". Daca partenerul insista cu acest lucru,nici o relatie nu mai are rost.Parerea mea? Daca te iubeste,te asteapta!

eu007 17.07.2007 00:34:28

salutare la toti, sunt nou pe aici dar sper ca aici pot gasi si eu un raspuns de care am mare nevoie,
deci daca dupa cununia civila e pacat sa faci sex.problema e ca sunt cu o fata de vreo 4 ani si in tot acest timp nu am avut relatii sexuale nici cu ea nici cu altele, nu ca nu am avut ocazia dar mi am facut eu o promisiune sa fac sex sau dragoste,cum vreti voi sa o luati, cu o persoana pe care o iubesc, nu sa plec la primul bordel si sa zic gata am facut o sunt barbat de acum.la inceput relatia noastra era mai mult ca o joaca dar cu timpul a devenit foarte serioasa, deci pana la urma am realizat ca ea e fata pe care o iubesc cu adevarat si am ajuns si la faza cu sexul dar ea mi a zis nu si am intrebat o de ce si mi a spus in fata ca daca ea face sex o va face dupa casatorie dar totusi nu intelesem motivul din ce cauza atunci si nu inainte pentru ca stie foarte bine ca peste ceva timp (un an, doi poate)ne casatorim.si asa m am intrebat care e motivul, din ce cauza nu vrea pana cand am aflat de la cineva ca daca faci sex inainte de casatorie e pacat si am intrebat o daca e din cauza asta si mi a raspuns ca da.alta chestie e ca de un an incoace numai la sex ma gandesc si sa ma duc la alta parca nu ma simt prea bine, asta inseamna sa mi incalc promisiunea ce mi am facut o si sa mi intrerup relatia cu ea deci am decis sa astept pentru ca in primul rand ea merita si in al doilea rand nu o sa regret mai tarziu eu. din aceasta cauza as vrea sa fac cununia civila inainte si pe urma sa ma casatoresc(peste cateva luni) si as vrea sa stiu daca e pacat sa faci sex dupa cununia civila, sa nu mai astept pana la casatorie.
merci mult si ast rasp voastre.

Iustin44 17.07.2007 09:13:45

Citat:

În prealabil postat de eu007
salutare la toti, sunt nou pe aici dar sper ca aici pot gasi si eu un raspuns de care am mare nevoie,
deci daca dupa cununia civila e pacat sa faci sex.problema e ca sunt cu o fata de vreo 4 ani si in tot acest timp nu am avut relatii sexuale nici cu ea nici cu altele, nu ca nu am avut ocazia dar mi am facut eu o promisiune sa fac sex sau dragoste,cum vreti voi sa o luati, cu o persoana pe care o iubesc, nu sa plec la primul bordel si sa zic gata am facut o sunt barbat de acum.la inceput relatia noastra era mai mult ca o joaca dar cu timpul a devenit foarte serioasa, deci pana la urma am realizat ca ea e fata pe care o iubesc cu adevarat si am ajuns si la faza cu sexul dar ea mi a zis nu si am intrebat o de ce si mi a spus in fata ca daca ea face sex o va face dupa casatorie dar totusi nu intelesem motivul din ce cauza atunci si nu inainte pentru ca stie foarte bine ca peste ceva timp (un an, doi poate)ne casatorim.si asa m am intrebat care e motivul, din ce cauza nu vrea pana cand am aflat de la cineva ca daca faci sex inainte de casatorie e pacat si am intrebat o daca e din cauza asta si mi a raspuns ca da.alta chestie e ca de un an incoace numai la sex ma gandesc si sa ma duc la alta parca nu ma simt prea bine, asta inseamna sa mi incalc promisiunea ce mi am facut o si sa mi intrerup relatia cu ea deci am decis sa astept pentru ca in primul rand ea merita si in al doilea rand nu o sa regret mai tarziu eu. din aceasta cauza as vrea sa fac cununia civila inainte si pe urma sa ma casatoresc(peste cateva luni) si as vrea sa stiu daca e pacat sa faci sex dupa cununia civila, sa nu mai astept pana la casatorie.
merci mult si ast rasp voastre.

In situatia ta am fost si eu si nu am regretat ca m-am infranat de la sex pana la cununie. La cantarile Cununiei se spune:"Sa va dea Dumnezeu bucuria aceia care a avut-o Sfanta Elena cand a gasit lemnul Sfintei Cruci". Aceasta bucurie am avut-o si o am in continuare de 8 ani de cand m-am insurat si am credinta ca daca nu-mi insel sotia pe care mi-a dat-o Dumnezeu asa cum mi-am dorit-o, nici macar cu gandul, aceasta bucurie si dragoste dintre noi nu se va sfarsi pana la moarte. Eu te sfatuiesc sa faci si cununia civila si cea religioasa in aceiasi zi pentru ca iata ce spune Sfantul Ioan Gura de Aur:"Femeia si barbatul care au facut pacatul inaintea cununiei, vor avea mari scarbe si necazuri dupa cununie, pedepsindu-le Dumnezeu in acesta viata nerabdarea lor." Deci lasa calculele si fa nunta mica in familie si cu prietenii apropiati ca si eu asa am facut-o si a iesit mult mai bine dcat altii care au facut nunta mare la restaurant si au platit datoriile vreo doi ani dupa aceea.

moro.d 17.07.2007 14:08:42

Citat:

as vrea sa stiu daca e pacat sa faci sex dupa cununia civila, sa nu mai astept pana la casatorie.
asteapta cununia religioasa...

subscriu Iustin44. si mie mi-ar placea o nunta doar cu familia si, eventual, cei mai apropiati prieteni... e mai intim. :)

eu007 18.07.2007 01:34:32

merci pt sfaturi si cum ziceti o mica nunta in familie e super dar numai ca suntem doua familii foarte mari si pe plan financiar nu este deocamdata o problema dar eu m am referit ca prima data sa fac cununia pentru ca nu ma simt inca pregatit pentru nunta, as vrea sa mai astept si de asta am vrut sa stiu care i treaba cu inainte sau dupa cununie.
astept in continuare sfaturi de la voi.merci!

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:37:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.