În prealabil postat de marilena12
(Post 38441)
Eu cred ca nu poti sluji si lui Dumnezeu si lui mamona.
Nu poti spune ca respecti poruncile si sa porti sterilet, pentru ca impiedicarea nidarii ovulului fecundat inseamna mai pe romaneste, ca produsul de conceptie (copilul daruit de Dumnezeu), va fi impiedicat sa se hraneasca si va fi avortat = crima clara.
Prezervativul este echivalentul onaniei, care pe vremuri stim cum a fost pedepsita de Dumnezeu.
Anticonceptionalele orale, pot permite producerea unor ovulatii, prin urmare a unor fecundari de ovule avand acelasi efect de a impiedica ovului sa se prinda de uter = avort. Nu produc nici un cancer de colon, cred ca te refereai la cancerul de col uterin.
Barbatii, chiar si cei necasatoriti, nu "sar" pe sotiile altora, ori stim ce recomanda biserica inainte de casatorie. Despre bolile cu transmitere sexuala, cred ca in casatorie nu trebuie sa ne temem, daca suntem doar doi :dontgetit:, altfel este deja nasol.
Eu cred ca totusi o femeie nu este la fel de fertila toata viata ei, si mai cred ca se mai poate evita o sarcina prin abstinenta si calendar, asa incat sa nu se ajunga la 36 de copii (sa fim seriosi, daca gandim cam cat timp este necesar de la o nastere pana la urmatoarea sarcina, in conditiile si factorii care caracterizeaza societatea actuala, cred ca nici de-ai vrea nu ai reusi o asemenea cifra! :p)
Ai dreptate in privinta conditiilor de trai si poate chiar a educatiei, depinde de cati copii vorbim.
Drepturile si obligatiile femeii nu exclud posibilitatea de a fi mama a multor copii, depinde de prioritatile pe care si le stabileste.
La 45 de ani, cred ca oricarei femei cu ceva pretentii ii convine mai degraba ceva abstinenta decat sa ramana iar gravida. Copii cu handicap poti avea la orice varsta, si incidenta este crescuta inca mai devreme, cam de la 35 de ani incolo. Ori stim cam la ce varste se casatoresc oamenii in zilele noastre, in Bucuresti, se apropie media de varsta si la femei de 30, la barbat sare, cand sa faci copilul?
Biserica nu accepta prezervativul si nici diafragma, de celelalte nu mai vorbesc, iar despre calendar, unii preoti o numesc "ucidere de prunci prin pazire", altii ingaduie cunoscand mai bine greutatile casatoriei.
Este greu, chiar foarte greu, insa calea de mijloc inseamna sa slujesti si lui Dumnezeu si lui Mamona.
Cei care reusesc sa traiasca o casnicie bineplacuta lui Dumnezeu si sa dea slava pentru fiecare viata pe care Dumnezeu a creat-o prin ei, acestia sunt mucenici in fata Domnului si multe cununi vor avea ei in ceruri.
Iarta-ma ca am intervenit, dar pozitia bisericii este clara aici.
|