![]() |
Citat:
Ce vroiam sa spun prin "mai bune invataminte" este constientizarea faptului ca nimic nu este batut in cuie, ca alesii pot sa cada dar si hulitorii pot sa devina alesi si sfinti (v. Sf. Apostol Pavel si atatia alti sfinti care mai inainte au fost vrajitori, s.a.m.d.). In ceea ce priveste duhul catolic si cel protestant, nu cred ca am de-a face cu ele... :) La ce manastire sunteti ? Intreb pentru ca as vrea sa vin in vizita in Romania peste 2 ani si poate voi putea sa trec si pe la dvs., impreuna cu sotul meu (poate reusiti sa ii mai "inmuiati" inima in ceea ce priveste credinta...). Doamne ajuta! |
Bine, Mirela, dar eu nu am pomenit despre "citate" si "trimiteri", ci de "duh de pocainta ortodox". Acesta e duhul Scripturii si al Traditiei. Eu nu citez ostentativ, dar propun o aprofundare a unor teme.
De asemenea, poti fi sigura ca nu intentionez sa-mi fac reclama pe internet. De altfel, e foarte posibil ca prezenta mea pe forum sa se reduca considerabil. Am intrat in vorba mai ales pentru a mangaia memoria celor sacrificati la Tanacu. |
sincer nu cred ca suntem noi in masura sa judecam sau sa intelegem ce s-a intamplat la Tanacu, de aceea cred ca ar fi mai bine sa ne rugam pt ei asa cum spunea ierom. andrei si sa nu ii judecam ca sa nu fim judecati
|
Citat:
|
Citat:
|
Cat se cunoaste despre tratamentul din spitalele de psihiatrie, despre modul inuman in care sunt tratati acolo bolnavi psihici care au ramas fara familie si sunt incurabili, cati din ei sunt legati, lasati fara apa si hrana? Si daca ar muri acolo un bolnav credeti ca acel caz va fi astfel mediatizat si doctorul va fi pedepsti astfel.
In spitalul de copii din Vaslui au murit de curand trei bebelusi datorita unor infectii interspitalicesti. Ancheta facuta a descoperit ca femeile de servici splau mopul in ghiuveta in care mamele spalau biberonul. E adevarat ca acei copii nu au fost legati dar rezultatul e acelasi au murit din imprudenta medicilor. Cazuri din acestea sunt sute...Asta pe cine scandalizeaza? Ce pedepse au primit doctorii, asistentele? Daca intr-o manastire un calugar ar fi pus de straret sa se urce (de ascultare) pe acoperis sa faca o treaba si coperisul s-ar prabusi sa vezi scandal....nu m-ar mira sa faca puscarie si sa fie acuzat de omor prin imprudenta. Dar cand este vorba de o firma care nu isi asigura oamenii (a fost o situatie de curand in Constanta cand a murit un barbat) atunci e alta poveste. Si apoi toti suntem datori cu o moarte. Fata respectiva a murit pe cruce cu post si rugaciune deci super |
si sper din tot sufletul ca cine gresesti nu TREBUIE sa plateasca, mai ales dupa legile spirituale (ale lui Dumnezeu) ...caci ne-ar veni la toti niste facturi de va trebui Doamne Doamne sa instituie reincarnarea (asta presupunand ca nu este deja) ca sa avem timp de plata
|
Sora Irina nu ascunsese nici o curvie!!! Era mai voinica si avea obsesii sexuale de care se speria foarte tare, fiind formata in mediul habotnic din manastire. Ba mai mult, ea avand schizofrenie auzea chiar glasuri care o indemnau sa se culce cu barbati ceea ce a speriat-o asa de tare ca a crezut ea insasi ca este demonizata. In aceasta boala grava exista un simptom care consta in halucinatii de tot felul, fie vizuale , fie auditive ( cele mai dese), fie olfactive etc.
Este adevarat ca si in spitale se poarta unii angajati urat cu bolnavii psihic, dar le mai acorda si ingrijiri de specialitate. Bolile psihice sunt grave pentru ca sunt imprevizibile si chinuitoare pentru bolnavii respectivi,(ii determina uneori spre sinucidere), pentru familie si pentru intreaga societate. Bolnavii de acest fel nu trebuie speriati cu pacatele ( credeti voi ca o fata asa de bolnava, chiar daca ar fi tainuit un pacat, dar asta nu a fost, dar admitem ca l-ar fi tainuit, credeti ca Dumnezeu este un tiran pus pe pedepsit, sau Iisus are multa mila si aduce alinarea bolilor?) Mai degraba celalat, potrivnicul duce la rele intamplari, cum a fost si cazul Tanacu. Sa ne incredem in bunatatea lui Dumnezeu, de El nu trebuie sa ne fie frica si mai ales sa judecam dupa modelul Lui, adica sa avem multa, multa toleranta. Doamne ajuta! |
Sofia Iuga zice ca demonizarea se numeste acum epilepsie. Oare Sofia nu a citit Sfanta Scriptura? O provoc cu drag pe Sofia sa caute in Noul Testament toate pasajele care trateaza subiectul demonizarii. Cred ca va fi ceva de lucru.
As dori sa-mi fac timpul sa scriu mai amplu pe aceasta tema. Pana atunci recomand calduros filmul artistic rusesc "Insula" (rus.:"Ostrov"). Este o realizare geniala, dupa parerea mea. Cred ca ar fi edificator, mai mult decat eventuala mea scriere. Trateaza si problema demonizarii si, foarte important, reuseste sa evoce duhul ortodox veritabil fara de care nu poate fi vorba de exorcism. De asemeni, in volumul "Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie" se atinge miezul problemei. Dar si in celelalte volume cu cuvintele parintelui Paisie Aghioritul. Cred ca la Editura Bizantina a si aparut un tratat teologic intitulat chiar "Demonologia", scris de Matsoukas. De altfel, scrierile Parintilor se refera adesea la asa ceva. Numai sa nu ne multumim cu "teologia" mass media. Cu drag, ieromonah Andrei |
Imi cer iertare sfintia voastra ,de fapt am vrut sa spun nu epilepsie ciSCHIZOFRENIE,aste este termenul medical cumva similar demonizarii,care nu este termen medical si nu se poate folosi ca diagnostic .doamne ajuta.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:19:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.