Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre cinstirea Sfintei Cruci (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2723)

Iustin32 22.10.2008 00:43:29

Hotul striga hotii. Cam asa faci tu acuzandu-ma ca vorbesc cu autoritate. Tu ii obligi pe altii sa creada ca tine.

De cate ori apare cuvantul ,,semn,, in Biblie in care el poate fi talcuit asa cum o faceti voi in acest caz? Niciodata. In toate cazurile cuvantul semn desemneaza cu adevarat un semn, nu prefigurare cum ziceti voi: [COLOR=#1f497d][SIZE=3] „semnul Fiului Omului” trebuie înțeleasă ca „semnul prezenței (apariției) Fiului Omului”, semnul de identificare a adevăratului Christos, spre deosebire de falși christoși amintiți în versetele anterioare.
[COLOR=Black]La Isaia 7,14 Pentru aceasta Domnul meu va va da un[COLOR=Red] semn[COLOR=Black]: Iata Fecioara va lua...

,,...va voi da doar [COLOR=Red]semnul[/COLOR] lui Iona proorocul-cele trei zile cat a stat in pantecele chitului
[COLOR=Red]
semnul [/COLOR]antihristului pe mana dreapta sau pe frunte
etc
Nu inteleg cum puteti voi sa scoateti din burta asemenea aberatii, pe ce fel de exegeza va bazati?

[/COLOR][/COLOR][/COLOR]
[/SIZE][/COLOR]

Anca-Miha 22.10.2008 01:44:16

marmat, si cand va apare semnul crucii pe cer, ce veti face? Nu-l veti lua in seama?!?
Pot sa-ti spun ca semnul crucii a aparut deja la eclipsa din 1999, cand soarele era total acoperit; s-a vazut semnul crucii deasupra soarelui. Era de culoarea stelelor.
Semnul crucii s-a mai vazut si cu alte ocazii; deci ortodocsii nu vorbesc din imaginatie.
Ramane acum sa va convingeti si voi, caci sunteti cu toate diferentele aproapele nostru, si nu ne sunteti indiferenti. Acest lucru e demostrat de prezentul dialog de pe forum, caci in mod normal dupa prima si a doua atentionare ar trebui sa ne retragem. Dar dupa cum vezi nu o facem.

marmat 22.10.2008 23:05:21

[quote=Anca-Miha;96956]marmat, si cand va apare semnul crucii pe cer, ce veti face? Nu-l veti lua in seama?!?
Pot sa-ti spun ca semnul crucii a aparut deja la eclipsa din 1999, cand soarele era total acoperit; s-a vazut semnul crucii deasupra soarelui. Era de culoarea stelelor.
Semnul crucii s-a mai vazut si cu alte ocazii; deci ortodocsii nu vorbesc din imaginatie.
quote]

Anca ,eu sint sigur ca tu esti sincera in credinta ta .Dar ,tu avind in minte mereu lucrurile le inveti si la adopti in viata ta ,e normal ca te vei gindi ,vei visa ,vei identifica aceste semne in multe locuri si obiecte.

Eu privesc lucrurile din punct de vedere al constiintei ,al caracterului ,al gindirii pentru ca Satana in primul rind acolo ataca cel mai mult .
Si cred ca doar credinta in puterea mintuitoare a Domnului te poate apara ,si nu un obiect sfintit .E o diferenta de cum privesti si intelegi.
Marele reformator Luther si-a dat seama de acest lucru .A petrecut ani intregi dupa canoanele catolice .Pina a ajuns sa citeasca Scriptura .Si a inceput sa-l vada pe Hristos,sa gaseasca o cale catre El.
Pentru ca Scriptura iti vorbeste ,te face sa gindesti ,sa-ti pui intrebari si sa-ti maresti credinta .
Credinta e mai puternica decit ritualul ,si obiectele folosite la inchinare. Credinta poate muta muntii. Pt ca vei gasi o metoda sa muti muntii. Asa ne definim noi oamenii fata de animale . Omul gindeste.
De aceea Satana ataca in primul rind gindirea .Te face sa te increzi intii pe de laturi ,iti atrage mereu privirea de la Isus.
De aceea Domnul a ridicat sarpele in pustie ,pt ca Fiul Omului va fi ridicat pe cruce ,pt ca oricine va privi la El sa gaseasca pacea in El.
EL ne sustine cu privirea ,astfel incit sa nu privim spre Satana ,ca sa nu putem fi controlati in gindire si apoi in credinta.
Pentru acest motiv eu nu am putut de mic copil sa inteleg si sa accept sa ma inchin la icoane si moaste.
Asta e o convingere puternica si de aceea nu am putut sa ramin in ortodoxie ,cind am ales sa devin crestin.
Pentru ca am cautat intii in ortodoxie si dupa aceea in alta parte.
De aceea indemn pe oricine sa-l caute intii pe Isus ,inaintea multitudinii de ritualuri. Isus asa cum e El si nu cum il prezinta diversele dogme si teologii .Si El e reprezentat complet in Scriptura . De aici vine conceptul Sola Scriptura . Pt ca ea il descopere pe Isus ,Fiul Omului ,care la rindul lui ni-l descopera pe Tatal ,cu ajutorul Duhului Sfint.
Domnul sa-ti dea pacea Lui.
Ioan 16,33

Iustin32 23.10.2008 20:19:49

Nu stiu ce te face pe tine sa crezi ca noi cinstim crucea si icoanele mai mult decat pe Dumnezeu si Fiul lui, Iisus Hristos. De vina e indoctrinarea in cadrul cultului vostru. Eu ti-am dat citate din Biblie, tu vii cu limba de lemn si dogma ,,doar Iisus si eu,,. Dar uiti ca El a sfintit cu propriu sange acest altar care este Sfanta Cruce [SIZE=4]dupa cum ne adevereste Sfanta Scriptura, zicand: "Iar Iisus venind Arhiereu al bunatatilor viitoare... nu cu sange de tapi sau de vitei, ci cu insusi Sangele Sau a dobandit vesnica rascumparare. Caci daca sangele taurilor si al tapilor si cenusa junicii stropind pe cei spurcati ii sfinteste spre curatirea trupului, cu cat mai mult Sangele lui Hristos, Care prin Duhul cel vesnic pe Sine S-a adus jertfa fara de prihana lui Dumnezeu, va: curati cugetul vostru de faptele cele moarte, ca sa slujiti Dumnezeului Celui viu ?" (Evr., 9, 11-14).

Si daca in Vechiul Testament ,,altarul era de sfintenie mare,, fiind sfintit cu sange de tapi si vitei, cu cat mai mult Crucea sfintita cu sangele lui Hristos? [/SIZE]

Anca-Miha 25.10.2008 21:55:28

Multumesc pentru raspuns marmat. Am doua intrebari:
1. daca satana ne-a sugerat sa credem ca semnul crucii trebuie facut, de ce se teme de cruce si fuge atunci cand ne insemnam cu semnul crucii?
2. Daca crucea nu mai e importanta, acum ca Il avem pe Domnul Iisus Hristos, de ce s-au vindecat bolnavii numai la atingerea de crucea Mantuitorului si nu s-au vindecat si cand s-au atins de crucile celor doi talhari?
In felul acesta a fost identificata Crucea Mantuitorului de catre Sf. Elena, mama Sfantului Constantin cel Mare.
De ce fug dracii de cruce? Poti sa imi explici?
Exista inregistrari video pe You tube cu exorcizari. In acele inregistrari se poate auzi diavolul vorbind; el il implora pe preot sa nu mai faca semnul crucii, ca il arde. In schimb, daca crucea este facuta stramba, nu-l mai arde. Ei ce zici?!?

marmat 25.10.2008 23:51:17

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 97672)
1. daca satana ne-a sugerat sa credem ca semnul crucii trebuie facut, de ce se teme de cruce si fuge atunci cand ne insemnam cu semnul crucii?
In felul acesta a fost identificata Crucea Mantuitorului de catre Sf. Elena, mama Sfantului Constantin cel Mare.
De ce fug dracii de cruce? Poti sa imi explici?
!?

Sincer imi are rau ca poti crede aceste lucruri . Nu esti nevoita sa faci semnul crucii cu mina .Pt. ca Dumnezeu se uita in inima noastra nu la gesturi.
Inchinarea adevarata este in duh si adevar. El stie credinta fiecaruia.
La rastignire este importanata jertfa de ispasire inlocuitoare (rascumparatoare) a Mielului desavirsit . Este exact ca ritualul de la Templu . Aceasta jertfa a avut loc o singura data pentru totdeauna iar diavolul acolo a fost infrint,pt ca oricine aude ,citeste si crede in aceasta jertfa are deschisa calea mintuirii ,iar satana nu-l poate controla.
Nu crucea ca obiect ,ci credinta in Isus ca Mintuitor ne fereste de Satana.
Minunile de care vorbesti se datoreaza credintei acelor oameni .
Cit despre Constantin cel Mare are meritul ca nu a mai prigonit crestinii ,in rest a facut mari deservicii bisericii pt ca a folosit-o in scop politic si de control a populatiei dupa modelul roman. Constantin nu a fost credincios .Doar Elena a fost . Constantin a fost basileul in jurul caruia s-a format biserica pt ai da autoritate . El a fost ce este si azi un politician.
Isus a spus :Da-i Cezarului cei al Cezarului si lui Dumnezeu ,ce e a lui Dumnezeu. In biserica nu are ce cauta politica si lumescul si nici biserica in conducerea statului. Ori aceasta vezi bine in istorie ca nu s-a respectat .
La noi nu se accepta de ex. fonduri de la stat pt biserica pt dezvoltare sau salarii. Totul vine din bani credinciosilor. Acestia sint banii lui Dumnezeu inchinati lui. Statul are interese politici si pt linistirea populatiei,nu are interese crestine.

marmat 26.10.2008 00:14:44

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 97672)
2. Daca crucea nu mai e importanta, acum ca Il avem pe Domnul Iisus Hristos, de ce s-au vindecat bolnavii numai la atingerea de crucea Mantuitorului si nu s-au vindecat si cand s-au atins de crucile celor doi talhari?
?!?

Ca sa-ti explic mai pe inteles .Noi ca pacatosi nu avem nici un merit .Noi ar trebui sa murim pt ca plata pacatului e moartea ,iar pacatul il depistam prin Lege . La cruce s-a implinit ce spune textul de aur al evangheliei Ioan 3.16
Adica Dumnezeu in prestiinta Lui a a vut un plan de mintuire pt ca stia ca Adam putea sa cada .In mod normal ar fi avut tot dreptul sa nimiceasca lumea atit la inceput cit si mai tirziu pt ca nu a ascultat de El.
Dar celelalte fiinte create si necazute au vrut sa vada cum se manifesta dragostea lui Dumnezeu . Atunci El ne-a pus la dispozitie un atribut al Lui - harul . Ca sa arate universului ca El iubeste si creaturile cazute in pacat ,s-a dezbracat de maretia si puterea lui si a permis intruparea singurului fiu Domnul Isus Hristos ,si nu oricum ,la dat ca jertfa desavirsita
pt ca oricine va crede in EL si jertfa rascumparatoare sa poata fi scapat de sentinta mortii de care trebuia sa moara. Deci tot Dumnezeu a facut ispasire(adica a efectuat pedeapsa pina la capat) in locul nostru ,exact cum faceau evreii la Templu prin marele preot.
Apoi prin credinta lucreaza harul lui Dumnezeu .Noi prin credinta ne deschidem inima ca sa primim pe Hristos in noi si duhul lui sa ne umple si sa ne transformam personalitatea ,caracterul ,ca sa putem domina firea paminteasca cu care ne-am nascut . Noi rezistam satanei spiritual nu prin obiecte si oase.
intelegi acum ce mare diferenta este intre ceea ce ai inteles si esti convinsa ca e asa si cum descrie Scriptura . Depinde de cum citesti. Asta intreba si Isus pe farisei . Cum citesti in VT? Evreii foloseau citeva obiecte ca sa reprezinte inchinarea ,dar nu se inchinau la sau prin intermediul lor.
Daca citesti totul literal ,te poti incurca .Multe texte sint metaforice ,ca sa te puna sa gindesti ,sa-ti imaginezi cum se poate manifesta dragostea lui Dumnezeu.

Iustin32 26.10.2008 09:01:35

Sincer imi are rau ca poti crede aceste lucruri . Nu esti nevoita sa faci semnul crucii cu mina .Pt. ca Dumnezeu se uita in inima noastra nu la gesturi.
Tu zici ca nu e nevoie sa faci semnul crucii cu mana, dar tu nu intelegi ca omul are trup si suflet si amandoua trebuie sa participe la inchinarea inaintea lui Dumnezeu. Iata cum te contrazice Biblia:
14. Israel insa si-a intins mana sa cea dreapta si a pus-o pe capul lui Efraim, desi acesta era mai mic, iar stanga si-a pus-o pe capul lui Manase. [SIZE=4][COLOR=Navy]Inadins si-a incrucisat mainile, [/COLOR][/SIZE]desi Manase era intaiul nascut.
15. Si i-a binecuvantat, zicand: "Dumnezeul, inaintea Caruia au umblat parintii mei: Avraam si Isaac, Dumnezeul Cel ce m-a calauzit de cand sunt si pana in ziua aceasta;(Facere 48)

Moise tine mainile in semnul crucii spre a-i birui pe amaleciti:
11. [SIZE=3][COLOR=Navy]Cand îsi ridica Moise mainile, biruia Israel; iar cand îsi lasa el mainile, biruiau Amalecitii. [/COLOR][/SIZE]
12. Dar obosind mainile lui Moise, au luat o piatra si au pus-o langa el si a sezut Moise pe piatra; iar Aaron si Or îi sprijineau mainile, unul de o parte si altul de alta parte. [SIZE=3][COLOR=Navy]Si au stat mainile lui ridicate pana la asfintitul soarelui. [/COLOR][/SIZE]
13. Si a zdrobit Iosua pe Amalec si tot poporul lui cu ascutisul sabiei.
(Iesire 17, 11-13)

Iata ca Sfanta Scriptura te contrazice caci vedem ca e nevoie de semnul crucii pentru binecuvintare si dobandirea puterii pentru biruinta. Vino cu citate care sa-ti sprijine afirmatiile, nu cu vorbe goale.

vasinec 26.10.2008 09:18:04

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 97739)

Tu zici ca nu e nevoie sa faci semnul crucii cu mana, dar tu nu intelegi ca omul are trup si suflet si amandoua trebuie sa participe la inchinarea inaintea lui Dumnezeu.

"Omul are trup si suflet si amandoua trebuie sa participe la inchinarea inaintea lui Dumnezeu." Frumos spus. Sfanta Scriptira ne si arata cum sa fim buni crestini cu trupul si sufletul. Trupul participa la manifestarea credintei noastre prin faptele pe care le facem. Cred mana este mai de trebuinta sa ridici pe un om cazut decat sa-ti faci un semn.

Iustin32 26.10.2008 13:43:59

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 97741)
"Omul are trup si suflet si amandoua trebuie sa participe la inchinarea inaintea lui Dumnezeu." Frumos spus. Sfanta Scriptira ne si arata cum sa fim buni crestini cu trupul si sufletul. Trupul participa la manifestarea credintei noastre prin faptele pe care le facem. Cred mana este mai de trebuinta sa ridici pe un om cazut decat sa-ti faci un semn.

Fara versetul din Biblie care sa sprijine afirmatiile tale , mai bine te-ai abtine sa postezi un raspuns cu vorbe goale. Eu ti-am dat marturii din Biblie peste care ai trecut fara sa aduci un argument punctual si scripturistic. Mai ne si acuzi pe noi ortodocsii ca nu folosim Biblia, in acelasi timp laudandu-te mereu ca singura Biblia e cea dupa care te ghidezi. Nu se vede deloc acest lucru.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:16:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.