Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre cinstirea Sfintei Cruci (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2731)

sisu 28.02.2008 02:51:57

Citat:

În prealabil postat de ancah
In Romania s-au imbolnavit multi din cauza sangelui infectat, care s-a folosit la transfuzie. Este vina acelora care ar fi trebuit sa-l controleze. Totusi nu este regula, ca cine face transfuzie de sange trebuie sa se imbolnaveasca.

Absolut de-accord.Din pacate singele a devenit o moneda forte, dar si o posibilitate de transmitere a bolilor.
Normal ca in cazul pierderilor masive de singe ar putea ajuta.
Totusi astazi exista mai multe metode alternative si din ce in ce mai multi oameni apeleaza la ele, nu numai martori.
Noi avem pliante si dvd-uri care explica aceste metode alternative.
In plus exista o comisie medicala care tine legatura cu spitalele si anumiti medici dispusi a practica aceste metode.
Protejarea vietii este o porunca divina si deci trebuie respectata fara a intra in contradictie cu alte porunci.
Cit despre povestea aia cu copilul lasat sa moara o stiu si eu de vre-o 30 ani si nu s-a schimbat.
O fi fost vre-un caz nu zic nu, dar asa cum voi sinteti de-acord ca un preot ortodox are voie sa ucida o femeie posedata asa si noi credem ca porunca lui Dumnezeu de a nu consuma singe trebuie respectata.
Sint convins ca daca Harmagedonul nu vine in urmatorii ani in curind vor dispare transfuziile cu singe.Stiinta evolueaza.

ancah 28.02.2008 13:53:47

sisu:dar asa cum voi sinteti de-acord ca un preot ortodox are voie sa ucida o femeie posedata asa si noi credem ca porunca lui Dumnezeu de a nu consuma singe trebuie respectata.

Nu e nimeni de acord ca un preot ortodox sa omoare indiferent pe cine. De unde ai scos-o?
Iar in privinta sangelui e vorba de a-l consuma in mancare, cum ar fi sangeretele, produs facut cu sangele porcului), si nu e vorba de transfuzie.

In alta ordine de idei, acum ca vine Pastele, voi tineti postul Pastilor? Si daca da, cum il tineti? Dar post in timpul saptamanii tineti?

Si inca o intrebare: voi credeti in posibilitatea indumnezeirii omului inca din timpul vietii? Cum se ajunge la ea?

sisu 28.02.2008 17:58:27

am exagerat poate .Ma refeream la exorcizari in general.Am discutat cazul cu pricina cind femeia a murit rastignita pe o cruce, nemincata si deshidratata.Faptul ca unii sint totusi de-accord, m-a socat.Dar am mai zis-o nimeni nu-i perfect.

Stiu ca chestia cu singele este un subiect mai delicat si mai profund.Banuiesc ca nu se faceau transfuzii pe vremea aia.Dar inhalarea sau injectarea de heroina tot drogare se cheama.In plus singele este al lui Dumnezeu.

Noi nu tinem post pentru ca nu sarbatorim pastele.O consideram o sarbatoare evreiasca.
Totusi comemoram moartea Domnului Isus asa cum a cerut-o El.
Luca 22:19 ... aceasta să faceți spre pomenirea Mea.

Totusi daca cineva vrea sa tina post este liber s-o faca dar nu este o cerere expresa in acest sens.
Nu tinem post nici in timpul saptaminii dar incercam sa avem o alimentatie echilibrata.

Imi pare rau dar n-am inteles ultima ta intrebare , ancah .

georgeval 28.02.2008 21:05:00

Citat:

În prealabil postat de sisu
Totusi comemoram moartea Domnului Isus asa cum a cerut-o El.
Luca 22:19 ... aceasta să faceți spre pomenirea Mea.

Noi reactualizam. Timpul in Biserica trebuie sa aibe ceva din vesnicie, sa fie o prefigurare a vesnicie sau "prezentului continuu", acel "astazi " rostit de catre Hristos catre talhar sa fie vala bil pentru fiecare dintre noi. Lucru acesta este posibil daca se reactualizeaza, nu prin comemorare.

sisu 28.02.2008 21:29:35

george_val, se pare ca acolo lipseste o virgula, in traducere, si daca este adevarat atunci sinteti toti pe o pista falsa.
sau poate nu vorbim de acelasi "astazi" ... :dontgetit:

ancah 28.02.2008 21:59:45

Nici noi nu sarbatorim moartea Domnului Iisus Hristos. Practic Joia si Vinerea Mare sunt cee mai triste zile ale anului crestinesc. Dar Sarbatorim Invierea Domnului, care este si cea mai mare sarbatoare crestinilor ortodocsi. Pastele ortodox nu cade niciodata odata cu Pastele evreiesc, acesta avand pentru evrei o cu totul alta semnificatie.

Ma ir totusi ca nu tineti post, devreme ce se vorbeste despre post si in biblie. Mantuitorul a tinut post, chiar post negru, caci se spune ca a flamanzit la sfarsit. Astfel a pututsa tina piept ispitelor, cand a fost dus indesertul Carantania. Deasemeni pe fond de post a putut sa scoatadracii, pe care apostolii nu au fost in stare sa ii scoata.
Cum se face ca voi nu tineti post, devreme ce scrie in biblie?
Nu spun prin asta ca toti ortodocsii tin post, dar cei, care inteleg importanta postului, incep si il tin. Atata doar ca la ortodocsi post nu e numai retinere de la mancare ci si de la rele.

tot_jean 28.02.2008 22:17:04

Citat:

Pastele ortodox nu cade niciodata odata cu Pastele evreiesc, acesta avand pentru evrei o cu totul alta semnificatie.

care e metoda de stabilire a datei Pastelui?

sisu 28.02.2008 23:09:19

:)

m-am exprimat gresit poate, scuze.
Nu sarbatorim moartea lui Isus ci indeplinim o porunca.In acest fel ne exprimam respectul si recunoasterea Regelui Isus Christos.Asta o facem pe Nisan 14 (dupa calendarul evreiesc, pt. a respecta data)
Daca nu sarbatoriti pastele de ce-l numiti "Paste"?

Cit despre post tind sa-ti dau dreptate.Totusi ca si ortodoxii cei care vor sa tina post il tin.
Totusi nu este scris nicaieri ca postul trebuie tinut in "saptamina mare" sau vinerea.
Deci sintem chit. :D
Cit despre rele , pai cam tinem post tot anul ... :rolleyes:

ancah 29.02.2008 00:52:09

sisu: iti apreciez umorul. Insa nu si lipsa privirii critice asupra ta insuti. Omul pacatuieste cu voie si fara de voie. E posibil sa nu stii in ce fel se pacatuieste fara stire, de te crezi asa "sfant"?
Te poti inspira din Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Vasile cel Mare si Sf. Maxim Marturisitorul, care au vorbit despre pacate, inspirati fiind de Duhului Sfant. Gasesti totul pe net.

vsovi 29.02.2008 12:30:39

Citat:

sisu: iti apreciez umorul. Insa nu si lipsa privirii critice asupra ta insuti. Omul pacatuieste cu voie si fara de voie. E posibil sa nu stii in ce fel se pacatuieste fara stire, de te crezi asa "sfant"?
Te poti inspira din Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Vasile cel Mare si Sf. Maxim Marturisitorul, care au vorbit despre pacate, inspirati fiind de Duhului Sfant. Gasesti totul pe net.

ancah draga noua ne este de folos dar suntem complet impietritzi shi letargici, dar sisu sarmanul, ca imi vine sa-l plang, sa-l jelesc dar inima mea este in invidie shi rautate deci nu-l pot plange decat ma prefac ca sa ma stradui ca-s aproape mort, ca el sarmanul s-a lepadat de Hristos ca a fost ortodcs sarmanul deci l-a ajutat cineva sa se lepede de ortodocsie ca el nu shtia ce inseamna shi nu mai ii sunt de folos cele bisericeshti fiindca mai rau il surpa shi-shi adauga pacate ca in ei nenorocitzii lucreaza duhuri rele shi le-am simtzit cum lupta impotriva credintzei noastre, shi ei nu se pot opune, nici eu fara sa cad des, shi doar Hristos ma mai aduna deci daca shi noua ne e f f greu dar atunci lor... ??????

sisu-le ar trebui sa te lepezi de secta shi sa revi la binecuvantarea din care ai cazut, ca nu shtiu cum te-au ademenit, ce tzi-au facut, ce tzi-au oferit shi cum te-au mandrit shi invrajbit, ca e vai de tine, dar shi mai vai de mine ca tzi-am spus iarashi unde te afli... poate era mai bine sa pastrez tacerea deci incerc pe mai departe sa te las in pace, sa nu-tzi mai dau atentzie... e trist cu tine, dar noua ne va cere Dumnezeu socoteala ca noi L-am Cunoscut... deci e vai de noi ortodocsii shi mult mai rau ne va fi, ca datoria noastra e mai mare... iehovishtii sunt sectantzi ca atatzia ce s-au desprins de Dreapta Credintza... ????????????

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:14:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.