![]() |
Citat:
Apropo, daca avem o discutie atat de onesta pe marginea textului biblic, de ce ai omis la inceput versetul 15 si il comentezi abia acum, ca ti-am atras eu atentia? Sa stii ca nu am de gand sa fac analiza sintactica si transpunerea textului in limbajul logicii matematice, cum am facut cu router pe topicul privind sfintirea duminicii. Freddi, esti sectar, sa fii sanatos. Nu e de nasul meu sa stiu cine se mantuie si cine nu, nu cred ca doar ortodocsii sunt crestini, deci daca crezi in Sfanta Treime probabil esti si tu crestin, nu cred ca prin slujbe comune se strica ortodoxia sau ca sunt un pacat, nici ca e vreo nenorocire daca un preot neortodox slujeste, invitat intr-o biserica ortodoxa. Nu cred nici ca ortodocsii ar trebui sa fie atat de siguri ca detin monopolul adevarului. Dar te rog sa nu incerci sa ma convingi ca Iisus a avut frati de sange citand un verset izolat si "omitand" sa citezi si versetul imediat urmator in care Pavel se adreseaza acelor 120 de frati! Pentru ca nu pot sa cred ca e vorba de o omisiune accidentala. Fiecare cu credinta lui, dar nu fiecare cu impostura lui! Daca nu poti sa-ti sustii punctul de vedere in mod onest si fara incercari de inducere in eroare ca cea de mai sus, renunta! |
ce ma priveshte pe mine daca crezi tu una shi alta sau daca nu crezi? oricum pentru Hristos, tot Israelul era fratzi de "sange" dar shia facut fratzi in Dumnezeu din cine a gasit credincios... pe ici pe colo shi imprejurimi.... Maria a ramas Preasfanta Fecioara pana astazi, ca asha ne invatza parintzii... deci nu poate fi vorba de altzi fratzi nascutzi de Maica precista ca Dumnezeu a facut o singura minune, ca restul minunilor, este ca au mai aparut intre timp catziva fratzi nascutzi de Preasfanta Maria in Duh... imparatzind cu Hristos pe Muntele Sionului.... asha este scris ca este sau va fi sa fie.
|
Citat:
|
Citat:
|
m-am bagat in discutzie ca se pare ca shi credintza ta e asemenea lui freddi din moment ce marturiseshti ca nu are importantza una shi alta, shi de aceea am intervenit in sensul ca ce ma priveshte pe mine ce crezi tu sau ce nu crezi tu de parca ai fi dumneata un etalon de urmat...
iar cand am zis de parintzi ma refeream la sfintzii parintzi ai ortodocsiei... dar se pare ca ai ramas acelashi shucarit.... iarta-ma iarashi.... |
Citat:
|
Citat:
Nici nu am pretentia sa scriu in pilde shi fandoseli chinuindu-ma sa imit scrierile religioase, cand de-abia am aflat si eu cate ceva despre Biblie. Nici nu arat cu degetul si nici nu ii tot invoc pe sfintii parinti fara sa-i citez, de parca ar fi intimii mei si am fost cu ei aseara la o bere, iar acum povestesc ce mi-au zis ei aseara ... Eu nefiind asa de intim cu sfintii parinti, nu am decat Biblia care mi-e mai la indemana, fiind o singura carte si mai usor de cautat in ea. Daca tu nu esti in stare sa analizezi un text sau sa scrii neaosh romaneshte - ca un roman neaosh ce te gaseshti, deshchiept ca fulljgerul - nu le-o interzice altora, tot invocandu-i intr-una pe sfintii parintzi, dar nescriind niciodata ce au spus ei, de fapt. Lasa-ma cu smerenia fatarnica si cu prefacute cereri de iertaciune. Nu ma acuza pe mine de fanfaronada pioasa pe care tu o practici, nu eu. |
daca dumneata intradevar e asha cum spui shi te bazezi doar pe biblie, atunci iarta-ma shi iarta-mi shi fatzarnicia ca m-am amestecat in discutzie ca intre sectantzi, ca fireshte, voi nu consumatzi bere ca mine shi cantatzi pe TV despre Iisus... eu consum, ca pica bine o bere amara cu sare dupa felul corect in care m-ai descris din textele mele. Eu asha sunt spre deosebire de tine. Dar freddi sarmanul? poi pentru el am intervenit defapt shi nu ca sa stau de vorba cu domnia ta, ca se observa ca nu tzi-a folosit la nimic treptele respective:
continuam impreuna cu Duhul sf-lui Ioan Hrisostom: .... care ni s-a facut. (<) 3. Cea de-a treia treapta e de a nu ne razbuna deloc, si de a lasa razbunarea in grija lui Dumnezeu .... |
calmati-va oameni buni!Vorbim aceiasi limba si nu ne intelegem.
ce este important si trecem cu vederea este ca toti credem intr-un Dumnezeu unic (indiferent din cite bucati e format EL) cu o constiinta unica. Ca se cheama Iehova, Dumnezeu sau Domnul, pentru moment conteaza mai putin. Acesta este un forum de discutii si deci ramine un forum ... de discutii (adinc, nu?:D) Fiecare isi da cu parerea dupa cum crede el ca e mai bine. Toti credem ca religia noastra este cea mai buna si ca detinem adevarul.Deci sa zicem ca luptam cu forte egale.Insultele si chiar ironiile nu prea isi au locul aici. Cod_gabriel cred ca te-ai infierbintat putin si iti recomand, prieteneste, sa te calmezi un pic si in loc sa cazi in extrema cealalta sa revii pe drumul obiectivitatii de care ai dat dovada pina acum si pentru care te respect mult. Admir dorinta ta de a gindi logic si tocmai de-aia vreau sa iti atrag atentia asupra a doua lucruri: 1.Noul Testament a fost scris in greaca si nu in ebraica (o limba cred eu mai exacta decit ebraica). 2.Mentiunea de veri nu o regasesti decit in BOR.Celelalte variantre inclusiv in alte limbi nu am regasit aceasta mentiune.Iti recomand sa utilizezi programul e-sword in care vei putea compara BOR cu alte traduceri si ai explicatii pt. fiecare cuvint. |
p.s.
continua sa citesti biblia BOR. Si eu o folosesc in proportie de 90%.Dar uneori este bine sa o compari si cu altceva. Un exemplu, pina sa citesc biblia in franceza am crezut ca "vie imparatia Ta" din "Tatal nostru" (Mat 6:10) inseamna ca : imparatia Lui este vie...;) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:00:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.