![]() |
Citat:
|
cu parintii si preotul sunt de acord (doar in anumite conditii... conditii care in ziua de azi se indeplinesc mai greu sau chiar deloc), dar cu medicul... ce-ar putea sa-i faca acela? din cate stiu nu exista medicamente antibalbaiala...
|
Citat:
|
bun... si medicul logoped la ce metode apeleaza? nu tot la metode psihologice?
|
Citat:
|
Citat:
|
apropo de Freud..
este adevarat ca a avut multe conceptii false (ca sa nu zic tampite), dar in necredinta lui totusi una din concluziile sale legate de natura omului corespunde sfintilor parinti. dar din pacate psihologii contemporani scot in evidenta numai ceea ce le convine, ascund ceea ce-i deranjeaza si astfel transforma adevarul in minciuna. Freud a inteles natura cazuta a omului.. concluzie pe care voi nu cred ca o contestati. "Deoarece majoritatea oamenilor spicuiesc idei despre psihologia freudiana din diferite carti la moda, fara a citi scrierile sale in intregime, ei nu sunt in general constienti ca, in ciuda atentiei pe care Freud a acordat-o rolului sexualitatii in dezvoltarea omului, el a considerat lucruri precum masturbarea, homosexualitatea si promiscuitatea sexuala ca manifestari anormale ale energiei sexuale." (arhiep. Hrisostom) si din pacate printre acesti oameni se afla multi psihologi.. am citit intr-o carticica dedicata lui Freud urmatoarele randuri (Freud a avut 3 fete): "Pentru a le proteja pe fete, nu erau lasate singure nicio clipa. [...] Erau controlate toate cartile pe care le citeau si, inainte de toate, fetelor li se dadea mereu o ocupatie pentru a le distrage atentia de la gandurile periculoase care le-ar fi putut asalta" daca n-as fi stiut la cine se refera, as fi crezut ca-i vorba de vreun crestin... Citat:
si crede-ma ca se folosesc si metode psihologice... te poti interesa. este adevarat ca nu le cunosc, dar stiu ca se apeleaza si la ele. |
Citat:
|
Acum nici chiar asa ! Ar trebui sa stam intr un balon de sticla si atunci ne-am feri de toti si de toate. Totusi sa manifestam luciditate, cumpatare si fara chestii ce duc a ipocrizie. DOAMNE AJUTA, TUTUROR ! +
|
Citat:
sau.. cine ii mai poate ajuta pe oameni inafara de clerici? 2. unii afirmau ca "gandirea este o secretie a creierului, asa cum bila este o secretie a ficatului"... crezi ca toti psihologii sunt de acord cu asta? daca un psiholog a afirmat ceva gresit, atunci toata psihologia e gresita? iata cateva legi ale psihologiei pe care nu le pot nega decat "antiintelectualistii" (ca sa-l citez pe arhiep. Hrisostom) si care nu sunt in contradictoriu cu invatatura Bisericii: [i]legea semnificatiei: un stimul, chiar de intensitate slaba va fi receptat mai repede si mai usor dintr-o multime de stimuli daca are semnificatie biologica, cognitiva sau afectiva pt subiect. legea conditionarii social-cultural-istorice: un stimul poate fi semnificat ca placut datorita influentei culturale, sociale sau istorice. [/i/ etc 3. n-ai inteles... am vrut sa subliniez faptul ca nici Freud nu era de acord cu acele ganduri.. ba chiar le considera periculoase... in comparatie cu majoritatea psihologilor care afirma ca fanteziile sunt ceva normal, ba chiar necesare... oni91 , sa inteleg ca si tie iti place psihologia? :) nu vreau sa-mi dau cu parerea despre Jung si sa bag mana in foc ca a fost asa sau invers.. dar parca nu mi s-a parut strain de Dumnezeu.. daca vrei, putem vorbi in prv. ;) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:46:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.