![]() |
Citat:
Nu m-am exprimat bine. Barbatul se raporteaza la existenta ca om, individ, ipostas. Femeia nu are aceasta deprindere fiindca de mica e privita ca un obiect fizic ("trebuie sa fie frumoasa, feminina") nu ca o persoana. dinamismul, asta e ceva cuvant des folosit de mishcarea yoghina a misa... Si dezbracarea mintii de concepte exista la budisti. Nu trebuie sa ne speriem de astfel de asemanari. (si nu înseamna cqa ce fac budistii e bine, e mai rau decât daca faceau nimic). Practic, femeia nu-si poate pazi mintea de raspândire fiindca are o tendinta care i se pare mai puternica decât ea spre confort. Nu are constiinta luptei, a luptatorului, asa cum are barbatul, constiinta care e folosita de unii ca sa se ciomageasca iar de asceti ca sa respinga patimile si raspândirea mintii. Unii Parinti spun ca iutimea (mânia, agresivitatea) e buna când e folosita în combaterea patimilor. |
Fratilor, eu nu sunt o mare rugatoare, dar as propune sa ne rugam cu totii, cat putem, pentru Andrei (Traditie). Nu e bine sa fie omul singur...
|
Dragilor, inainte de toate as dori sa va urez un post in care sa ne uitam mai mult la intunericul din noi si la cum putem sa facem lumina cu si prin Lumina.
As dori sa spun ca am citit o parte din discutie si m-am mahnit. Pe forum ne intalnim ca sa discutam, sa comentam idei, e o confruntare de opinii. Deci nu e un loc in care sa ne jignim, sa ne suparam unii pe altii, sa ne catalogam si sa ne punem etichete, adica sa tragem concluzii legate de persoana care a scris. Fiecare din noi are si idei buna, dar si rele. Ce e important e sa ii aratam omului parerea noastra sau sa-i multumim ca am inteles si noi ceva din ce a scris el. Eu cred ca in ce spune Traditie e un adevar. Sunt multe femei care se bucura de dependenta, doresc sa fie langa cineva fiindca nu se simt capabila sa stea singure pe picioarele lor, nu pot si nu vor sa-si duca responsabilitatea mantuirii ci prefera sa o treaca pe umerii "tovarasului" de viata, sunt unele care fug de munca dorind sa fie casnice, dar ascunzand neimplinirea lor profesionala, sunt altele care alearga dupa barbati instariti ca sa isi "asigure" viata aici, etc. Dar sunt si barbati in situatiile acestea. Ce scrie Traditie ar trebui sa fie un apel catre fiecare femeie sau barbat, la o responsabilizare in fata mantuirii, la o traire in trezvie, la un dialog permanent cu Dumnezeu, la starea de asumare a fiecarui gest pentru care vom da raspuns la Judecata. Hai sa facem pace fratilor, ca Hristos S-a rastignit pentru pacatele noastre, iar noi ii batem alte cuie si piroane in maini si in picioare cu ciondaneala asta. Elena |
Citat:
Incredibil ce batjocoritori pot aparea pe un forum ortodox. |
Nu înteleg de ce Cozia, acum si Mirela, duc un razboi.
Poate e din pricina afirmatiilor mele despre masturbare. Da, consider ca e o conspiratie a tacerii nu doar în societate ci si în Biserica. Este prezentat acest pacat ca si cum nu ar fi ceva grav când de fapt e cel mai grav pacat, fiindca necinstesc chipul lui Dumnezeu în om mai mult decât orice pacat, caricaturizeaza fiinta umana pâna la a nu mai putea sa fie numita om (ma refer la masturbarea masculina). Si asta se întâmpla la aproape toata populatia masculina. S-a creat în soietate imaginea ca e normal ca la vârsta pubertatii sau adolescentei baietii sa se masturbeze si chiar si în Biserica exista aceasta mentalitate. Un om care a facut acest pacat mai mult de o singura data pierde capacitatea de a se putea pocai, de a întelege frumusetea chipului lui Dumnezeu proiectat de El înainte de facerea lumii. Lumea întreaga zace sub cel rau în primul rând prin masturbare. |
Citat:
De ex. de ce o faci pe Mirela batjocoritoare? Eu m-as simti in al noualea cer daca cineva s-ar ruga pentru mine,... pentru singuratatea mea. Masturbarea,da,de acord cu tine insa, din pacate, conform noilor "norme" promovate in scoli in EU si USA, ea este "necesara" si s-a "dovedit" ca practicata regulat duce la reducerea substantiala a criminalitatii juvenile. Pe undeva cred ca este mai degraba o consecinta a hormonilor pompati in carne care au diverse efecte asupra organismului uman, de ex uite-te la gabaritul copiilor de azi, si nu vorbesc de grasime ci de inaltime. Corpul banuiesc ca se straduieste consuma o parte in crestere insa pina la urma sperma se duce in creier lucru care duce la diferite afectiuni psihologice inclusiv criminale |
Citat:
|
Traditie, nu o lua ca batjocura, ci ca pe o mana intinsa.
Poate nu intelegem pe deantregul ceea ce vrei sa spui. Eu, de exemplu, nu ma identific cu acele femei despre care vorbesti. Dar sa te intreb: ai vazut sau auzit de barbati traumatizati de femei, ca eu am auzit. |
In cazul in care sotii sunt intelepti si credinciosi, femeia se simte protejata si iubita. Amadoi cauta sa mentina aceasta armonie. Daca il vor iubi amandoi cel mai mult pe Dumnezeu, nu se vor idolatriza reciproc, nici nu vor fi atat de orgoliosi, incat sa se intrebe zilnic cine e seful. Pur si simplu, fiecare ii va acorda intaietate celuilalt. Si nicio munca din gospodarie nu li se va parea umilitoare.
Sefia se plateste. Din cauza orgoliului si a mandriei multe familii s-au destramat. Sunt situatii in care experienta si calitatile unuia sunt absolut necesare pentru rezolvarea unor situatii. Rabdarea si tactul sunt absolut necesare in aceste situatii. Eu cred ca barbatul casei e barbatul duhovnicesc si acesta poate fi uneori... si o femeie! Cred ca la acest tip de barbat face referire Sfantul Ioan. Barbatul duhovnicesc al familiei crestine ii va atrage spre Hristos si pe casnicii sai. Deci, ascultare in cele bune! |
In cazul in care sotii sunt intelepti si credinciosi, femeia se simte protejata si iubita. Amadoi cauta sa mentina aceasta armonie. Daca il vor iubi amandoi cel mai mult pe Dumnezeu, nu se vor idolatriza reciproc, nici nu vor fi atat de orgoliosi, incat sa se intrebe zilnic cine e seful. Pur si simplu, fiecare ii va acorda intaietate celuilalt. Si nicio munca din gospodarie nu li se va parea umilitoare.
Sefia se plateste. Din cauza orgoliului si a mandriei multe familii s-au destramat. Sunt situatii in care experienta si calitatile unuia sunt absolut necesare pentru rezolvarea unor situatii. Rabdarea si tactul sunt absolut necesare in aceste situatii. Eu cred ca barbatul casei e barbatul duhovnicesc si acesta poate fi uneori... si o femeie! Cred ca la acest tip de barbat face referire Sfantul Ioan. Barbatul duhovnicesc al familiei crestine ii va atrage spre Hristos si pe casnicii sai. Deci, ascultare in cele bune! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:40:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.