![]() |
Citat:
Cine spune ca iubeste oamenii,dar mai apoi animale ori acela care afirma ca iubeste animalele,dar detesta oamenii,inseamna ca se ascunde in spatele unei ipocrizii pentru ca una nu o poate exclude pe cealalta si in toate trebuie sa avem echilibru. Personal sunt ovo-lacto-vegetariana,singurul aliment de care nu mai pot sa ma ating pentru simplul motiv ca asa simt si trupul meu il refuza vehement,este doar carnea,iar de simtit ma simt excelent. |
Adevarat. Sfantul este sfant pana si in cele mai mici detalii ale vietii sale.
Legat de vitamina B12, imi vine in minte un gand: Cum traiesc multimile de calugari care vietuiesc in manastirile unde nu se mananca nici un pic de carne, ci doar peste, si acela foarte rar? De ce nu se imbolnavesc acestia? Pentru ca se poate si altfel. Omul poate trai foarte bine si fara carne. De aceea cred, in inima mea, ca mancatul carnii este un pogoramant fata de slabiciunile noastre. Carnea este cea mai hranitoare, insa nu este singura solutie. Ca sa nu ma simt ipocrit, marturisesc: Caut sa inteleg problema, desi mananc des carne. Simt insa ca omul nu este facut sa manance carne. (Desi acest lucru nu este pacat.) |
Total de acord cu voi Dorin si Heaven, insa cum noi inca nu am ajuns la desavarsire..dupa parerea mea cred ca ar trebui sa incepem cu cele mici. Iubirea desavrasita/sfanta este foarteeeee departe de noi..... Am eu o vorba cu rugaciunile incepatoare apoi Psaltirea. Ceea ce eu am vrut sa subliniez nu e necesitatea iubirii impartite, Om.. Natura.. .Animal.. Pentru ca asa cum bine ati si spus si cum bine stiu si eu Dumnezeu e Tot si Toate. Ori iubesti/respecti TOT ori nu iubesti/respecti deloc. Tocmai de aceea sustin in continuare ca DEGEABA nu mancam carne ( si mai si consideram ca acesta e o virtute) daca NU suntem capabili sa lasam cele mici ( clevetirea..spre ex este socotita ucigatoare de suflet si pare un pacat atat de mic si "nevinovat"..si e doar un exemplu). Tot privind spre inaltime uitam sa le vedem pe cele mici asa cum spune parintele meu duhovnic. Si pentru a demonstra ca nu vorbesc "vorbe" va spun din experineta ca pana acum 2 ani nici eu nu am mancat carne (numai peste). dar dupa ce am suparat crunt o sora (fiind in totalitate vina mea) am inteles ca nemancatul carnii...este egal cu un mare O daca nu am iubire, rabdare, smerenie... A pus punct vietii de pana in acea clipa si am luat-o de la O. Acum nu mai caut nemancarea de carne nici nu mai privesc spre inaltime, nici nu mai caut sa schimb sau sa ma inteleaga oamneii..am un singur Acuzator, Constiinta! Acum caut sa invat rabdarea si Iubirea, care dupa parerea mea cantaresc mult mai mult decat postul chiar si pe viata! Nu spun ca ceea ce eu sutin este drept, insa reflecta in totalitate ceea ce [COLOR=Red]eu[/COLOR] simt.
Hristos a inviat! |
[quote=windorin;130205] Cum traiesc multimile de calugari care vietuiesc in manastirile unde nu se mananca nici un pic de carne, ci doar peste, si acela foarte rar? [quote]
Prietene, ma repet pentru cei care uita repede sau nu citesc decit ultimul mesaj: Vit. B12 exista in ficat 10 ani ca depozit care se epuizeaza in lipsa alimentelor de natura animala. Acum nu stiu ce-i pestele pentru tine dar pentru mine n-are de loc legatura cu botanica! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Poate confunzi cu cele din Burma si India, budistii care au o mare abundenta de fructe cereale si legume pline ochi de toate elementele necesare, cum ar fi avocado si mango |
Citat:
|
Citat:
Este o parere personala. Cine vede lucrurile altfel este liber sa le vada. |
Si eu imi cer iertare insa este bine sa ne tinem departe de generalizare si cind afirmam lucruri delicate ca acestea sa vorbim din cunoastere directa a persoanei cu care ai locuit macar o saptamina, acolo la minastirile (VIZITATE DOAR) urmarind ce face... Ai vazut tu cu ochii tai ca nu mincau nici oua, lapte si brinzeturi care.... in mod minunat tin locul carnii.
...da, si inca ceva. Daca ai batrini in casa poate stii ca ei nu prea se mai ating de carne decit rar, nu mai simt nevoia si in general maninca din ce in ce mai putin. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:56:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.