Mihnea Dragomir |
03.05.2010 16:44:00 |
Citat:
În prealabil postat de Delirul
(Post 242308)
DOriana, Dumnezeu a spus lucrul acesta (ma refer la duceti-va si va inmultiti) ca o consecinta a caderii lui Adam si a Evei, deci tu ce crezi ?. Oare nu in Psalmul 50 se spune ca in pacat m-a nascut maica mea ?, oare nu avem ca marturie vietile atator sfinti parinti care nu au cunoscut ce este aceea impreunare dar uite ca s-au sfintit ? Doriana eu nu sunt in masura sa judec caile si complexitatea acestora prin care Dumnezeu a cautat sa ne mantuiasca sau sa ne dea o invatatura, dar stiu macar atata lucru ca daca de foame si sete s-a mai murit din lipsa de sex nimeni nu si-a pierdut viata. Acum judeca si tu daca este chiar atat de necesar, si nefiind necesar daca este chiar asa o virtute actul sexual ?
|
Câteva clarificări:
-Porunca de a crește, de a ne înmulți și de a umple pământul au primit-o înaintașii noștri ÎNAINTE de cădere, pe când se aflau în stare de grație.
-"În păcat m-a născut mama mea" se referă la păcatul ancestral. Aceasta NU înseamnă că tatăl dv și cu mama dv au comis un păcat carnal care s-a lăsat cu concepția dv (presupunând că erau căsătoriți), ci înseamnă că ați apărut în lume în stare căzută ca efect al păcatului ancestral care se transmite într-un mod care scapă înțelegerii noastre (este mister). Altfel, nici nu ar fi necesar să ne botezăm.
De aceea, "creștinii" care nu cred în păcatul ancestral nu cred nici în necesitatea Botezului pentru mântuire. Că așa fel e credința alcătuită, încât dacă muți o dogmă trebuie să le muți pe toate.
-Mulți sfinți au trăit în feciorie, începând cu cel mai mare sfânt: Isus Cristos, urmat de cea care este mai onorată decât serafimii: Sf Fecioară. Au existat și sfinți căsătoriți, care au avut legături sexuale, desigur în cadrul căsătoriei.
Prin urmare, pentru mântuire sunt două căi posibile: a fecioriei și a căsătoriei. Prima este mai înaltă în onoare. Dealtfel, acestea sunt tratate pe larg de un teolog redutabil: Sf Pavel.
|