![]() |
Citat:
|
În prealabil postat de ioanhodean http://www.crestinortodox.ro/forumac...s/viewpost.gif
mam lovit la cap sau..sovidiu se da pe noul ierusalm????? Citat:
nu degeaba tzi-ai luat nick, pseudonim de caesar, poi a zis Hristos, datzi cezarului ce este al cezarului shi lui Dumnezeu ce este a Lui Dumnezeu, adica datzi dracului ce este al dracului... ca in peshte era asha un ban inghitzit cum a fost inghitzit shi proorocul Iona de chit... shi cu ala l-a dat ca sa fie platit birul... cu banul ala din peshte. dar multzumesc caesare ca sa shti shi dumneata ca nebunii aia nevicleni, aia sunt cei "saraci in duh" dar dumneata nici nu shtiu ce te dai: medic? politzist? organizator al vietzii shi ordinii publice? preot ce tzii de culte? sau senator ori deputat? aha tu eshti din aia care mai trag cate un picior in victimele aproape nevinovate cum au fost cei de la Tanacu... ca shtim noi dand in ei... dai in mine, shi dand in mine, dai in fabrici shi-n uzine... ca doar... suntem nishte cazuri de dosar... care n-au voie sa iasa in public ci ar trebui tzinutzi in beciurile mai vechi shi mai noi ale securitatzii... nu asta spui? ma iarta ca poate iar am priceput prea multe... punandu-mi increderea in priceperea sau intzelegerea mea... poi nu e a mea shi nici a voastra ci a urmashilor urmashilor noshtrii... adica a stranepotzeii nepotzeilor noshtrii... |
Răspunsuri
VSOVI, m-ai îndatorat cu niște răsunsuri. Voi încerca să te mulțumesc.
[COLOR=purple]Întrebare:[/COLOR][COLOR=blue] “draga Maria Margareta, ar fi putut oare un om ce shade in sicriu sa unga un patriarh apoi? “[/COLOR] [COLOR=purple]Răspuns:[/COLOR] După cum am spus (dar probabil că n-ai citit cu atenție) “proorocia” în care se pretinde că Teoctist îl va unge pe Irineu ca patriarh a fost făcută în anul 1990. Au urmat 17 ani în care Teoctist a trăit liniștit, până a fost “ [COLOR=blue]ashezat in sicriu [/COLOR]“ de alții, timp în care putea, dacă voia, să-l “ungă” patriarh pe Irineu. N-a vrut, pentru că nu voia nici mort să se desprindă de scaunul arhieresc. A trebuit să intervină alții, cu dibăcie, ca să-l ajute (asta a fost în anul 2007) [COLOR=purple]Întrebare:[/COLOR] “[COLOR=blue]deci care e minciuna?[/COLOR]” [COLOR=purple]Răspuns:[/COLOR] Să cităm afirmațiile frăției tale: [COLOR=blue]“sper sa nu ma fi inshelat iarashi... dar acum, datorita tzie, sunt lamurit cine este al 7-lea patriarh, de care vorbea Cuvantul lui Dumnezeu, despre Daniel vorbea... deci el este cel care v-a reindrepta :[/COLOR][…] [COLOR=blue]este vorba despre Daniel caci despre parintele Irineu spune ca este arhiereul shi apostolul vestitor al lucrarii Sale shi Martorul Ashezarii shi Pecetluirii de la Dumnezeu a cetatzii Noului Ierusalim... deci este eliminata orishice confuzie![/COLOR] Deși speri să nu te fi înșelat, convins fiind că este eliminată orice confuzie, totuși trebuie să-ți spun cu blândețe că…iar te-ai înșelat!! Încearcă să înțelegi că minciuna chiar asta este: că s-a “proorocit” că Teoctist îl va unge patriarh pe Irineu, ceea ce nu s-a întâmplat și nici nu se mai poate întâmpla în viitorul apropiat (despre cel mai îndepărtat, cine s-ar putea pronunța?). Mai întâi ai făcut confuzia de a zice că despre patriarhul Daniel Ciobotea ar fi vorba, atunci când unele mesaje erau adresate unuia din “păstorii” Noului Ierusalim, pe nume Dănciucă Gheorghe, cu numele conspirativ “Daniel”. Apoi, ai insistat că cel ales pentru postul de patriarh este tot Daniel, în pofida evidențelor. Am să te ajut cu câteva citate, că văd că ți-e cam lene că cauți și să citești singur: [COLOR=blue]“Fiule slujitor care [/COLOR][COLOR=fuchsia]ai fost trimis la Ierusalimul patimilor Mele[/COLOR][COLOR=blue], de aceea ai mers pe unde ai mers, ca să capeți ce trebuie să ai și să știi, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să te pun conducător peste tot cultul bisericesc[/COLOR][COLOR=blue]. Dumnezeu a avut voința Sa în tot pasul tău.[/COLOR][COLOR=blue]” (Citat din CLD, 10 octombrie 1990)[/COLOR] Din biografia oficială a arhiereului Irineu că în perioada 26 octombrie 1989 – 4 octombrie 1990, arhimandritul Irineu Pop a funcționat ca superior al Așezămintelor ortodoxe românești de la Ierusalim și Iordan și reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului. Te-ai întrebat ce tangențe are în antecedente patriarhul Daniel cu Ierusalimul cel Vechi? Îți răspund eu: Niciuna! În cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” care te-a entuziasmat atâta, ediția 1995, la pagina 365, începe capitolul 6. (care se va întinde pe 26 de pagini!!!) intitulat [COLOR=blue]6. Arhiereul Irineu – rolul și menirea lui de la Dumnezeu[/COLOR] Ce citim din acest prea-cuvios capitol? Ce doruri și speranțe are “Dumnezeul de la Pucioasa” de la Irineu Pop Bistrițeanul? Să spicuim câte ceva: [COLOR=blue]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]Mi-e dor de Irineu[/COLOR][COLOR=blue] și am să pun iar în inima lui dreptate pentru voi și dor pentru voi, că prin voi trebuie să fiu și Eu cu el. Of, să vedeți voi cât de amar vor plăti aceia care au încercat să rupă firul acesta dintre voi și el.” (Citat din CLD, 7 septembrie 1990)[/COLOR] Așa că, ai grijă, dragă VSOVI, că tu chiar asta faci acum: rupi firul de istorie dintre Irineu și pucioși, pretinzând cu superbie că știi tu sigur că “Dumnezeul de la Pucioasa” nu vorbea cu Irineu Pop, ci cu Daniel Ciobotea. Ai văzut ce amenințare te paște? Ia fii tu mai atent, ca să nu plătești amar această superbie… Dar ce zice în continuare “Dumnezeul de la Pucioasa” despre Irineu Pop? Iată ce zice: [COLOR=blue]“ Că Eu trebuia să-l curățesc, să-l pregătesc, să-l sfințesc, să-l îmbrac frumos, să pun poruncile Mele în inima lui și [/COLOR][COLOR=fuchsia]să-l fac Păstor al Isrelului nou[/COLOR][COLOR=blue].” (Citat din CLD, 7 septembrie 1990)[/COLOR] Pe vremea aceea pucioșii sperau vârtos că Israelul cel nou va fi toată România, cei pe care o numeau (copiindu-i pe alții) “Grădina Maicii Domnului”. Între timp s-au mai domolit, văzând că nu pot înjuga tot B.O.R.-ul cu hamul lor la jugul lor, și s-au resemnat: Ierusalimul cel nou este acum doar cel de la Glodeni-Pucioasa, și atât. Mai departe: [COLOR=blue]“O, dacă nu voi reuși să împlinesc cu el aceasta, o, măi copii, se va scula Dumnezeu cu certare multă și va așeza totul după voile sale, dar cu asprime și cu certare, că nu se poate și nu se încape la Dumnezeu, să aibă cineva curajul să rupă firele lucrate și ocrotite de Dumnezeu și să strice așezările lui Dumnezeu.” (Citat din CLD, 7 septembrie 1990)[/COLOR] VSOVI, stai liniștit și nu te speria de asemenea vajnice amenințări. “Proorocia” asta s-a dovedit a fi tot o însăilare de vorbe goale. Mai întâi că “Dumnezeul de la Pucioasa” n-a lucrat nimic și n-a ocrotit nimic, așa cum se lăudase aici. Tot planul lui cu instalarea lui Irineu ca “[COLOR=blue]Păstor al Israelului nou[/COLOR]” pe tronul patriarhal de la București s-a năruit definitiv în urma Sinodului BOR din ianuarie 1993. Irineu n-a ajuns nici măcar “Păstor al Israelului Nou” de la Glodenii Pucioasei, deoarece n-a vrut să dezerteze din sânul Ortodoxiei. În al doilea rând, nici nu s-a sculat cu certare multă, nici n-a așezat totul după voile sale, așa cum se lăudase. Totul a fost un praf în ochi și o sperietură ieftină, un bau-bau menit să-i mobilizeze pe militanții simpatizanți ai Pucioasei, ca să să dea și ei o mână de ajutor la finalizarea complotului. A fost o mascaradă făcută la plesneală, după principiul bine cunoscut: “De țe țe, de ne-țe, ne-țe” (Adică: “dacă ține, ține; dacă nu ține, nu ține”). Și n-a ținut. Irineu nici măcar din rangul de episcop-vicar nu s-a mai urnit în sus, de parcă l-a blestemat cineva să rămână înțepenit pe loc până la pensie. Dacă tot nu crezi că e vorba de instalarea lui Irineu ca patriarh, și nu a lui Daniel Ciobotea, sau a altuia, citește mai departe, VSOVI dragă, din cartea CLD, ediția 2006, paginile 341-342 : [COLOR=blue]Cuvântul Domnului către alesul Său Irineu[/COLOR] […] [COLOR=blue]– Ia aminte din nou, iubitul Meu, copilul Meu iubit [/COLOR][…][COLOR=blue] Îmbracă-te întru viață cerească, măi iubitul Meu, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]te voi încorona să stai pe scaunul Meu, pe scaunul bisericii Mele[/COLOR][COLOR=blue], ca să fii pildă bisericii Mele. (Citat din CLD, 9/22 octombrie 1990)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] La final, iată și trei întrebări pentru tine, VSOVI: [COLOR=purple]Întrebarea 1.[/COLOR] Când a fost încoronat Irineu în fruntea bisericii? [COLOR=purple]Întrebarea 2.[/COLOR] Când a fost așezat pe scaunul bisericii (întronizat)? [COLOR=purple]Întrebarea 3.[/COLOR] A reușit el să fie pildă bisericii, odată încoronat și înscăunat? Aștept 3 răspunsuri concise și la obiect. Divagațiile sunt deja inoportune. Dacă nu știi, nu-i nici un bai. Dar să fii sincer. |
Doi iepuri dintr-o lovitură
VSOVI, asta mi-a plăcut la tine, cum reușești tu să împaci capra cu varza, iar la urmă din joben scoți doi iepuri. Te citez, ca să te lămurești ce și cum:[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue]incurcate sunt ale noastre cai, da, ca pf. Teoctist, a impushcat doi iepuri dintr-o lovitura, cu intzelepciunea Lui Dumnezeu: -a uns shi a lasat ca urmash pe scaunul Patriarhal pe Daniel, [/COLOR][…][COLOR=blue] -[/COLOR][…][COLOR=blue] lasand in testament pe arh Teofan ca urmash al sau [/COLOR][…][COLOR=blue][/COLOR] Felicitări! Ține-o tot așa, ca să ne mai descrețim și noi frunțile pe încâlceala asta de forum. :24: |
Citat:
draga Maria Margareta: -ti-am aratat anterior ca al 7-le patriarh este Daniel, shi el a fost de la Dumnezeu shi a fost Ashezat prin Teoctist. -Despre Irineu Pop vorbeshte ca altceva CLD, despre cel ce va sta peste toate cultele, adica il va pune peste toate shi i-a dat chemare Hristos ca sa se intareasca in Duhul... dar nu pricepi dumneata, deci este chemat spre Ierusalimul Ceresc, ca shi carmuitor shi nu pe scaunul patriarhal cum le confundatzi voi... -iar Cetatea Noului Ierusalim sigur ca este toata Romania... iar daca nu vetzi asculta cu duhul blandetzii atunci va mustra Dumnezeu cu ... durere. voi nu pricepetzi in Duhul cele scrise, in Adevar ca sa cititzi exact ce este scris, ci facetzi nishte conexiuni bizare... caci omul ishi inchipui mereu ca pricepe shi intzelege cum patzim mereu... deci te-am lamurit? shi-tzi multzumesc ca m-ai ajutat sa ma lamuresc, fiindca eu nu-mi pusesem problema sa shtiu cine este unsul shi cine este al 7-lea patriarh shi cine este chemat sa stea pe scaunul Fiului asha cum Fiul a shezut pe cel al Tatalui... deci sunt Adevarate Cuvintele date de CLD prin Trambitza Sa, shi nu te mai cazni sa le demonstrezi ca sunt mincinoase caci nu sunt, shi tzi-am arata ca pot fi pricepute corect shi asha cred shi sper ca e corect: -7.Daniel actualul patriarh al Romaniei, despre el era vorba ca patriarh shi s-a implinit -Arh Irineu Pop Bistritzenul este chemat ca sa fie alaturi de Hristos la carmuirea intregului Pamant prin Propovaduirea Cetatzii Ierusalimului Cel Nou. -Regele Mihai I este unsul Sau asemenea Regelui David. tzi-e clar acum? eu asha am priceput ajutat de tine ca nu mi-am pus inca problema sa aflu asha ceva ca nici nu prea ma interesa astea... pe mine ma interesa cat de adevarate shi frumoase sunt Cuvintele Domnului, de pline de intzelepciune shi de durere, de lacrima amara shi de dragoste... cum de nu se vede din texte? iar ca se vor implini Cuvintele, nu trebuie sa-tzi faci probleme ca sa cautzi sa vezi tu neaparat ca se vor implini sau nu ca sigur se vor implini.... nu-tzi bate capul ca astea nu sunt minciuni... ce e de la Domnul se implineshte, dar nu asha de la sine ci cu cei credincioshi pana la sfarshit ishi duce Domnul planul Sau la indeplinire... tu umileshti mult shi crezi ca prin asta se poate argumenta... poi prin asta le faci o shi mai mare comoara in ceruri... dar aia e a lor... cand vei incepe sa crezi shi sa rabzi dumneata? ca sa ai un argument? deci chiar daca vrei sa ma scotzi mincinos shi zapacit, sa shtii ca eu itzi multzumesc ca m-am folosit de tine ca sa-mi luminez nishte Cuvinte pe care nu le citisem sau nu le-am retzinut shi nici nu mi-am pus problema din lipsa de interes, deci itzi multzumesc fiindca m-am folosit shi mi le-am lamurit. -despre Trambitza, a cata e shi ca e de sus -despre unsul Sau (regele Mihai I) -despre Patriarhul al 7-lea de la Domnul adica Daniel -despre cel chemat la carmuirea intregului Pamant, duhovniceshte shi nu lumeshte, adica arh Pop Bistritzeanul -ca Romania este Regina Aleasa shi in ea este cetatea Noului Ierusalim care va lumina in fatza Tuturor Neamurilor, a lumii intregi, Cuvantul Lui Dumnezeu, al slavei sale, spre deosebire de cel al Vechi, al Patimirii. shi daca te-ai uitat atent atunci ai fi observat ca pietricica alba este ashezat cam acolo: Bushteni-Sinaia asha un fel de muntele Sinai. dar ma mir cum dumneata eshti mai nelamurita de atat vreme care ai citit mai multe de la ei, shi nu ca shi mine care am citit abea abea, ca repede obosesc, dar m-am lamurit prin bunavointza ta intr-o clipita. deci mersi frumos. |
Proorociile mincinoase de la Pucioasa
VSOVI, multă răbdare trebuie să fi avut profesorii tăi pe vremea când erai copil de școală. Aici ți se pare că pricepi, aici te răzgândești și spui că ai greșit, ca apoi iarăși să o iei de la capăt, cu versiunea cea dintâi care ți-a trecut prin cap. Oare de ce mai e bună logica, dacă n-o folosim atunci când se cere imperios să o folosim? Vorba poetului: E ușor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune, Înșirând cuvinte goale, Ce din coadă au să sune… și tot așa de ușor e să facem filozofie de cuvinte. Dar realitatea ne omoară: ea vine cu cărțile pe masă.
Te-am rugat să răspunzi concret la trei întrebări, iar frăția ta ai preferat să bați câmpii, susținând o părere personală care vine din inimă, nu din cap; vine dintr-un sentimentalism exaltat, care nu se sprijină pe nici un temei, pe nimic. Prima întrebare suna așa: [COLOR=purple]Când a fost încoronat Irineu în fruntea bisericii?[/COLOR] Asta nu pentru că eu vreau să-ți pun întrebări încuietoare, ci pentru că “Dumnezeul de la Pucioasa”, în care frăția ta crezi, și-i slujești și i te închini cu o idolatrie nedisimulată, i-a “proorocit” în 1990 lui Irineu Pop Bistrițeanul (citez):[COLOR=fuchsia] “te voi încorona”.[/COLOR] La acea vreme [COLOR=blue](9/22 octombrie 1990)[/COLOR] Irineu era deja episcop-vicar de vreo șase luni, deci nu se mai poate face speculația că “încoronarea” ar fi cumva legată de ridicarea sa în treapta de arhiereu. Și oricum, expresia “scaunul bisericii” nu se poate asocia decât cu scaunul de patriarh, pentru că este vorba de o singură biserică și de un singur scaun. Îți reamintesc că titlul capitolului respectiv în care apare acest text este: [COLOR=blue]6. Arhiereul Irineu – rolul și menirea lui de la Dumnezeu[/COLOR]. Asta ca să nu vii cu cine știe ce demonstrații cum că n-ar fi vorba de Irineu, ci de un altul. N-ai răspuns. A doua întrebare suna așa: [COLOR=purple]Când a fost așezat[/COLOR] [Irineu] [COLOR=purple]pe scaunul bisericii (întronizat)?[/COLOR] Asta nu pentru că eu sunt o pisăloagă, ci pentru că “Dumnezeul de la Pucioasa”, căruia frăția ta îi faci jocurile (fie și numai involuntar) i-a “proorocit”în 1990 lui Irineu Pop Bistrițeanul (citez):[COLOR=fuchsia] “să stai [/COLOR][…][COLOR=fuchsia] pe scaunul bisericii Mele”.[/COLOR] Nici la asta n-ai răspuns. A treia întrebare suna așa: [COLOR=purple]A reușit el să fie pildă bisericii, odată încoronat și înscăunat?[/COLOR] Nici aici n-ai mai răspuns, prevalându-te probabil de faptul că Irineu n-a fost nici încoronat, nici întronizat, deci nu mai era cazul să se mai dea un răspuns. Eu n-am pus aceste întrebări ca “să te încui” pe frăția ta, ci doar ca să-ți arăt că ce s-a spus aici [COLOR=blue](adică în CLD din 9/22 octombrie 1990)[/COLOR] ca “profeție”, s-a spus la beție. Beție de cuvinte, firește, eu nu vreau să jignesc pe nimeni cum că ar avea cine știe ce patimi ascunse. Vorbe goale, adică. Desigur că ele exprimau niște aspirații concrete, dar rămâneau simple dorințe omenești. Voia Celui de Sus a fost cu totul alta, iar istoria stă mărturie că așa a fost. Amu, stăi și frăția ta strâmb, și judecă drept: dacă “proorociile” astea nu s-au adeverit prin împlinire, oare nu sunt ele proorocii mincinoase? Ba sunt! P.S. La chestiunea cu iepurii scoși din joben, ai tăcut chitic, ca mortu’n păpușoi. Până la urmă te-ai hotărât? Teoctist pe cine a lăsat urmaș: pe Daniel, sau pe Teofan? Din ce scrii matale rezultă însă că i-a lăsat pe amândoi. Dar să-ți fie clar: O fi adevărată, sau nu, zvonistica legată de o presupusă preferință “testamentară” a lui Teoctist față de Teofan… nu zic nu, deși n-avea nici o valoare, îndată ce patriarhul urma să fie ales prin vot secret. Dar să spui că l-a lăsat în scaun pe Daniel… asta-i o mare gogoriță. În primul rând că Teoctist nu s-a dus la operație la Spitalul Fundeni ca să moară. El a fost convins de niște sfătuitori incompetenți că operația este fără nici un risc, așa încât Teoctist era convins că în 2-3 zile se va face bine, deci a și aranjat ca lucrurile să decurgă în taină, pentru ca mai bine să nu se știe prin ce a trecut. De asta a și fost atâta secretomanie până ce, vrând-nevrând, tot s-a aflat. Din păcate, Teoctist a murit cu zile. Era un om bun, dar cam ușor de dus de nas. Deci, nici vorbă ca înainte de a se duce la spital, să-l fi ales el pe Daniel ca să-i țină locul (doar până se întoarce de la spital, sănătos). Cu toate acestea, despre Daniel Ciobotea frăția ta spui așa: [COLOR=blue]“ca al 7-le patriarh este Daniel, shi el a fost de la Dumnezeu shi a fost Ashezat prin Teoctist.”[/COLOR] N-a fost așezat prin Teoctist, ci a fost ales de Sfîntul Sinod prin vot secret. Putea nici să nu iasă la vot – dar a ieșit. Și nici măcar nu e al 7-lea patriarh. Oare nu mai știi să numeri până la zece? Daniel este al ȘASELEA patriarh, asta o știu și copiii de școală. De altfel, frăția ta în postarea #51 îl vedeai pe Daniel pe poziția a șasea (citez): [COLOR=blue]6. Daniel (shi sunt texte nenumarate in care i se adreseaza pe numele sau, Daniele...)[/COLOR] Ori te-ai răzgîndit între timp, ori nu ești deloc serios, și ne faci să ne pierdem timpul cu frăția ta. Asta nu-i frumos! :9::9::9: |
La Pucioasa se minte de "îngheață apele"
Dragă VSOVI, mi-a atras atenția o părere emisă de frăția ta că “la Pucioasa nu se minte, ci se spune numai adevărul”. Dă-mi voie să te contrazic. Acolo se face o ideologie și chiar o artă a minciunii. Peste toate, minciuna e pusă în cârca lui Dumnezeu, pe motiv că Lui i-ar fi de folos în anumite împrejurări mai grele. Mai pe înțelesul frăției tale, am să-ți formulez o frază sintetizatoare: [COLOR=red]minciuna este îngăduită creștinilor, și chiar recomandată, dacă e interesul lui Dumnezeu la mijloc[/COLOR].
Dar iată ce scriai frăția ta mai deunăzi: [COLOR=green]deci nu va lasatzi pacalitzi ca ar fi sectantzi, ca vor incerca orishice doar doar sa nu auda poporul [/COLOR][COLOR=fuchsia]Cuvantul Lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=green], dar cine va citi ishi va da seama ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu este mincinos[/COLOR][COLOR=green]...[…] iar daca vetzi citi de la Noul Ierusalim, vetzi pricepe Adevarata interpretare a Scripturii, [/COLOR][COLOR=fuchsia]fara shtirbire shi fara minciuna[/COLOR][COLOR=green]... caci li s-a luat celor dintai shi li s-a data celor de pe urma! iar acesta este Ierusalimul Slavei Lui Hristos-Dumnezeu, iar cel vechi al Patimirii, al sfintelor Sale Patimi.[/COLOR] Îți propun să reflectezi la următorul verset extras din “Biblia de la Pucioasa” (adică, din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa; îți fac precizarea asta ca să nu te-ncurci): [COLOR=blue]“ Nu vă temeți de lume, biruiți lumea, chiar de va trebui să mințiți pentru Dumnezeu și pentru calea Lui cea dreaptă și adevărată…”[/COLOR] (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” din 2 iunie 1991) Cum comentezi acest verset pucios? Că văd că frăția ta pe toate le știi, ca un om mare…:21: |
am sa scriu intre randurile tale desi tzi-am raspuns, dar sigur ca nu asha cum ai fi vrut dumneata ca la interviurile pentru gazeta ca sa scoatetzi senzatzionalul, nefiind atentzi la nimic altceva decat la ridicol, la a face din tzantzar armasar, ori la a denatura intr-un fel de spectacol ieftin explicatziile, shi interpretarile, shi astfel gasind ca ai facut argumentatzie ca sa ia ochii celor naivi... eu tzi-am explicat cum se cuvine, ajungand cu ajutorul dumitale la Adevar, shi tzi-am aratat ce cred ca e shi cum e, dar dumneata vrei sa-tzi mai raspund incaodata potrivit cei ce se indoiesc shi hulesc prin gazete? poi ce o sa faci dumneata, iar o sa te duci la ei, iar o sa citeshti shi iarashi gasind dilema, o sa incepi sa te distrezi venind la mine sa te lamuresc eu, pui nu tzi-am zis ca NU SHTIU? NU AM CITIT cat sa shtiu sa dau raspunsuri la ceva ce n-am citit, iar la ce am citit, shi cu la ce nu am citit decat ajutat de tine, tzi-am dat raspunsurile la care am ajuns. Dumneata ai vrea sa fiu eu Atotshtiutorul shi sa-tzi dau raspunsurile de pe pozitzia de adevar supra exact... Poi pe ala il shtie Dumnezeu... eu itzi raspund din ce am priceput eu, din cat am citit shi corelat cu Cuvantul Lui Dumnezeu din Scripturi shi cu ce shtiu eu in Duhul, dar pana nu traieshti n-ai cum sa shtii, deci s-ar putea sa nu te satisfaca raspunsurile mele nepricepute...
Dar itzi repet, atat cat am citit, shi cat am priceput, shi cat am reushit sa fac, deshi n-am facut mai nimic decat m-am laudat shi m-am desfranat, deci din atat cat am reushit sa citesc shi sa primesc in Duhovnicie, pot sa afirm fara tagada ca este Hristos-Duhul... shi e treaba fiecaruia daca crede sau nu, daca primeshte sau nu, fiecare ishi alege asha cum considera... Sa Lumineze Dumnezeu pe fiecare sa gaseasca Lumina pe care o cauta... Deci eu ma erijez doar in a afirma ca mie imi pare, ca Domnul Este Cel ce vorbeshte, shi a poruncit sa fie scris... acuma, asta nu trebuie sa te tulbure, nici pe tine shi nici pe altzii, caci este scris: "Pashtetzi iarba pe care o Cunoashtetzi" deci am sa-tzi raspund punctual printre randuri, asha cum vrei tu, ca sa ma potzi prinde cu minciuna sau cu rasrastalmacirea: |
Citat:
|
A doua întrebare suna așa: [COLOR=purple]Când a fost așezat[/COLOR] [Irineu] [COLOR=purple]pe scaunul bisericii (întronizat)?[/COLOR] Asta nu pentru că eu sunt o pisăloagă, ci pentru că “Dumnezeul de la Pucioasa”, căruia frăția ta îi faci jocurile (fie și numai involuntar) i-a “proorocit”în 1990 lui Irineu Pop Bistrițeanul (citez):[COLOR=fuchsia] “să stai [/COLOR][…][COLOR=fuchsia] pe scaunul bisericii Mele”.[/COLOR] [[COLOR=green]poi orice scaun de arhiereu este scaun al Bisericii Sale, caci arh vine de la formularea ingereasca de arhanghel, adica un conducator de ceata duhovniceasca,[/COLOR][COLOR=red]dar e vorba de Biserica intreaga a Pamantului, ca e vorba de scaunul cetatzii Noului Ierusalim, adica este chemat alaturi de Hristos la carmuirea intregii lumi prin Ierusalimul cel Nou de la Dumnezeu, shi nu doar a patriarhiei Romaniei[/COLOR]]
Nici la asta n-ai răspuns. [[COLOR=royalblue]ba tzi-am raspuns succint, dar daca tu nu vrei sa citeshti ce tzi-am raspuns, ci ma pui s-o iau de la capat[/COLOR]] A treia întrebare suna așa: [COLOR=purple]A reușit el să fie pildă bisericii, odată încoronat și înscăunat? [[COLOR=royalblue]poi este chemat ca sa fie pilda, daca a reushit sau nu om vedea la judecata, la sfarshit, atunci cand ne va raspunde Hristos, la aceasta dilema gazetareasca, dar ne va intreba shi pe noi nu numai pe el care va raspunde mai serios, caci el a shtiut, noi nu am shtiut shi n-am priceput nici daca ni s-a explicat shi daca am priceput n-am facut, ca suntem mici, dar in cazul lui, e mai greu, daca n-a pastorit cum ar fi trebuit, v-a raspunde cu durere sau cu veselie de la Domnul[/COLOR]] [/COLOR] Nici aici n-ai mai răspuns, prevalându-te probabil de faptul că Irineu n-a fost nici încoronat, nici întronizat, deci nu mai era cazul să se mai dea un răspuns.[[COLOR=red]cum s-au incununat sfintzii?, iar cununa e ca shi o coronitza de floricele, "floricelele Mele"][/COLOR] Eu n-am pus aceste întrebări ca “să te încui” pe frăția ta, ci doar ca să-ți arăt că ce s-a spus aici [COLOR=blue](adică în CLD din 9/22 octombrie 1990)[/COLOR] ca “profeție”, s-a spus la beție. Beție de cuvinte, firește, eu nu vreau să jignesc pe nimeni cum că ar avea cine știe ce patimi ascunse. Vorbe goale, adică. Desigur că ele exprimau niște aspirații concrete, dar rămâneau simple dorințe omenești. Voia Celui de Sus a fost cu totul alta, iar istoria stă mărturie că așa a fost.[[COLOR=royalblue] voi ii privitzi pe cei de la Pucioasa ca ei ar pizmui shi ar avea dorintza de marire shi de invidie ori ceshtiu eu ce scopuri marshave... ei care le-au lasat pe toate ca sa asculte de Hristos-Duhul, nu cumva am dreptate? iar cand vor veni cei marshavi, echipa de scamatori, pe aiai o sa-i primitzi cu bratzele deschise, doar pentru ca i-a primit toata gLumea "buna"][/COLOR] Amu, stăi și frăția ta strâmb, și judecă drept: dacă “proorociile” astea nu s-au adeverit prin împlinire, oare nu sunt ele proorocii mincinoase? Ba sunt! [[COLOR=magenta]poi nu tzi-am aratat ca toate s-au implinit in punct shi virgula shi tot Cuvantul lui Dumnezeu se va implini, deci nu-tzi bate capul, ci cauta sa te lamureshti cat s-a implinit cu tine, shi de care parte[/COLOR]] P.S. La chestiunea cu iepurii scoși din joben, ai tăcut chitic, ca mortu’n păpușoi. Până la urmă te-ai hotărât? Teoctist pe cine a lăsat urmaș: pe Daniel, sau pe Teofan? Din ce scrii matale rezultă însă că i-a lăsat pe amândoi.[[COLOR=royalblue]pe Daniel l-a lasat dar nu el ci de la Domnul iar prin Teofan a aratat directzia tot de la Domnul, spre Sus shi nu spre dreapta lumeasca[/COLOR]] Dar să-ți fie clar: O fi adevărată, sau nu, zvonistica legată de o presupusă preferință “testamentară” a lui Teoctist față de Teofan… nu zic nu, deși n-avea nici o valoare, îndată ce patriarhul urma să fie ales prin vot secret. Dar să spui că l-a lăsat în scaun pe Daniel… asta-i o mare gogoriță. În primul rând că Teoctist nu s-a dus la operație la Spitalul Fundeni ca să moară. El a fost convins de niște sfătuitori incompetenți că operația este fără nici un risc, așa încât Teoctist era convins că în 2-3 zile se va face bine, deci a și aranjat ca lucrurile să decurgă în taină, pentru ca mai bine să nu se știe prin ce a trecut. [[COLOR=royalblue]eu am auzit ca de 8 ani shtia exact cand o sa moara, prin proorocie de la Muntele Atos, deci probabil shi-a dus crucea Sa[/COLOR]] De asta a și fost atâta secretomanie până ce, vrând-nevrând, tot s-a aflat. Din păcate, Teoctist a murit cu zile. Era un om bun, dar cam ușor de dus de nas. Deci, nici vorbă ca înainte de a se duce la spital, să-l fi ales el pe Daniel ca să-i țină locul (doar până se întoarce de la spital, sănătos). Cu toate acestea, despre Daniel Ciobotea frăția ta spui așa: [COLOR=blue]“ca al 7-le patriarh este Daniel, shi el a fost de la Dumnezeu shi a fost Ashezat prin Teoctist.”[/COLOR] N-a fost așezat prin Teoctist, ci a fost ales de Sfîntul Sinod prin vot secret. Putea nici să nu iasă la vot – dar a ieșit. Și nici măcar nu e al 7-lea patriarh. Oare nu mai știi să numeri până la zece? Daniel este al ȘASELEA patriarh, asta o știu și copiii de școală.[[COLOR=red]poi daca a zis Domnul ca e al 5-lea shi l-a gasit potrivit pentru al 6-lea, pentru ungerea lui Daniel atunci inseamna ca demisia a fost luata in seama, fie ca pocaintza fie ca fuga de raspundere ca sa se pocaiasca iarashi, cine poate sa shtie, deci Daniel e al 7-lea, iar primadata m-am inshelat shi iata ca recunosc, se poate sa ma inshel din nou dar se poate sa nu ma inshel, shi cred ca nu ma inshel, caci este scris[/COLOR]] De altfel, frăția ta în postarea #51 îl vedeai pe Daniel pe poziția a șasea (citez): [COLOR=blue]6. Daniel (shi sunt texte nenumarate in care i se adreseaza pe numele sau, Daniele...) [[COLOR=magenta]aici m-am inshelat crezand shi eu ca era vorba de Irineu ca al 7-lea dar nu, pentru Irineu este alta Chemare shi ashezare, e vorba de Cetatea Ierusalimului cel nou, ca sa lumineze peste intreaga Lume shi sa o carmuiasca cu Hristos cu toiag de fier, cum este scris shi cum se va implini de la Dumnezeu impreuna cu poporul ce crede shi ramane credincios pana la sfarshit, oricata gazetarie shi cata maculatura ar curge pe mass-media shi pe slava desharta[/COLOR]][/COLOR] Ori te-ai răzgîndit între timp, ori nu ești deloc serios, și ne faci să ne pierdem timpul cu frăția ta. Asta nu-i frumos! [[COLOR=royalblue]mai exista shi alte explicatzii mai putzin bombastice, de exemplu, ca intre timp m-am dumirit folosindu-ma de tine shi interventziile tale mult mai cumpatate fatza de primele, deci iata ca iarashi itzi multzumesc, shi-tzi urez spor la citit, dar shtii despre ce spor vorbesc, nu-i asha?[/COLOR]] |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:12:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.