![]() |
Ce aveti cu PadreCory? Poate verifica cele citite pe forumul ortodox si revine cu un brat de link-uri "zdrobitoare". :)
Rabdare, rabdare, rabdare...ca sa-l citez pe Pr. Cleopa. Dar revenind la topic, ma intreb ce vrea Roma cu Constantinopolul? Ce vrea Constantinopolul cu Roma se stie, caci nu e usor sa rezisti ca ortodox intr-o lume musulmana, in care se rad peretii bisiericilor, iar Fecioarei Maria i se scot ochii; in care bisericile devin grajduri, caci "saracii" musulmani nu au unde-si tine animalele (explicatia ghidului turc!). Acelasi lucru s-a intamplat si in partea ocupata de turci a Ciprului, unde dealtfel se gasesc moastele Sf. Ap. Barnaba, care a crestinat insula impreuna cu Sf. Apostol Petru. Au trecut atatea valuri de cuceritori peste acest popor, care de la inceputuri si pana azi tot ortodox este. Un adevarat exemplu. Un amanunt surprinzator: catolicii au construit catedrale, pentru a-i impresiona pe ciprioti. Ce credeti ca au facut turcii cand au cotropit insula: i-au gonit pe catolici, lasandu-i pe ortodocsi cu credinta lor. Contra platii unui bir, si-au putut pastra credinta strabuna. Ca si in Romania, si aici se vad peste tot biserici nou construite, pe care cipriotii ni le-au aratat cu bucurie, pe langa alte biserici si manastiri vechi de secole. Una dintre manastirile vechi este Manastirea Kykkos, care are una dintre cele trei icoane cu Maica Domnului, pictate de Apostolul Luca; evident icoana facatoare de minuni. |
draga dorstor , eu nu ma bag pe forumuri catolice ca n-am nevoie sa-i conving pe catolici ... dar l-am gasit pe un forum ortodox :rolleyes: :D :
http://itomd.myforum.ro/ tot cu aceleasi slogane tipice , afirmatii gratuite fara nici un fel de argumente ... ma intreb : sa il iau de data asta oleaca mai ecumeneste sa vad ce ii poate capul ? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Doamne ajuta!
Acest PadreCory a venit cu o singura sursa privind posibila declaratie a Patriarhului Ecumenic si a promovat-o ca fiind un adevar cert. Dar acest PadreCory minte. Pe site-ul Patriarhiei Ecumenice puteti citi urmatoarele: PRESS RELEASE With respect to the recently published articles reporting that allegedly His All Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew believes that it is possible for the Greek Catholics (Uniates) to have a “double union”, in other words, full communion with Rome as well as with Constantinople, the Ecumenical Patriarchate refutes this inaccurate statement and affirms it was never made. The Ecumenical Patriarchate repeats its position that full union in faith is a prerequisite for sacramental communion. At the Patriarchate, the 5th of July 2008 From the Chief Secretariat of the Holy Synod [link=http://www.ec-patr.org/docdisplay.php?lang=en&id=952&tla=en] Apoi, nu stiu cum este moderat acest forum, dar trebuie sa stiti ca acest PadreCory nu numai ca minte, dar este si obraznic. Va rog, fratii mei Ortodocsi, sa cititi: [link=http://www.forum-catolic.cnet.ro/viewtopic.php?p=47131&highlight=#47131] Opiniile acestui Pr. Iustin Parvu nu reprezinta o pozitie oficiala a BOR. O obraznicie si lipsa de respect. Ei vor sa ne supunem unui om, adica Papa, dar noi stim ca trebuie sa fim cu ochii atinti numai pe Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. |
am auzit ca de fapt acest padrecory este unul dintre cei mai antiecumenisti de pe forumurile catolice , in sensul ca acolo este foarte impotriva ortodocsilor ... se teme pesemne ca ortodocsii care se baga pe forumurile catolice ar urmari aceleasi scopuri care le urmareste el pe forumurile ortodoxe ... cum se face ca aici devine peste noapte foarte ecumenist ?? motivul este ca catolicii nu urmaresc adevarul ci au ca singur scop sa ii atraga pe ortodocsii in minciuna lor ... de fapt , am observat ca acest padrecory nu a adus aici pe forum si pe alte forumuri ortodoxe , decat numai subiecte care sa bage dezbinare in bor , el urmareste tocmai aceasta dezbinare intre ortodocsi si se bucura de aceasta ... ii trage mereu cu parerea oficiala a sinodului ca si cum singurii ortodocsi din tara asta sunt numai episcopii din sinod ... si nu urmareste decat sa dezbine ortodoxia ca sa poata atrage pe unii la catolicism ...
|
Citat:
|
nu a spus nimeni ca e rau sa se intoarca ... dar se intorc ei oare ?
|
Iisus Hristo s-a rastignit si pt Nero!Dar atat Nero cat si papa de la roma s-au facut e sine dumnezei!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:22:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.