![]() |
Dragii mei, va rog frumos, faceti pace. Chiar credeti ca vreunul dntre noi detine adevarul in asa masura incat sa-i judece si chiar sa-i condamne pe cilalti? Prea sunteti patimasi. Merita sa meditam la sensul adanc al fiecarei postari, iar acolo unde nu suntem de acord sa ne exprimam dezacordul in mod politicos si argumentat, nu cu ura, cu acuzatii, cu injuraturi, cu anatemizari etc. Iertati-ma ca ca mi-am permis sa dau sfaturi asupra conduitei pe forum dar, cu tot respectul pentru toti, vad ca prea s-a depasit masura. Totusi ..., este un forum CRESTIN ORTODOX.
|
mihai , nu toti se intorc la dreapta credinta ... daca ai citit postarile lui achimovjan ai vazut cum judeca el biserica si pe preoti ... eu am spus : nu sunt eu pentru pedepse aspre canonice , dar nu voi admite niciodata sa se incalce canoanele ... voi faceti deosebirea intre acestea doua ? una este sa ii dai o perioada de pedeapsa mai mica si cu totul altceva este sa spui ca pacatul nu este pacat ... nu dommnle , daca canonul , porunca dumnezeiasca , spune ca cutare este pacat atunci in veac ramane pacat ... nu vine nu stiu care " intelept " de ieri de azi si invata ce il taie pe el capul intr-o biserica harica , dumnezeiasca ... biserica exista din veci si nu se desfiinteaza de inovatori ... inovatorii din toate veacurile au fost numai ereticii ... canoanele sunt insuflarea Duhului sfant nu sunt asa cum le vad ereticii , reguli omenesti , lumesti ... asta este erezie ... ba au mai ajuns sa considere , in spiritul lor depasitor de toatre cele sfinte , ca si sf taine ( taina nuntii ) sunt legi omenesti , lumesti ... auzi mai frate ! da ce eu sunt sectar de acuma ca asa vrea vsovi sau nu stiu care , ca sa consider sf taine reguli lumesti , omenesti ? apoi la ce bun , daca e asa , sa ne mai impartasim , daca sf taine sunt doar reguli omenesti ? atunci hai sa dam pe jos sf impartasanie si sa o calcam in picioare ca vacile , daca sf taine sunt numai reguli omenesti sau lumesti ... vai de voi cu " depasismul " vostru ... chestia asta cu depasirea celor sfinte din biserica , este curata erezie ... neaga harul din sf taine , odata ce le face reguli omenesti ... pai ce , sf taina a nuntii este sau nu sf taina ? iar daca este sf taina apoi are har dumnezeiesc in ea si nu este o regula lumeasca , omeneasca ... a face un blestemat de act trupesc ( din lumeasca si omeneasca dragoste ) inainte de sf taina a nuntii este pacat si pacat va ramane in vecii vecilor ...
deci vsovi , pentru mine ramai anatema , caci cuvintele pe care le-ai aruncat in final de presupusa pocainta , dupa ce ai osandit canoanele si sf taine , nu are nici o valoare ... nu se poate sa fii si cu diavolul si cu Dumnezeu ... alegi : ori sf taine si sf canoane , ori iubirismele lumesti dracesti sexoase cum ironic le-a numit cineva ... nimeni nu slujeste la doi domni ... in bisrerica nu sta decat aceia care au pocainta adevarata , caci nimeni nu s-a mantuit fara smerenie ... |
Si ca sa vezi mai frate Emanuel cum e cu canoanele o sa vezi ca exista unii parinti care dau pentru acelasi pacat un canon mai mic si altii mai mare.
Cum se explica aceasta? Se contrazic intre dansii Sfintii Parinti? Nu. Se contrazice mintea noastra cand incearca sa inteleaga fara a fi in Duh (adica in uniune cu Dumnezeu) cele ce au fost de parintii care era in uniune cu Dumnezeu. Se explica ca pentru cineva care a facut pacatul acela se da mai mult canon si pentru altcineva mai putin canon intrucat sunt doua persoane diferite. Si ca sa ilustram aceasta cu cuvinte din Sfanta Scriptura: "Sluga care nu stie voia Domnului sau si nu o va face putin se va bate" si "Sluga care stie voia Domnului sau si nu o va face mult se va bate" |
Da se pare ca nu am inteles exact.
Imi cer iertare. |
da domnule mihai ... citeste mai bine ce am scris si eu si ai sa vezi ca si eu am spus acelasi lucru ... fiecare da canoan , adica penitenta mai mare sau mai mica ... dar nu pentru perioada de penitenta ne contrazicem noi ... ci pentru ca inovatorii spun ca chiar daca acel canon a spus ca este pacat , se poate considera ca nu este pacat ... ori asta este erezie , caci este incalcare a canonului ... una este perioada de pedeapsa canonica , si altceva este sa consideri ca pacatul nu este pacat , spunand ca canonul este o simpla lege omeneasca , lumeasca ... nu domnle , canoanele sunt dogme dumnezeiesti si porunci dumnezeiesti si indumnezeire sau mantuire a omului in afara sf canoane nu exista ...
|
Citat:
dumneata pricepi ce citeshti sau ai invatzat doar lectzia cu pacatele pe care le vezi in orice scriu altzii? shi respectivele cuvinte au fost o mana intinsa sa nu zici ca ma cert cu tine... shi sa shtii ca cine anatemizeaza asha cum faci tu pe el insushi se da anatemei... dumneata n-ai priceput ce am zis shi scris... dar potzi sa fi linishtit ca asha am scris, ca nu este pacat a face acel blestemat de act trupesc inaintea cununiei... pacat fatza de cine? fatza de dumneata? cel ce gresheshte sau pacatuieshte fatza de Dumnezeu shi aproapelel sau shi fatza de el insushi gresheshte shi nicintr-un caz fatza de un inchizotor cum eshti dumneata care ai luata pe urmele unuia care te-a invatzat cam rau... deci daca dumneata spui ca asha sustzin eu "a face un blestemat de act trupesc ( din lumeasca si omeneasca dragoste ) inainte de sf taina a nuntii este pacat si pacat va ramane in vecii vecilor ..." atunci iata ca scriu pentru tine personal: "NU ESTE PACAT!" sper sa te linishteshti si acum sa ai motiv sa ma dai anatemei... :) |
Citat:
in aceste cuvinte ai socotit pacatul curviei dragoste curata si har dumnezeiesc , si care este mai presus de sf taina a nuntii , pe care ai numit-o lege lumeasca ... asta este erezie si este sub mai multe anateme ale sfintilor parinti ... deci vosvi : anatema ! |
Citat:
|
lol vsovi ce tot spui?nu mai incuraja pacatul.te stiam om cu frica lui Dumnezeu.Iisus ne-a vorbit de dragostea de Dumnezeu si de aproapele.daca am avea dragoste cat a avut Iisus nici macar sex nu am mai face(in afara sau in cadrul casatoriei).Pentru ca daca vrei sa fii desavarsit trebuie sa-ti lasi tot,inclusiv familia si sa-ti dedici viata lui Dumnezeu.Iisus nu ne-a propovaduit dragostea pentru cel de cel opus,aceasta este buna pentru a putea convietui cu acea persoana si pentru a putea face copii...e normal,ca doar nu stai cu unul pentru care nu simti nimic.Dar scopul vietii este dragostea dumnezeiasca,care nu cunoaste forme diferite,nu exista dragoste pentru mama sau pt sot sau copil.este iubire,este Dumnezeu.
|
antihrist pentru tine fiind cred ca Hristos ... numai asa ii explic cuvintele tale ...
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:14:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.