![]() |
Citat:
Eaxagerarea si minciuna mina-n mina cu calomnia si invectivele adresate aproapelui, le gasesc ca fiind problema numarul 1 |
Citat:
|
Citat:
Au fost. Alesi pentru ca Mantuitorul sa se nasca intre ei! Apoi lucrurile s-au schimbat.. pentru ce sa fie astazi evreii un popor ales? Mai steptam pe altcineva? Vor fi pedepsiti pentru necredinta? "Vai ție, Horazine, vai ție, Betsaida, că dacă în Tir și în Sidon s-ar fi făcut minunile ce s-au făcut în voi, de mult, în sac și în cenușă, s-ar fi pocăit. 22. Dar zic vouă: Tirului și Sidonului le va fi mai ușor în ziua judecății, decât vouă. 23. Și tu, Capernaume: N-ai fost înălțat până la cer? Până la iad te vei coborî. Căci de s-ar fi făcut în Sodoma minunile ce s-au făcut în tine, ar fi rămas până astăzi. 24. Dar zic vouă că pământului Sodomei îi va fi mai ușor în ziua judecății decât ție. " (Luca 17: 21-24) Scrie ca vor fi pedepsiti. |
Cat despre urmasii lui Avraam, Sf. Apostol Pavel spune clar ca fiii lui Avraam sunt intru credinta, nu din sange (Galateni 3:7, Romani 9: 7-8).
Cei care fac voia lui Dumnezeu sunt fiii lui Dumnezeu, nu altcineva. De asemenea, doar cine face voia Tatalui va intra in Imparatia cerurilor (Matei 7:21). Si voia Tatalui este: "39. Și aceasta este voia Celui ce M-a trimis, ca din toți pe care Mi i-a dat Mie să nu pierd nici unul, ci să-i înviez pe ei în ziua cea de apoi. 40. Că aceasta este voia Tatălui Meu, ca oricine vede pe Fiul și crede în El să aibă viață veșnică și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. " (Ioan 6: 39-40) (Stiu ca in general deranjeaza abundenta de citate, dar sunt mult prea puternice ca sa nu le folosesc. Eu pot spune mii de cuvinte si nu surprind atat de bine ceea ce exprima un citat scurt) Deci toata vorbaria despre mantuirea evreilor care nu cred in Iisus nu-si are rostul. Altii sunt urmasii lui Avraam. |
Eu nu sunt in masura sa fac pe avocatul evreilor deoarece nu le cunosc foarte bine perspectiva lor in legatura cu Hristos. Ce stiu insa este ca ei ignora complet ce s-a scris dupa VT .
Sa nu uitam totusi ca evreii ramin poporul ales, orice s-ar spune, si continua sa se roage la ACELASI DUMNEZEU ca si noi adica Dumnezeul lui Avraam! Citatele tale sunt de ordin general si se pot aplica si ortodocsilor cu numele!...care exista din abundenta nu numai triburilor iudaice din chibutzyri, intelegi? Uite de exemplu: "39. Și aceasta este voia Celui ce M-a trimis, ca din toți pe care Mi i-a dat Mie să nu pierd nici unul, ci să-i înviez pe ei în ziua cea de apoi. 40. Că aceasta este voia Tatălui Meu, ca oricine vede pe Fiul și crede în El să aibă viață veșnică și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. " (Ioan 6: 39-40) Da, un evreu respectuos fata de crestini va zice ca da hristos va va invia pe voi crestinii insa pe noi ne va invia DIRECT Dumnezeu cu care suntem pe "linie" de cind este lumea. Daca tinea cu totdinadinsul sa ne lamureasca ca Hristos este Messiah, cu siguranta ca o facea si nu o lasa la latitudinea noastra de oameni care gresesc si sunt cufundati in pacat. Pentru ei Dumnezeul lui Isaak si Iacob continua sa vorbeasca cu ei si sa-i ierte de pacate. Pe noi prin Hristos, cam asta este Evreii spun: Ce stie omul? din pacate nu multe! si suntem supusi greselii. Daca l-am ruga pe Prof/Decanul facultatii de la Cluj de la Generalitati poate ar putea el sa ne prezinte punctul evreiesc de vedere al reunificarii cu Dumnezeu la Judecata |
Pai scrie-i mai frate Andrei pe mail vezi poate iti raspunde!
:)) Pana una alta iata ce zice Sfantul Ioan Damaschinul: "In chipul acesta, prin unitatea naturii dumnezeiești, se nimicește rătăcirea politeistă a elinilor; iar prin acceptarea Cuvântului și a Duhului se distruge învățătura iudeilor; iar din amândouă ereziile rămâne ceea ce este folositor; din concepția iudaică, unitatea firii, iar din concepția elenismului numai deosebirea persoanelor." |
Citat:
Tu te rogi unui alt dumnezeu? Cel evreiesc, poate? |
De unde stii ca Dumnezeul luio Avraam nu a fost Sf. Treime?
Citeste despre aparitia de la stejarul Mamvri. |
Acum realizez problema ta, Andrei: tu intelegi ca Dumnezeu este Sf. Treime?
Ca toata lumea a fost facuta prin Iisus si nimic nu s-a facut fara El (Evanghelia dupa Ioan)? Intelegi tu ca Iisus este Dumnezeu? |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:03:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.