![]() |
Citat:
Atata timp cat stai doar sa asculti fara sa depui un minim de efort in a cauta adevarul si in a-l transmite si altora, cum te poti numi o buna crestina? De exemplu, am fost uimit si flatat intelectual sa recunosc in multe dintre concluziile mele niste elemente de baza ale invataturilor altor somitati ale credintei crestine care din anumite motive (nu de putine ori politice sau sociale) au fost inlaturate si inlocuite cu "traditii" de doi lei. Citeste si http://www.crestinortodox.ro/Istoria_Bisericii.html -> vei recunoaste multe dintre "blasfemiile" mele acolo. Nu este un pacat ca gandesti si ai o parere, este un pacat cand arunci cu piatra in cineva fara sa faci nici cel mai mic efort in a afla despre ce vorbeste acel om!! |
stimate domnule heruvim, vad ca persishti in a considera pe Satana un fost heruvim, pe fratzii lui Iisus chiar fratzi de singe, iar judecata ca pe ceva frumos... cand doar se stie cuvantul care zice: "nu spre judecata sau spre osanda..." caci "cine se va putea indreptatzii in fatza ta Doamne...",
-Satana se spune ca a fost un inger plin de slava lui Dumnezeu... si nu se specifica Heruvim, Serafim, Arhanghel, animal, inger, om, sau animal sacru, deci poate sa fi fost oricine dintre aceshtia si nu asha cum sustzii dumneata ca este un fost Heruvim din cele mai inalte cete ingeresti si cei din subordine l-au urmat fiindca trebuiau sa asculte de ierarhie si caatare au facut foarte bine si daca asculta pe mai departe fac totfoarte bine, nu tzine domnule acest mod de a intina, si asha cum am mai spus chiar unul dintre Apostoli a cazut de la slava lui Dumnezeu tocmai prin ascultare si neascultare ca nimeni nu mai stie ce anume a fost, iar noi cadem uneori totusi destul de des... mult prea des, deci e foarte trist, asha ca nu tot o da inainte cu iererhiile si cu stapanirile si cu heruvimii, cand ei aveau un statut special de aparatori ai Edenului si nu aveau pe nimeni in subordine, erau razboinici ai voii lui Dumnezeu, ai tzinutului sau binecuvantat, dar lucrurile s-au schimbat dupa venirea in lume a Mantuitorului, care a zis ca pe linga lucrarea de restabilire a celor cazutzi si merituosi si sarmani va face si lucruri noi... caci este Cel care deschide noi cartzi si face noi lacashuri, deci te rugam nu ne mai aburi cu Satanizarea si grozaviile, ca doar noi avem de luptat cu totul altceva: cu patimile noastre, cu chinurile lumii si lumesti, cu ascultarile noastra in dauna celor potrivnici noua sau lui Dumnezeu, pastrand poruncile,... deci lasa-ne domne daca ai venit cu ganduri ascunse ca vad ca intr-adevar esti toba de carte... dar din pacate... -Si domnule daca sustzii ca fratzii lui Iisus le erau fratzi de singe ca asha pricepi dumneata pe baza de arbori genealogici atunci de ce nu crezi si ca sotzia unui mare parinte iubit de Dumnezeu care a afirmat in public intr-o tzara straina ca aceasta ii este sora, chiar ii era sora de singe, de ce nu sustii si acestea?... -Nu domnule Heruvim, frate si sora era forma moral-juridica prin care persoanele (rude cu diferite grade de rudenie) ajunse sa fie adapostite in vre-o familie din diferite motive, capatau drepturi-morale de fratzietate, si de aceea se spune si se scrie asha in biblie... Ca Familia lui Iisus era intr-adevar numeroasa, dar era singurul Doamnei Fiu si al sfantului Iosif ca tata adoptiv, deasemenea... dar si ceilaltzi ii aveau pe acestia drept parintzi intr-un drept-moral-Dumnezeiesc-Iudaic... -Deci domnule Heruvim, n-ai decat sa ne ispitesti sau sa ne "incerci" cunoshtintzele si credintza, ca vad ca esti foarte bine informat... dar din pacate pe unele piste totusi false... Nu este vorba ca ne suparam... dar totusi nu se prea cade... caci zice o vorba din popor: "cine fura azi un ou, maine va fura un... " pe care trebuie sa ne straduim s-o auzim ce frumos ne gadila la ureche... nu numai dumneata ci si noi ceilaltzi... |
Draga Ovidiu, se pare ca intreaga pledoarie a mea a fost inteleasa gresit datorita denumirii topicului in care se afla.
Dar o lamuresc imediat. 1. Despre relatia lui Isus cu Maria Magdalena NU se precizeaza nicaieri in Biblie ca fiind una trupeasca ba chiar se intareste ideea ca ea a fost una strict spirituala. Obiceiul ca apostolii sa fie insotiti si de prorocite era unul firesc si apare de mai multe ori relevat in Noul Testament in Epistole. Si din acest motiv, Codul lui Da Vinci ramane o fictiune. Un alt element important pentru sustinea caracterului de fictiune al acestui roman este indemnul lui Isus ca acei alesi (discipoli etc) sa incerce sa se pastreze casti si sa nu se intineze la placeri lumesti (trupesti). Din moment ce Isus recomanda o asemenea conduita putem sa concluzionam logic ca el, ca om perfect, a avut una asemanatoare deci nici vorba de o relatie a sa trupeasca cu o femeie. Desi parerea persoanala a mea este ca Isus a avut si alti "frati" in familia Mariei si a lui Iosif, acestia oricum nu aveau cum sa fie decat frati vitregi, nu de sange pentru ca sangele lui Isus a fost unul dat de Dumnezeu, unul perfect. Deci oricum insistenta bisericii in a exclude eventualii frati vitregi ai lui Isus este aiuristica, ei nu aveau oricum legatura decat accidentala cu existenta Domnului si importanta lor in mesajul divin este practic nula. Iosif, ca tata adoptiv al lui Isus are meritul sau pentru ca i-a oferit lui Isus un camin din in care acesta a putut sa plece pentru a indeplini menirea sa. In mod sigur Iosif este binecuvantat de Dumnezeu pentru grija pe care a avut-o pentru copilul Isus asa cum chiar Isus spune ca oricine Il ajuta se ajuta pe sine si oricine se leapda de el va fi lepadat de Domnul. Totusi, importanta lui Iosif nu este una de valoarea Mariei. Maria pe langa faptul ca l-a purtat in lumea aceasta pe Isus pentru ca asa a fost scris ca se va intampla, ea a dublat aceasta onoare cu credinta si fapte. Prezenta Mariei alaturi de Isus in predicarea adevarului o sfinteste in egala masura cu apostolii dar in mod sigur nu o transforma in "nascatoare de Dumnezei". Exista doar un singur Dumnezeu si acesta nu a fost nascut. Fiul sau, pe pamant, da, a fost nascut ca OM, nu ca Dumnezeu. Deci terminologia "nascatoare de dumnezei" nu-si are rostul din punctul meu de vedere. Terminologia "Eterna fecioara" iar este neconcludenta si sincer, fara o importanta majora. Chiar si faptul ca a mai avut si alti fii cu Iosif este si acesta neconcludent desi, in opinia mea este aratat in Biblie alb pe negru. Meritul Mariei este in primul rand acela ca a imbratisat credinta Fiului Dumnezeului si l-a ajutat pe acesta sa indeplineasca misiunea sa. Acest deosebit merit pe care l-a avut Maria impreuna cu restul de apropiati ai Domnului este unul major si practic ii iarta orice pacat pe care, in mod firesc, ca femeie imperfecta l-ar fi avut. Sper ca mesajul meu sa nu fie considerat unul defaimator, ci doar o parere personala pe care din cate ati putut vedea am argumentat-o temeinic de fiecare data cu pasaje din scriptura. Parte din conceptiile mele sunt impartasite si de alte confesiuni fara sa pot spune ca ele se potriesc 100% cu ale lor. Acest lucru personal nu ma deranjeaza, sunt convins ca mesajul Domnului a fost scris astfel incat sa atinga in mod individual sufletul fiecaruia nu la nivel de gloata indoctrinata cu multe ideologii dictate de multe ori cu substrat politic, economic, traditional sau social asa cum Biserica, ca institutie, a instaurat randuielile. Consider Biserica facand parte din sufletul fiecaruia nu ca institutie cu ziduri de piatra. Biserica este cladirea construita cu propiile fapte bune si cu propria credinta in bine avand ca proiect arhitectural Cuvantul Domnului, Sfanta scriptura. Fara sa`mi arog puterea de judecata, sincer, personal consider ca nici una dintre religiile pe care am studiat-o nu respecta cu adevarat cuvantul lui Isus. Toate religiile fac marea greseala de a delega o institutie fizica, pamanteasca care sa le conduca. Acesta este una din marile greseli ale religiilor actuale din punctul meu de vedere. Totusi, substratul comun al religiilor de pe acest pamant este unul bun si desi unele pun accentul pe meditatie personala, altele pe meditatie de grup, altele pe traditii si ritualuri, altele pe transmiterea unui mesaj ... decizia privind diferenta intre Bine si Rau este una PERSONALA de care raspunzi singur in fata Creatorului nu in fata unui forum pamantesc. |
Citat:
2.Nu a exclus nimeni pe nimeni ci pursisimplu s-a hotarat sa se pastreze ca mesaj al bisericii asha cum s-a pastrat, iar cei ce au hotarat, probabil au dorit doar sa puna anumite accente ca de exclus nu prea se poate exclude si nici nu cred ca asta a vrut cineva sa urmareasca 3.Terminologia nascatoare de Dumnezeu si pururea fecioara, o fi pentru unii deranjanta, nu zic, si ce ai afirmat este in parte si parerea mea, desi ea facand voia lui Dumnezeu a ramas pururea fecioara, iar Iisus fiul lui Dumnezeu fiind, Mama Lui, Mama lui Dumnezeu se cheama... dar a fost si simplu om precum spui si Dumnezeu si sfanta Marie... 4.Domnule Biserica este formata din multe elemente, printre care si gloata, si persoana si individul, si cladirile si institutziile ... deci ce biserica preferi dumneata? biserica unui pustnic? Poi aia exista, potzi linistit foarte bine sa te rogi si sa cautzi si in singuratate, nimic rau in asta... 5.Domnule, tocmai ca nu ni se cuvine sa judecam, si cu atat mai mult nu ni se poate spune ca am face bine judecand si afirmand asta e rau si asta e bine cu o usurintza demna de o cauza mai buna, dar nici nu se prea poate sa facem in asha fel incat s-o luam instigam in a o "lua pe coaje" si apoi sa strigam in gura mare: -vezi ca judeci, vezi ca ma faci in fel si chip... si tocmai asta spun si eu ca noi nu suntem sfintzi si nici macar credinciosi seriosi ci doar laici credinciosi si cadem destul de des si este greu sa respectam una alta... deci te rog frumos persevereaza alaturi de noi, si discuta lafel de sincer si din inima, dar nu ne "zgandari" pe unde ne cam doare ca cine stie ce se poate intampla... 6.heruvime, sarbatori fericite si tzie... domnule |
Din punct de vedere al cunoasterii, femeia si barbatul sint egali, aparuti in acelasi timp, ca o diviziune si evoluati la specia de astazi in milioane de ani. Sapiens a inceput sa "gindeasca" cu citeva sute de mii de ani inainte, dar specia lui are origini in celule primare. Geneza este o versiune metaforica a creatiei, cu iluzia unui spirit nevazut care ar putea face ceva pentru om. Evolutia vietii nu implica un "cineva", deci fizic cu constiinta, ci conditii adecvate.
|
1. In legatura cu fratii (rudele )lui Iisus. Sunt frati si pot fi si veri ai lui Iisus. Daca cititi cu atentie o sa aflati ca Iosif era mult mai mare decat Maria. A mai fost casatorit. Din casatoria anterioara a avut copii. Asa ca Iisus a avut frati vitregi. Despre”Iacob, ruda Domnului” se vorbeste mult in Evanghelii. Exista la Radio Romania Actualitati o serie de emisiuni (chiar duminica seara la ora 23.00) si puteti afla multe lucruri interesante. E adevarat ca pentru aceia care îi absolutizeaza si-i glorifica pe crestinii ortodocsi, emisiunea nu e magulitoare. Este o emisiune cu mesaj corect nu gen “buricul pamantului avea un buric decat el si mai mic, care si el in virtutea nimicului, se credea buricul buricului” (Marin Sorescu). Sunt invitati profesori universitari de la facultatile de teologie, sfinti parinti, oameni cu carte si cu har, care inteleg ca iubirea si toleranta, unite prin CREDINTA IN DUMNEZEU, sunt singurele cai pentru o viata crestina. 2. De ce acum Codul lui Da Vinci ? De ce ACUM acest Dan Brown??! Cred ca asta ar trebui sa ne intrebam. Problema nu este daca sa citim sau nu o carte. O citim daca vrem sau suntem interesati. Sau nu o citim. Citirea sau ne.. nu ne face nici mai crestini nici mai putin crestini. Spunea cineva pe forum ca nu trebuie sa citim carti eretice…Pai daca nu le citeste nimeni de unde stim ca sunt sau nu sunt eretice. Oameni buni, haideti sa nu mai fim copii. Poate ar trebui sa ne sperie ce se intampla ACUM. Vedem peste tot atatea Rautate. Vedem ca ne urâm tot mai mult, in loc sa ne iertam si sa ne iubim. Nu ne intindem mainile sa fim prieteni… ne cautam defecte, improscam cu venin…. Si pierdem Calea. Ne declaram crestini, supercrestini, ultracrestini, cei mai crestini…. Crestinismul este o credinta perfecta. Cu crestinii e mai greu. (Despre asta a spus foarte frumos marele Mahatma Ghandi). 3. Iisus este iubit si urat de doua mii de ani. Nici un personaj din istoria stiuta de noi nu a fost atat de discutat si disputat. In Duminica Floriilor la intrarea in Ierusalim a fost primit de mii de oameni cu ramuri de maslin, cu bucurie… ca un adevarat imparat. Si la numai trei zile si-a inceput patimirea. Si vineri a fost crucificat laolalta cu talharii. Asta ar trebui sa ne doara si sa ne sperie. Ce repede trece omul de la “idolatrie” la nepasare si ura. Aici trebuie sa avem grija. De doua mii de ani se incearca din rasputeri sa nu mai credem in El. Si totusi…. 4. Eu am o carte” Isus Omul “ de Barbara Thiering. Pe coperta ei sta scris: <<Cel mai controversat bestseller care a schimbat pentru totdeauna perspectiva asupra crestinismului>>, a aparut in limba romana la editura ELIT in anul 2002. Citez din cuvant inainte<<In anul 1990 in Duminca Floriilor s-a transmis in toata Australia prin reteaua de televiziune ABC, un documentar care prezenta munca de cercetare a Barbarei Thiering. Documentarul se referea la conexiunile dintre Documentele de la Marea Moarta si Evangheliile Noului Testament si la felul in care aceste conexiuni ifluenteaza bazele crestinismului>> ….<<In plus ea demonstreaza ca si alte documente datand din aceeasi perioada, cum ar fi literatura gnostica descoperita la Nag Hammdi, in Egiptul Superior, in anul 1945, sau Clementine Recognitions si Omiliile datand din ultima parte a secolului I d.Hr. sunt relevante pentru intelegerea lui Iisus din punct de vedere istoric.>> …. <<Ideile ganditorilor novatori adauga valoare societatii in care acestia traiesc. Numai punandu-ne intrebari asupra credintelor traditionale putem sa le reafirmam sau sa le modificam. Faptul ca legaturile dintre Manuscrisele de la Marea Moarta si Evanghelii au fost fie minimalizate, fie total respinse de catre unii cercetatori, nu atinge cu nimic validitatea argumentelor Barbarei Thiering. Este neindoios ca unora le vine greu sa-i accepte rationamentele, in ciuda documentarii meticuloase, din cauza ca subiectul examinat este obiect de credinta in aceeasi masura in care este obiect de cercetare. Insa pentru foarte multi din cei care si-au exprimat opinia dupa vizionarea documentarului, in urma investigatiilor ei Iisus apare la fel de maret cum fusese si pana atunci.>> Deci….nimic nou sub soare. S-a mai incercat… NUmai ca in 1990 cand Australia ardea sub stirea de ultima ora a televiziunii ABC, noi ne mai spuneam povesti la Leka Noci sau … ne alegeam(pentru prima data LIBERI, dupa 45 de ani) conducatorii, in Duminica Orbului. Dumnezeu sa ne ajute sa nu pierdem credinta, sa nu confundam credinta cu necunoasterea si sa nu ne temem de ispitiri. Cu rugaciune si incredere in Dumnezeu putem birui. Si sa ne iubim mai mult. Doamne ajuta. |
A crede Isus fiu de un duh necunoscut, inchipuit ca zeu, nu poate fi pozitiv.
|
Citat:
Iar ideile tine-le pt tine...ai fost destul de convingatoare pana acum...nu te mai stradui ca ma dor ochii. |
Ideile mele sint verificabile in istorie si impartite de altii, care au inteles ce este viata, ca materie celulara. Nu am nevoie sa o inchipui ca in istoriile imaginare care nu pot fi realitate.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:49:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.