Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5317)

tigerAvalo9 25.02.2009 20:48:12

Astea sunt superstitii si superstitiile nu trebuie luate in seama.In plus parca vrea femeia sa fie murdara .E un lucru normal la o persoana de gen feminin si nimic legat de diavol.Deci raspunsul este DA,poate sa intre in Biserica.

Negroponte 26.02.2009 13:19:22

Sfintele canoane sunt norme in Biserica.Aplicarea cu iconomie sau acrivie apartine slujitorilor Bisericii dupa caz,dar exceptiile intaresc regula,Si regula pentru femeia in perioada de menstruatie sau de lehuzie este de a nu intra in biserica,a nu se impartasi de cele sfinte:(sf.impartasanie,anafura,aghiasma si altele)Daca cineva da o alta interpretare celor randuite de sfintii Parinti se plaseaza in afara Ortodoxiei.Doamne ajuta!

geo.nektarios 26.02.2009 13:38:04

Citat:

În prealabil postat de Negroponte (Post 119260)
Sfintele canoane sunt norme in Biserica.Aplicarea cu iconomie sau acrivie apartine slujitorilor Bisericii dupa caz,dar exceptiile intaresc regula,Si regula pentru femeia in perioada de menstruatie sau de lehuzie este de a nu intra in biserica,a nu se impartasi de cele sfinte:(sf.impartasanie,anafura,aghiasma si altele)Daca cineva da o alta interpretare celor randuite de sfintii Parinti se plaseaza in afara Ortodoxiei.Doamne ajuta!

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...982#post118982

roxy18 10.06.2011 18:11:17

Eu vreau sa merg duminca la biserica ca sunt Rusalile si botezeaza, dar sunt bolnava are ceva daca merg pentru ca nu vreau sa pacatuiesc.Unii spun ca nu este bine sa merg, proful nostru de religie care este preot spune ca nu are nimic doar sa nu pupi SF.iCOANE.Voi ce parere aveti sa ma duc?Am mai fost la biserica in acea perioada dar nu ma miruiam dar eu cred ca nu are nimic daca ma protejez, dar si mama spune ca nu este bine

cristiboss56 10.06.2011 18:54:35

Citat:

În prealabil postat de roxy18 (Post 367824)
Eu vreau sa merg duminca la biserica ca sunt Rusalile si botezeaza, dar sunt bolnava

De esti bolnava , musai sa mergi la Biserica ! Tamaduitorul bolilor si suferintelor noastre trupesti si sufletesti , este Hristos , iar vindecarea se face in si prin Biserica Lui . Aici ma refer doar strict la boala , fie ea trupeasca sau (si) sufleteasca .

Daniel_7 10.06.2011 18:54:59

Opinia mea este ca e bine sa nu te duci,cat timp ai ciclu: NU INTRA IN BISERICA!

maria40 10.06.2011 20:27:38

Citat:

Eu vreau sa merg duminca la biserica ca sunt Rusalile si botezeaza, dar sunt bolnava are ceva daca merg pentru ca nu vreau sa pacatuiesc.Unii spun ca nu este bine sa merg, proful nostru de religie care este preot spune ca nu are nimic doar sa nu pupi SF.iCOANE.Voi ce parere aveti sa ma duc?Am mai fost la biserica in acea perioada dar nu ma miruiam dar eu cred ca nu are nimic daca ma protejez, dar si mama spune ca nu este bine

Eu l-am intrebat mai demult pe duhovnicul meu si mi-a spus ca pot participa la Liturghie in acea perioada. Poti sa saruti si icoanele singurul lucru pe care nu-l poti face este sa iei Sfanta Impartasanie.

Noesisaa 10.06.2011 20:38:53

Citat:

Eu vreau sa merg duminca la biserica ca sunt Rusalile si botezeaza,

Boboteaza a fost pe 6 ianuarie. Urmatoarea Boboteaza pe 6 ianuarie 2012.

Daniel_7 10.06.2011 20:39:31

Cum poti tu femeie fiind sa intri necurata intr-un loc sfintit? cum poti sa stai linistita iar pe langa tine sa treaca preotul sa cadeasca sau sa iasa cu Sf Daruri? In canoanele bisericii femeia este oprita sa intre 7 zile in biserica iar pr Cleopa asa zicea: 7 zile sa nu intre in biserica si la o distanta de 8 metri sa stea de biserica. Asa ca, cu statul in pridvor, cade. Dar ma intreb ai chiar atat evlavie ca in cele 7 zile nu poti fara biserica?

roxy18 11.06.2011 15:49:05

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 367854)
Boboteaza a fost pe 6 ianuarie. Urmatoarea Boboteaza pe 6 ianuarie 2012.

Asta stiu si eu dar la noi mai botezeaza si de Rusaliile si de Sfanta Maria si am vrut sa merg si eu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:47:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.