Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Saptamana de unitate crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5370)

sherlock_holmes 22.01.2009 15:01:10

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 110914)
totul frumos shi foarte adevarat draga sherlok, dar am o mica remarca:

"au doara" n-a zis Hristos, ca pentru aceshtia ma rog shi nu pentru lume ori pentru slava de la oameni, pentru aceshtia pe care Mi I-ai dat, ai Tai erau Stapane, shi asha cum M-ai trimis asha ii trimit shi Eu, shi cum Eu Sunt in Tine asha shi ei in Mine... cam asha ceva parca a zis, deci iata ca tot omul este a lui Dumnezeu... ori macar cei din Vechiul Testament, deci acea poarta este doar pentru "cine voieshte, sa se lepede de sine, sa-shi ia crucea shi sa-mi urmeze Mie" ...

"au doara" n-am intzeles bine?

draga ovidiu,

La mine e 5 dimineata,s-ar putea sa scriu confuz,miine am un caz greu de rezolvat si regina insista sa-l termin,sper ca doctor Watson sa se fi odihnit macar..
Nu stiu la care din cele 2 mesaje ale mele te referi...nu-mi raspunde,te rog...pentru Silvia am scris cit mai simplu,facind abstractie de Sfinta Treime,harul necreat,cele 2 firi ale Mintuitorului,Parusia(oricum nu ma pricep,chiar daca le-as copia de undeva ),etc....las-o sa-mi raspunda si sa ma ia la paruiala...iar lui Vlad,mai mult i-am facut pe plac,doar doar s-o spovedi...asa ca nu inteleg prea bine ce corelari ai facut...nu te contrazic.

Hristos se roaga pentru Sfintii Apostoli in primul rind,si apoi pentru toti cei ce cred in marturisirea lor...deci acea poarta este doar pentru "cine voieshte, sa se lepede de sine, sa-shi ia crucea shi sa-mi urmeze Mie" ... sint de acord 1 milion la suta...n-am vrut sa intru in detalii cu Silvia,mesajul era pentru ea 99 % si pentru tine 1 %...Plec la culcare,hai ca ne mai vorbim noi ( mai ai si tu 2 ore de munca si ai scapat!

silverstar 22.01.2009 17:02:40

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 110914)
totul frumos shi foarte adevarat draga sherlok, dar am o mica remarca:

"au doara" n-a zis Hristos, ca pentru aceshtia ma rog shi nu pentru lume ori pentru slava de la oameni, pentru aceshtia pe care Mi I-ai dat, ai Tai erau Stapane, shi asha cum M-ai trimis asha ii trimit shi Eu, shi cum Eu Sunt in Tine asha shi ei in Mine... cam asha ceva parca a zis, deci iata ca tot omul este a lui Dumnezeu... ori macar cei din Vechiul Testament, deci acea poarta este doar pentru "cine voieshte, sa se lepede de sine, sa-shi ia crucea shi sa-mi urmeze Mie" ...

"au doara" n-am intzeles bine?

[COLOR=green]Daca esti un bun roman, te rog scrie asa cum te-a invatat tovarasa/doamna invatatoare ca sa te pot citi si eu. [/COLOR]
[COLOR=green]Multumesc![/COLOR] :57:

silverstar 22.01.2009 17:32:48

Citat:

În prealabil postat de ortodox4life (Post 110855)
Draga silverstar 1. eu in locul tau nu as vorbi despre o tema pe care nu o cunosc in totaliatate sau nu o inteleg pe deplin.Nu e vorba de ura aici,nimeni nu uraste pe nimeni,2.este doar un avertisment adresat celor care vor sa distruga credinta ortodoxa prin contopirea ei cu alte religii pagane,religii care nu cred in Hristos.3.Nu judecam pe nimeni caici nu avem voie,dar sa mustram avem.4.Tu nu iti atentionezi elevii cand gesesc?Asta inseamna ca-i urasti?Pai vezi ca nu e asa.E usor sa ne dam cu parerea doar de dragul de a zice ceva,sau de a parea cineva ce nu suntem a fi.5.Zicea un sfant ca trebuie sa vorbim doar daca avem ceva mai bun de spus decat tacerea.In cazul tau la tema de religie si credinta ar fi mai buna tacerea,nu ca ne deranjezi neaparat pe noi 6.dar poti sminti pe cei care chair vor sa invete ceva folositor pentru sufletul lor.

PS. Cred ca daca as fi fost elevul tau m-ai fi lasat corijent demult :)

Sa nu te superi pentru ce ti-am scris,e doar o parere,Doamne ajuta!

[COLOR=green]1. Tu nu ai sa fii niciodata in locul meu pentru ca ai locul tau bine definit inca de dinainte de a te naste...:35: De unde stii tu ca nu ma pricep? Ce te deranjeaza? Adevarurile pe care le spun? Apelurile la toleranta si iubire pe care le fac?[/COLOR]

[COLOR=green]2. Cine vrea, domnule sa distruga credinta noastra crestin-ortodoxa, ca eu nu am auzit pana acum asa ceva? Care religie e pagana? Uite ca nici asta nu stiu!... :25:[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]3. Îi jigniti, îi urâți și-i judecati pe toti cei care nu gandesc ca niste fanatici, adică așa cum sunteti cativa pe aici, ori care gandesc si au bun simt...[/COLOR] :25:

[COLOR=green]4. Cu ce drept iti permiti tu sa atentionezi pe altii? Ce si cine esti si ce pregatire ai ca sa te asezi langa mine ori sa te compari cu mine? Cine ti-a spus tie ca felul tau de a gandi este corect si al meu sau al celor care au stabilit o saptamana de rugaciune comuna nu-i corect? [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]5. Sfantul acela care zicea... a fost cu siguranta comunist!... Mie nu-mi baga nimeni pumnul in gura, clar? [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]6. Domnule, sunt aici si intervin, din cand in cand, pentru ca iubesc oamenii, ii respect, si as vrea sa aiba mintea libera, limpede, clara si sa nu ajunga robotei in mainile fariseilor... Chiar ma intereseaza sanatatea mintalla a oamenilor... Si cu deosebire a tinerilor care pot ajunge prada usoara, lesne de exploatat de cei care stiu sa se foloseasca de religie ca instrument de constrangere. Asta e! Vezi ca si presa e buna la ceva. Informeaza, și eu vin ca un plus, peste presa, si atentionez... Ai ceva impotriva? Sau te duci si tu la Administrator sa-i ceri sa ma dea afara de pe forum? [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Si inca doua lucruri:[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]1. cei care pe aici, va dati mari credinciosi, folositi, ostentativ, un limbaj arhaic, greu de acceptat, greu de inteles, mai ales de cei cu mai putina carte. Sigur, si aici este un scop ascuns... O sa-l descopar.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]2. daca sunteti credinciosi, cu adevarat, de ce va este frica, domnilor ca cineva v-ar putea lua credinta? Daca aveti credinta - nimeni, niciodata n-o sa v-o poata lua pentru ca credinta este acolo, in suflet, parte din suflet... Daca nu aveti credinta, n-aveti nici ce pierde, nici ce sa vi se fure, asa ca nu mai faceti pe victimele dar nici pe lupii moralisti... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Cine crede cu adevarat în Dumnezeu nu se teme de nimeni si de nimic!...[/COLOR] :25:

Noesisaa 22.01.2009 18:19:39

Adevarat, silverstar.
Si stii ce e mai trist? Din curiozitate m-am uitat pe un forum romano-catolic. Nu am vazut NICI PE DEPARTE limbajul injurios pe care il folosesc unii de pe forumul acesta la adresa ortodcsilor. Pur si simplu, daca oamenii discutau ceva despre ortodoxism nu foloseau genul de fanatisme care se folosesc aici.

Orthdox4life, chiar nu inteleg care e pregatirea ta asta mai bogata decat a altora? Adica ar trebuie sa posteze doar cei care sunt de acord cu tine. Si daca nu sunt de acord cu tine inseamna ca nu au dreptate. Nu ti se pare ciudat rationamentul tau? Mai bine lasati orgoliile la o parte.

Noesisaa 22.01.2009 18:26:34

Citat:

În prealabil postat de vladsergiu (Post 110347)
Patriarhia a hotarat ca aceasta saptamana sa fie dedicata unitatii de credinta,si deci ortodocsii sa se roage impreuna cu catolicii si invers pentru unitatea Bisericii.Am asistat si eu la o atare vecernie comuna si am trait un sentiment de bucurie ca in sfarsit nu ne mai uram ci ne apreciem reciproc.Duap dupa 1600(aproxiamtiv) ani de ura si dezbinare am simtit si eu ca suntem frati si nu dusmani.Dumnezeu sa binecuvinteze aceasta initiativa!

Vlad, si eu ma bucur ca se mai organizeaza astfel de actiuni. Cum altfel s-ar putea stinge neintelegerea veche de sute si sute de ani decat prin comunicare?

silverstar 22.01.2009 19:29:32

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 110945)
Adevarat, silverstar.
Si stii ce e mai trist? Din curiozitate m-am uitat pe un forum romano-catolic. Nu am vazut NICI PE DEPARTE limbajul injurios pe care il folosesc unii de pe forumul acesta la adresa ortodcsilor. Pur si simplu, daca oamenii discutau ceva despre ortodoxism nu foloseau genul de fanatisme care se folosesc aici.

Orthdox4life, chiar nu inteleg care e pregatirea ta asta mai bogata decat a altora? Adica ar trebuie sa posteze doar cei care sunt de acord cu tine. Si daca nu sunt de acord cu tine inseamna ca nu au dreptate. Nu ti se pare ciudat rationamentul tau? Mai bine lasati orgoliile la o parte.

[COLOR=green]- Niciodata nu am vazut la bisericile catolice imbulzeala si bataie ca la bisericile noastre.[/COLOR]
[COLOR=green]- Nu am vazut preoti catolici sa se bata cum fac preotii nostri. [/COLOR]
[COLOR=green]- Nu am vazut credinciosi catolici sa bata preotul lor asa cum se intampla la noi. [/COLOR]

[COLOR=green]Si toate acestea le fac oamenii fara carte si fara educatie. Preotii nostri nu se implica in educarea maselor. Si ce interes ar avea preotii sa lumineze masele cand binele lor vine de la oamenii creduli, usor manipulabili, usor de mintit si de inselat, de prostit, cum se spune in popor...[/COLOR]
[COLOR=green]Preotii nostri stiu doar sa-ntinda mana sa primeasca banul, cat mai mare, atunci cand omul este la necaz... [/COLOR]

[COLOR=green]Si, pentru ca ai pomenit despre catolici, despre ura unor ortodocsi impotriva catolicilor - s-a intamplat sa fiu in autobuz si, in dreptul unei biserici de-a noastre, un barbat, catolic, s-a ridicat in picioare, si-a scos caciula de pe cap și și-a facut cruce asa cum isi fac catolicii, adica el, catolicul mi-a cinstit biserica mea facand semnul sfintei cruci in fata bisericii noastre. Mi-a fosr rusine... Dar mi-a dat o lectie pentru care-i multumesc de cate imi amintesc de acel moment... [/COLOR]
[COLOR=green]Dumnezeu este unul pentru toti. :25:[/COLOR]

[COLOR=green]Am elevi catolici, vecini, prieteni, am rude de sange, catolici si pe toti ii iubesc, ii respect. Si pe acest forum citesc ca eu, ca ortodox, trebuie sa-i urasc pe catolici, ca noi suntem in razboi cu catolicii, ca vor sa ne fure credinta. Eu intreb: care credinta? Ca astia care se tem, nu au...[/COLOR]

tigerAvalo9 22.01.2009 19:36:26

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 110967)
[COLOR=green]- Niciodata nu am vazut la bisericile catolice imbulzeala si bataie ca la bisericile noastre.[/COLOR]
[COLOR=green]- Nu am vazut preoti catolici sa se bata cum fac preotii nostri. [/COLOR]
[COLOR=green]- Nu am vazut credinciosi catolici sa bata preotul lor asa cum se intampla la noi. [/COLOR]

[COLOR=green]Si toate acestea le fac oamenii fara carte si fara educatie. Preotii nostri nu se implica in educarea maselor. Si ce interes ar avea preotii sa lumineze masele cand binele lor vine de la oamenii creduli, usor manipulabili, usor de mintit si de inselat, de prostit, cum se spune in popor...[/COLOR]
[COLOR=green]Preotii nostri stiu doar sa-ntinda mana sa primeasca banul, cat mai mare, atunci cand omul este la necaz... [/COLOR]

[COLOR=green]Si, pentru ca ai pomenit despre catolici, despre ura unor ortodocsi impotriva catolicilor - s-a intamplat sa fiu in autobuz si, in dreptul unei biserici de-a noastre, un barbat, catolic, s-a ridicat in picioare, si-a scos caciula de pe cap și și-a facut cruce asa cum isi fac catolicii, adica el, catolicul mi-a cinstit biserica mea facand semnul sfintei cruci in fata bisericii noastre. Mi-a fosr rusine... Dar mi-a dat o lectie pentru care-i multumesc de cate imi amintesc de acel moment... [/COLOR]
[COLOR=green]Dumnezeu este unul pentru toti. :25:[/COLOR]

[COLOR=green]Am elevi catolici, vecini, prieteni, am rude de sange, catolici si pe toti ii iubesc, ii respect. Si pe acest forum citesc ca eu, ca ortodox, trebuie sa-i urasc pe catolici, ca noi suntem in razboi cu catolicii, ca vor sa ne fure credinta. Eu intreb: care credinta? Ca astia care se tem, nu au...[/COLOR]

In putine cazuri sunt deacord cu tine.Aici ai perfecta dreptate.

silverstar 22.01.2009 19:43:38

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 110968)
In putine cazuri sunt deacord cu tine.Aici ai perfecta dreptate.

[COLOR=green]Si, daca am dreptate, de ce sa nu-i iubim pe oamenii de alte confesiuni religioase?[/COLOR] :36:

cristiboss56 22.01.2009 20:16:16

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 110969)
[COLOR=green]Si, daca am dreptate, de ce sa nu-i iubim pe oamenii de alte confesiuni religioase?[/COLOR] :36:

Nu am vrut sa intervin, dar simt nevoia ! Pai cum sa -i uram ? ? ? Dar nu le impartasim credinta , nu ne rugam impreuna cu ei . Daca ne imprietenim cu un arab, eschimos sau mai stiu eu ce este pacat ? Nu, nu are cum, dar de aici pana a ma inchina la vitei , la ciori sau buturugi e o cale atat de lunga caci nici nu ma incumet sa plec pe ea. Calea mea mi-o iubesc si in ea voi crede pana in ultima clipa, calea Ortodoxa, in rest, pace, intelegere, iubire si speranta.

silverstar 22.01.2009 20:37:47

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 110973)
Nu am vrut sa intervin, dar simt nevoia ! Pai cum sa -i uram ? ? ? Dar nu le impartasim credinta , nu ne rugam impreuna cu ei . Daca ne imprietenim cu un arab, eschimos sau mai stiu eu ce este pacat ? Nu, nu are cum, dar de aici pana a ma inchina la vitei , la ciori sau buturugi e o cale atat de lunga caci nici nu ma incumet sa plec pe ea. Calea mea mi-o iubesc si in ea voi crede pana in ultima clipa, calea Ortodoxa, in rest, pace, intelegere, iubire si speranta.

[COLOR=green]Cristi, cine ti-a cerut sa te inchini la vitei , la ciori sau buturugi... De ce exagerezi? Ai fost tu la o asemenea slujba si ai vazut asa ceva? [/COLOR]
[COLOR=green]Daca slujitorii bisericii noastre crestin-ortodoxe accepta, tu de ce nu accepti? Cand sefii nostri de la BOR vor hoari in numele nostru, tu - daca nu ai sa fii de acord cu actiunile lor, ce-ai sa faci?[/COLOR]

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:46:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.