Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Preotul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5012)
-   -   schimbarea duhovnicului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5645)

Copacel 30.11.2015 17:20:01

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 606912)
De acatistul sf Ciprian mie frică, l-am mai citit o dată și a fost chiar nasol după aia, parcă au înnebunit toți drăcii...( ști cum se spune în popor și cum se arată sin Bible, dracului nu pleacă fără să-ți ia ceva, eventual ce ai obținut cu ajutorul lui sau nu neapărat, cum a fost turmă de porci din ținutul gherghesenilor);

Cum adica nu inteleg ? Cum sa fie nasol dupa ce citesti un acatist ?

AlinB 30.11.2015 17:24:45

Pai se poate intampla, daca te certi cu dracu fara sa te ancorezi in Dumnzeu.

Copacel 30.11.2015 18:29:52

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 606916)
Pai se poate intampla, daca te certi cu dracu fara sa te ancorezi in Dumnzeu.

Cum ? Cum poate un acatist sa aiba efect invers ?

ahilpterodactil 02.12.2015 03:50:52

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 606917)

Prin inversiunea din om.
De exemplu, unii se bucură la necaz, alții înjură pe Dumnezeu.
Acatistul nu e magie. Nu garantează nimic prin el însuși, după cum cred că bine ai știut cândva, în momentele ultime de luciditate.
Acatistul, ca orice alt text, e doar un stimul (un prilej, o propunere adresată sufletului, o bătaie discretă în ușa simțirii și cugetării adânci, profunde, sensibile) pe care îl prelucrează omul după cum voiește și după cum poate.
Dar mă tem că la voi, în biserica magică, pesemne simpla prezență face de-a gata minuni. O fi, nu zic nu...
Dar zic și .... Doamne ferește!

crinrin 02.12.2015 15:39:12

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 607016)
Dar mă tem că la voi, în biserica magică, pesemne simpla prezență face de-a gata minuni. O fi, nu zic nu...
Dar zic și .... Doamne ferește!

Nu mai zice.
Serios ca face. Doar simpla prezenta in biserica ajuta de n-ai idee, face minuni. Iar eu zic: multumesc, Doamne!

AlinB 02.12.2015 16:20:02

Face doar daca ai o orientare spre Dumnezeu.
Era un satanist pe aici care zicea ca el cand se apropia de cele sfinte, incepeau si dracii sa-l fugareasca de numa' numa'.
O fi adevarat sau inventat, cine stie, dar n-ar fi de mirare sa fie.

AlinB 02.12.2015 16:21:34

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 606917)

Da, cand te certi cu dracii flexandu-ti muschii spirituali imaginari, asta se intampla.
Cand esti centrat pe tine si pe orgoliile tale si prin ne-smerenia ta il tii pe Dumnezeu deoparte, ai parte doar de belele desi ai impresia ca duci cine stie ce lupta duhovniceasca.

ovidiu b. 02.12.2015 16:34:02

Eu nu reușesc să înțeleg această formă de exprimare a credinței prin alergatul la masluri/dezlegări și acatiste mai mult ca la Sfânta Liturghie (să nu mai vorbim de Vecernie, Utrenie). Mă depășește complet.
Asta nu înseamnă că un acatist sau paraclis nu este folositor, numai că nu înțeleg de ce un acatist primează înaintea rugăciunii minții (fie ea făcută în biserică la comun cu cei dornici de acatiste).

ovidiu b. 02.12.2015 16:49:36

Citat:

În prealabil postat de crinrin (Post 607067)
Nu mai zice.
Serios ca face. Doar simpla prezenta in biserica ajuta de n-ai idee, face minuni. Iar eu zic: multumesc, Doamne!

Păi nu prezența în biserică face minuni, soro. :))
Dumnezeu face minuni cu noi în fiecare clipă și mai ales cu cei care nu au dat poate niciodată pe la biserică. Sau să înțeleg că numai cu noi aștia bisericoșii și evlavioșii face Dumnezeu minuni (prin simpla prezență în biserică)?

crinrin 02.12.2015 16:55:22

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 607074)
Păi nu prezența în biserică face minuni, soro. :))
Dumnezeu face minuni cu noi în fiecare clipă și mai ales cu cei care nu au dat poate niciodată pe la biserică. Sau să înțeleg că numai cu noi aștia bisericoșii și evlavioșii face Dumnezeu minuni (prin simpla prezență în biserică)?

Ce n-ai inteles din ce-am spus?
Doar simpla prezenta in biserica (in sensul de: fie si numai atat de putin sa facem si tot simtim efectul harului care lucreaza in Biserica) ajuta de n-ai idee, face minuni.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:24:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.