Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   mierea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5703)

bmd 25.02.2009 20:37:40

1 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 119090)
Nu te supăra frate Marius.... dar Albinele lucrătoare care produc mierea și toate celelalte produse ale stupului nu au organe de reproducere.Matca este cea care depune ouă prin împerechere cu trântorul.
.

Nu ma supar, dar sa vedem cit esti tu de sensibila. Sincer nu credeam sa primesc lectii de anatomie animala.:21:

Mai intii vreau sa reamintesc ca nu EU am dorit sa despicam firul in 4!!!

1.Albinele au organe de reproducere toate. In atasament (daca am reusit sa-l pun) ai o schita , in germana dar eierstöke inseamna ovare) diferenta dintre lucratoare si matca se face prin hranire.
2. Pestii se impart in ovipari si vivipari. Ultimii fac pui vi asa ca iti poti inchipuii cum se inmultesc.
3. Daca scopul producerii laptelui este alimentatia vitelului atunci si mierea se produce pentru stup nu pentru oameni (ea se produce si in salbaticie asa ca nu-i pt oameni)
4. Cineva tot intreaba de ce nu-i laptele de post. Am tot raspuns ca laptele contine celule de vaca care este un animal nu o planta.

bmd 25.02.2009 20:41:50

o schita

1 atașament(e)
o schita mai buna

dorinastoica14 27.02.2009 14:48:53

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 119136)
Nu ma supar, dar sa vedem cit esti tu de sensibila. Sincer nu credeam sa primesc lectii de anatomie animala.:21:

Mai intii vreau sa reamintesc ca nu EU am dorit sa despicam firul in 4!!!

1.Albinele au organe de reproducere toate. In atasament (daca am reusit sa-l pun) ai o schita , in germana dar eierstöke inseamna ovare) diferenta dintre lucratoare si matca se face prin hranire.
2. Pestii se impart in ovipari si vivipari. Ultimii fac pui vi asa ca iti poti inchipuii cum se inmultesc.
3. Daca scopul producerii laptelui este alimentatia vitelului atunci si mierea se produce pentru stup nu pentru oameni (ea se produce si in salbaticie asa ca nu-i pt oameni)
4. Cineva tot intreaba de ce nu-i laptele de post. Am tot raspuns ca laptele contine celule de vaca care este un animal nu o planta.

Scuze și rectific; Femelele de la albine au organe de reproducere nedezvoltate:1:

bmd 27.02.2009 19:12:46

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 119481)
Femelele de la albine au organe de reproducere nedezvoltate:1:

...care insa pot devenii oricind functionale, oricare lucratoare poate lua locul reginei .

dorinastoica14 27.02.2009 19:23:15

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 119538)
...care insa pot devenii oricind functionale, oricare lucratoare poate lua locul reginei .

Uite asta chiar nu am știut-o frate Marius.Am avut stupi iar atunci când regina murea cumpăram o regină pentru a fi siguri că familia de albine nu va muri.Omul cât trăiaște învață. :70:Mulțam!

bmd 27.02.2009 19:55:23

Dorina incepi sa devii sarcastica sau mi se pare mie?
Desigur ca apicultor (cum spui ca esti) sti cu siguranta ca regina poate fi inlocuita cu o lucratoare cu diferenta ca acesta va face oua din care vor iesii doar trintori. Si cum de trintori nu-i nevoie ci de lucratoare un apicultor cumpara o noua regina (adevarata)

dorinastoica14 27.02.2009 20:44:45

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 119545)
Dorina incepi sa devii sarcastica sau mi se pare mie?
Desigur ca apicultor (cum spui ca esti) sti cu siguranta ca regina poate fi inlocuita cu o lucratoare cu diferenta ca acesta va face oua din care vor iesii doar trintori. Si cum de trintori nu-i nevoie ci de lucratoare un apicultor cumpara o noua regina (adevarata)

O,nu nici vorbă eu sarcastică,Doamne ferește!
Și nu sunt apicultor doar am avut stupi și m-am învârtit și eu pe acolo.
Eu sunt mai mult o trântoraiță leneșă!
Și mai sunt și glumeață pe deasupra atunci când cineva îmi este simpatic.:6:

silverstar 27.02.2009 20:49:05

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 119549)
O,nu nici vorbă eu sarcastică,Doamne ferește!
Și nu sunt apicultor doar am avut stupi și m-am învârtit și eu pe acolo.
Eu sunt mai mult o trântoraiță leneșă!
Și mai sunt și glumeață pe deasupra atunci când cineva îmi este simpatic.:6:

[COLOR=green]Știți ce contează? Că mierea este dulce și că mie-mi place și-mi face bine și că-mi pot permite s-o cumpăr...[/COLOR] :36:

alx 27.02.2009 20:55:12

Deci, laptele cu miere e de post?

dorinastoica14 27.02.2009 21:06:50

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 119554)
Deci, laptele cu miere e de post?

Ești dulce de data asta! Nu nu este de post!
Laudabil interesul .Eu când eram de vârsta ta nici nu-mi puneam această întrebare.Și când mă gândesc că te-am judecat greșit!

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:38:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.