Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Daca poate sa ma ajute cineva? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5723)

Anca-Miha 23.02.2009 13:43:35

Citat:

În prealabil postat de ancablue (Post 118440)
Oxizii de argint pastreaza apa, distruge bacteriile, si nu se degradeaza. Asta o face si recomandata de baut.

Preotul sfinteste apa spunand rugaciuni. De unde apar oxizii de argint? Lamureste-ma te rog.

simona13 23.02.2009 13:55:37

Pocaitii sustin ca apostolii nu au folosit niciodata apa sfintita si nici Hristos nu a invatat asta.O fi adevarat?

Mihai3 23.02.2009 14:10:41

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 118369)
Nu se inchina la om, ca la religia catolica unde Papa reprezinta descendentul lui Sfantul Petru, ci se inchina direct la Dumnezeu.

ciudat, eu nu am auzit ca trebuie sa ne inchinam la un om.

simona13 23.02.2009 14:25:48

Citat:

În prealabil postat de Mihai3 (Post 118458)

Mai ciudat e faptul ca multimi de oameni se inchina la oameni si se considera totusi crestini.
"Lasati-i: sunt niste calauze oarbe; si cand un orb calauzeste pe un alt orb, vor cadea amandoi in groapa." (Mat.15:14).Intrebarea mea e daca sfintii mijlocesc pt noi pt ca si aici am avut discutii cu pocaitii si ei raspun simplu:"Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, (1Tim.2:5).

Mihai3 23.02.2009 14:28:53

Citat:

În prealabil postat de simona13 (Post 118464)
Mai ciudat e faptul ca multimi de oameni se inchina la oameni si se considera totusi crestini.
"Lasati-i: sunt niste calauze oarbe; si cand un orb calauzeste pe un alt orb, vor cadea amandoi in groapa." (Mat.15:14).Intrebarea mea e daca sfintii mijlocesc pt noi pt ca si aici am avut discutii cu pocaitii si ei raspun simplu:"Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, (1Tim.2:5).

si sfintii parca-s mijlocitori pt Cristos, si Cristos e Dumnezeu,

dar patinina se referea la altceva.

simona13 23.02.2009 14:36:44

Citat:

În prealabil postat de Mihai3 (Post 118466)
si sfintii parca-s mijlocitori pt Cristos, si Cristos e Dumnezeu,

dar patinina se referea la altceva.

"Caci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos,care S-a dat pe Sine insus, ca pret de rascumparare pentru toti: faptul acesta trebuia adeverit la vremea cuvenita.(1Timotei.2)

Anca-Miha 23.02.2009 14:45:41

Citat:

În prealabil postat de Mihai3 (Post 118458)

Oare nu sunteti in comuniune cu papa? Asta ce inseamna decat in ceea ce crede papa trebue sa creada si catolicul.
Ori se stie ca a existat cate un papa eretic.
Noi, ortodocsii credem in Iisus Hristos avand ca indreptar pe Sfintii Parinti si cele 7 Sf. sinoade ecumenice. Noi avem dreptul sa nu facem ascultare de un preot eretic; libertate pe care catolicii nu o au. Exista o lista intreaga cuprinzand ereziile Papei IoanPaul II. M-am cutremurat numai citind-o.Urmareste te rog si interviul acesta:
http://video.google.com/videoplay?do...10609337909557

Anca-Miha 23.02.2009 14:50:14

Simona, mie nu-mi place cum pui tu problema. Tu, ca ortodoxa, ar trebui sa citesti si sa te edifici asupra credintei ortodoxe, nu sa verifici credinta ortodoxa prin prisma pocaitilor. Tu nu trebuie sa ai doua sisteme de referinta, unul ajungand si acela e credinta ortodoxa.
Daca incepi sa crezi si sa lucrzi cu tine petnru curatirea de pacate, vei ajunge si tu pocaita, dar nu ca membra a "pocaitilor", ci a BOR. Noi toti trebuie sa ne pocaim, prin spovedirea pacatelor si prin indepartarea definitiva de ele. Aceastae adevarata pocainta.

simona13 23.02.2009 14:56:35

"Dar Duhul spune lamurit ca, in vremile din urma, unii se vor lepada de credinta, ca sa se alipeasca de duhuri inselatoare si de invataturile dracilor, (1Tim.4:1)","Lasati-i: sunt niste calauze oarbe; si cand un orb calauzeste pe un alt orb, vor cadea amandoi in groapa." (Mat.15:14)".

simona13 23.02.2009 15:05:21

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 118476)
Simona, mie nu-mi place cum pui tu problema. Tu, ca ortodoxa, ar trebui sa citesti si sa te edifici asupra credintei ortodoxe, nu sa verifici credinta ortodoxa prin prisma pocaitilor. Tu nu trebuie sa ai doua sisteme de referinta, unul ajungand si acela e credinta ortodoxa.
Daca incepi sa crezi si sa lucrzi cu tine petnru curatirea de pacate, vei ajunge si tu pocaita, dar nu ca membra a "pocaitilor", ci a BOR. Noi toti trebuie sa ne pocaim, prin spovedirea pacatelor si prin indepartarea definitiva de ele. Aceastae adevarata pocainta.

Draga Anca aparent este asa cum spuneti dar daca te intereseaza cu adevarat adevarul cu privire la mintuire nu trebuie sa iei ca sistem de referinta o religie fie ea chear a noastra ortodoxa ci trebuie sa iei Biblia,carte pt care Dumnezeu insusi garanteaza pt ca:"Preotii cei mai de seama si carturarii, cand au auzit cuvintele acestea, cautau cum sa-l omoare; caci se temeau de El, pentruca tot norodul era uimit de invatatura Lui. (Marc.11:18)".

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:34:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.