În prealabil postat de ory
(Post 128579)
Deci,eu nu cred ca respectivul rus,sau ce era,nu doarme deloc de 20 de ani,poate ca nu doarme cat ar trebui,dar deloc tine deja de domeniul fantasticului,iar in materie de fiziologie,acesta nu prea are loc,decat in cazuri extreme,dar nu cu perioade extreme.Este exact ca si cum ai spune ca un om nu a mai mancat 20 de ani...
Am auzit si eu despre un caz,cum un om a stat in coma cativa ani,conectat numai la aparate,adica,tinut in viata doar cu acestea,dupa care s-a trezit si a remarcat ca nu poate dormi,chinuindu-se foarte tare.A ajuns la psihiatru,la doctori homeopati,la orice medici si terapeti pentru remedierea problemei.Nimeni nu l-a putut ajuta,acesta suferind in continuare de insomnii,insa nu se simtea foarte obosit,ba chiar mergea si la sala.S-a constatat ca aceasta afectiune a survenit in urma comei profunde pe care a suportat-o,suferind modificari ale glandei care secreta hormonul somnului si anume,melatonina.Deci,este vorba de tipul de insomnii in care omul doarme doar putine ore pe noapte,si nicidecum deloc.Aceasta este cu neputinta!!!
Pana la urma omul s-a resemnat si a ramas la efectuarea unor procese de relaxare inaintea somnului...avand aceasta problema de 17 ani.
Cunosc foarte bine fenomenul insomniilor si efectele secundare pe care acesta le aduce cu sine...sunt devastatoare,in urma acestora nu mai poti rationa,nu mai poti trai intr-un mod normal,fiind afectate,de altfel,toate organele.Somnul inseamna viata,asa cum inseamna si mancarea,apa si oxigenul.
Un somn bun tuturor!...fiindca un somn decent poate face viata foarte folositoare.
|