Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Colegă penticostală (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5808)

Geony 02.06.2009 21:23:46

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 142194)

Nu treceti va rog peste faptul ca Iisus era doar un Prunc la data aceea. Magii au adus inchinare in felul lor, sa nu uitam ca ei nu erau crestini, nici macar evrei...

Iisus a fost Om adevarat si D-zeu adevarat...NU ??? asa credeti si voi.
Cand au venit magii era Prunc , dar nu era unul obisnuit , era Fiul lui D-zeu intrupat...chiar daca era Prunc CRED ca avea putere ca D-zeu (doar era D-zeu)...
Magii nu au fost crestini , dar prin Providenta Divina au veni si s-au inchinat Lui aducandu-i daruri , DE CE D-ZEU A INGADUIT ACEST LUCRU ? Crezi ca avea nevoie, putea (repet) sa-i impiedice sa vina...daca Lui nu-i placea aceste daruri (si aici ma refer in special la TAMAIE) aceasta relatare BIBLICA cred ca nu-si avea rostul, ...deoarece erau multe fapte facute de Iisus care daca s-ar fi scris in aceasta Carte n-ar incapea in lumea asta toate cartile.

Sunt intrebari firesti care isi au raspunsul in Biblie si, spre deosebire de cultele eretice, in viata Bisericii.
Eu asta cred , iar daca nu ar fi bine ce cred, am nadejdea ca asa cum nu i-a respins pe Magi , asa nu nu va respinge si pe noi atunci cand ii aducem DARURI.

Litanu 06.06.2009 09:23:35

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 142853)
Magii nu au fost crestini , dar prin Providenta Divina au veni si s-au inchinat Lui aducandu-i daruri , DE CE D-ZEU A INGADUIT ACEST LUCRU ? Crezi ca avea nevoie, putea (repet) sa-i impiedice sa vina...daca Lui nu-i placea aceste daruri (si aici ma refer in special la TAMAIE) aceasta relatare BIBLICA cred ca nu-si avea rostul, ...deoarece erau multe fapte facute de Iisus care daca s-ar fi scris in aceasta Carte n-ar incapea in lumea asta toate cartile.

Sunt intrebari firesti care isi au raspunsul in Biblie si, spre deosebire de cultele eretice, in viata Bisericii.
.

Dupa parerea dvs., ar trebui sa consideram bune toate lucrurile prezentate in Sfanta Scriptura (ca au fost ingaduite de Dumnezeu). Ramanand tot la capitolul nasterii Pruncului Sfant: putem accepta ca bun faptul ca steaua calauzitoare i-a condus pe magi, mai intai la Irod si apoi la iesle. Consecinta: au fost ucisi toti pruncii de parte barbateasca, de pana la doi ani, din acel tinut. Lucru bun, ca a fost ingaduit de Dumnezeu (ati spune dvs.)
Si din cate se vede, este considerat bun. In timpul sarbatorilor de iarna se merge cu "steaua magilor" (din cauza careia au murit o multime de prunci). De ce nu se merge cu "ingerii", care i-au condus pe pastori direct la staulul in care s-a nascut Iisus?

mihai07 06.06.2009 16:49:20

Citat:

În prealabil postat de Litanu (Post 143769)
Dupa parerea dvs., ar trebui sa consideram bune toate lucrurile prezentate in Sfanta Scriptura (ca au fost ingaduite de Dumnezeu). Ramanand tot la capitolul nasterii Pruncului Sfant: putem accepta ca bun faptul ca steaua calauzitoare i-a condus pe magi, mai intai la Irod si apoi la iesle. Consecinta: au fost ucisi toti pruncii de parte barbateasca, de pana la doi ani, din acel tinut. Lucru bun, ca a fost ingaduit de Dumnezeu (ati spune dvs.)
Si din cate se vede, este considerat bun. In timpul sarbatorilor de iarna se merge cu "steaua magilor" (din cauza careia au murit o multime de prunci). De ce nu se merge cu "ingerii", care i-au condus pe pastori direct la staulul in care s-a nascut Iisus?

Cand Sfanta Scriptura relateaza niste lucruri care nu sunt in acord cu invataturile eretice voi considerati ca nu sunt bune. Ce metoda de a va argumenta ereziile.

http://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gifhttp://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gif

danyel 06.06.2009 17:02:31

Citat:

Tu cam incurci lucrurile si intentionat cred, La Craciun se merge cu steaua pt ca steaua a anuntat Nasterea Mantuitorului si colindatorii asta fac, anunta , vestesc Nasterea lui Iisus

Litanu 06.06.2009 17:54:03

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 143840)
Tu cam incurci lucrurile si intentionat cred, La Craciun se merge cu steaua pt ca steaua a anuntat Nasterea Mantuitorului si colindatorii asta fac, anunta , vestesc Nasterea lui Iisus

Numai ca acea "stea" l-a anuntat mai intai pe criminalul de Irod. Eu propun, sa nu mai mergem cu "steaua", ci sa megem cu "ingerul" (un nou obicei). Si acesta (ingerul) a anuntat Nasterea Mantuitorului (Luca 2:8-12), fara sa provoace nici un rau.

Litanu 06.06.2009 18:00:23

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 143840)

Nu le incurc deloc. Am doar o propunere. Sa nu mai mergem cu "steua" , pentru ca aceasta stea l-a anuntat mai intai pe criminalul de Irod, despre Nasterea Mantuitorului. Si stiti ce s-a intamplat dupa aceea: copii ucisi, fuga in Egipt.
Sa mergem cu "ingerul"(un nou obicei), pentru ca si acesta (ingerul) a anuntat Nasterea Mantuitorului, fara sa provoace vre-un rau.

De ca sa mergem cu "steaua" magilor cand putem marge cu "ingerul" Domnului?

Litanu 06.06.2009 18:01:55

Scuze. Am postat de doua ori acelasi raspuns deoarece mi se paruse ca primul mi-a "disparut".

danyel 06.06.2009 18:49:18

Citat:

În prealabil postat de Litanu (Post 143844)
Nu le incurc deloc. Am doar o propunere. Sa nu mai mergem cu "steua" , pentru ca aceasta stea l-a anuntat mai intai pe criminalul de Irod, despre Nasterea Mantuitorului. Si stiti ce s-a intamplat dupa aceea: copii ucisi, fuga in Egipt.
Sa mergem cu "ingerul"(un nou obicei), pentru ca si acesta (ingerul) a anuntat Nasterea Mantuitorului, fara sa provoace vre-un rau.

De ca sa mergem cu "steaua" magilor cand putem marge cu "ingerul" Domnului?

Ce logica ai:))), Steaua aceea era lucrarea lui Dumnezeu, nu steaua e vinovata pt uciderea pruncilor ci Irod insusi
Dar sa sti ca chiar se merge cu "ingerul" in traditia populara exista multe scenete de craciun si colinde in care apar pastori, irozi, ingeri si toate acestea pt a vesti Nasterea lui Hristos

Litanu 07.06.2009 07:58:57

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 143851)
Ce logica ai:))), Steaua aceea era lucrarea lui Dumnezeu, nu steaua e vinovata pt uciderea pruncilor ci Irod insusi

In fine. Oricum, discutia asta cu "steaua" a fost mai mult pentru "divertisment". Si totusi, eu nu sunt chiar sigur ca steaua aceea era lucrarea lui Dumnezeu. Daca era a lui Dumnezeu, i-ar fi condus pe magi direct la Pruncul nascut, nu-i mai ducea pe la dezechilibratul mintal, numit Irod.

Geony 08.06.2009 23:38:24

Citat:

Dupa parerea dvs., ar trebui sa consideram bune toate lucrurile prezentate in Sfanta Scriptura (ca au fost ingaduite de Dumnezeu). ?

Vedeti aici este si o greseala a cultelor NP....i-au ce le place.
Dar d-ta crezi ca in Biblie sta scris si lucruri care nu-si are locul?
Parca am mai spus-o , CREZI CA ACELE LOCURI NU PUTEAU FI UMPLUTE CU CEVA CARE sa aiba o importanta??
Am ajunge sa spunem ca Biblia este un ROMAN SF , luam doar ceea ce credem noi ca se potriveste cu viata noastra, restul lasam de ordinul fantasticului.
Dar la NUNTA DIN CANA GALILEII , de ce a mai sporit Iisus vinul, nu crezi ca poate era destul in nuntasi ...de ce Domnul "incurajeaza" si sustine BAUTURA ???...de ce nu a facut SUC de struguri ??? vinul=bautura alcoolica...iar NP spun ca sunt pocaiti si nu beau...or fi ei mai curati ca Iisus???.
Ce coincidenta biblica intre Iisus si Pavel care condamna bautura....a.a.a nu , pe BETIVI.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:59:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.