Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebari habarniste (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6120)

Fani71 03.06.2009 09:45:34

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 142926)
Salvare, cred.

Eu banuiam ca vine de la sol, adica mesager, care pregateste venirea cuiva de ex...
Stii etimologia?

sia 03.06.2009 14:32:20

iata ce am gasit despre [COLOR=purple]solire[/COLOR] [COLOR=black]:[/COLOR]

solíre, solíri, s.f. (înv.) acțiunea de a prezenta solia; mijlocire, [COLOR=#0000ff]intervenție[/COLOR].

In textul tau Ionut ,mijlocire ar fi mai potrivit. Scuze daca interventiile mele sunt nepotrivite . :6:

Florin-Ionut 06.06.2009 12:32:48

8. De se s-a mantuit Lazar? Pentru ca era sarac?

sia 06.06.2009 21:25:33

Dumnezeu nu cauta nici la rang nici la avere, ci la inima noastra - asa ca ,nu cred ca s-a mantuit Lazar doar pentru ca era sarac. Putea sa fie sarac dar ticalos la suflet.
Lazar prin rabdarea cu care a suportat saracia, foamea ,dispretul celor jur ,boala caci zacea plin de bube pe care i le lingeau cainii , s-a mantuit..

Florin-Ionut 07.06.2009 14:09:39

Citat:

În prealabil postat de sia (Post 143866)
Dumnezeu nu cauta nici la rang nici la avere, ci la inima noastra - asa ca ,nu cred ca s-a mantuit Lazar doar pentru ca era sarac. Putea sa fie sarac dar ticalos la suflet.
Lazar prin rabdarea cu care a suportat saracia, foamea ,dispretul celor jur ,boala caci zacea plin de bube pe care i le lingeau cainii , s-a mantuit..

Asa este. Insa e de observat ca din toate pildele pe care ni le-a lasat Iisus, numai in aceasta este mentionat numele unei persoane. Si ne talcuieste Parintele Galeriu, care stia bine ebraica: Lazar se traduce "acel care face voia Lui Dumnezeu".

Iata deci de ce s-a mantuit Lazar, nu pentru ca era sarac, ci pentru ca urma pe Dumnezeu, cu toate ca a trait o viata de necazuri. A primit cele rele in lume, dar le-a acceptat fara sa carteasca, precum Iov sau multi altii.

Sa luam aminte, cei care ne confruntam cu tot felul de probleme cotidiene, mai mici sau mai mari...

cristiboss56 07.06.2009 14:14:16

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 143939)
Asa este. Insa e de observat ca din toate pildele pe care ni le-a lasat Iisus, numai in aceasta este mentionat numele unei persoane. Si ne talcuieste Parintele Galeriu, care stia bine ebraica: Lazar se traduce "acel care face voia Lui Dumnezeu".

Iata deci de ce s-a mantuit Lazar, nu pentru ca era sarac, ci pentru ca urma pe Dumnezeu, cu toate ca a trait o viata de necazuri. A primit cele rele in lume, dar le-a acceptat fara sa carteasca, precum Iov sau multi altii.

Sa luam aminte, cei care ne confruntam cu tot felul de probleme cotidiene, mai mici sau mai mari...

Minunat răspuns, dar am impresia că tu pui întrebări la care ai găsit în prealabil răspuns, deci faci un fel de test al cunoștințelor fiecăruia ! Nu ? ( să nu minți că trec la Topicul : "de ce mințim" ) .

Florin-Ionut 07.06.2009 16:29:53

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 143940)
Minunat răspuns, dar am impresia că tu pui întrebări la care ai găsit în prealabil răspuns, deci faci un fel de test al cunoștințelor fiecăruia ! Nu ? ( să nu minți că trec la Topicul : "de ce mințim" ) .

De data asta m-ai prins, dar de obicei chiar pun intrebari la care caut raspuns...

sia 07.06.2009 17:34:21

Ionut ,am si eu o intrebare habarnistica -nu este asa importanta dar poate ma lamuresti ..

21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; [COLOR=darkorange]dar[/COLOR] și câinii venind, lingeau bubele lui.

[SIZE=1]Ce este cu acest ..,,dar ,, adica cainii se hraneau ,intr-un fel ,din ranile lui ? Daca nu era ,,dar,, aveam alt sens . [/SIZE]

Florin-Ionut 07.06.2009 17:41:41

Citat:

În prealabil postat de sia (Post 143955)
Ionut ,am si eu o intrebare habarnistica -nu este asa importanta dar poate ma lamuresti ..

21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; [COLOR=darkorange]dar[/COLOR] și câinii venind, lingeau bubele lui.

[SIZE=1]Ce este cu acest ..,,dar ,, adica cainii se hraneau ,intr-un fel ,din ranile lui ? Daca nu era ,,dar,, aveam alt sens . [/SIZE]

Eu vad o simpla modalitate de exprimare, mai invechita ce-i drept. Eu inteleg asa: "pana si cainii venind, lingeau bubele lui" sau "chiar si cainii venind, lingeau bubele lui".

Nu e important acest "dar", intr-adevar.

Florin-Ionut 05.08.2009 07:03:53

9. De cand la noi la ortodocsi au voie femeile sau fetele sa citeasca Apostolul la Liturghie? E prima data cand vad asa ceva, s-a intamplat acum, in postul Sfintei Maria.

Din cate stiu, Pavel ne spune clar la 1 Corinteni 14, 34:

"Ca în toate Bisericile sfinților, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice și Legea."

http://www.crestinortodox.ro/editori...i-in-societate

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:42:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.