Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Ceasul in biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6565)

cristiboss56 14.01.2011 15:38:16

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 320540)
Nu ceasul ne deranjeaza in timpul slujbei ci gandurile noastre,care trebuie indreptate doar spre Hristos.

Exact, foarte bine punctat ! Gândurile, împrăștierea minții sunt cele mai periculoase, atât în rugăciune , cât și la Biserică, și de ce nu , chiar în viața noastră de zi cu zi !

mihaila_alin 14.01.2011 15:57:34

Citat:

În prealabil postat de ioan_strainul (Post 320611)
+++ +++ +++ +++

Stii tu ce spune Sf: Scriptura referitor la pricina de potignire ,
Ar fi mai usor pentru acei prin care vine o pricina potignire sa le fie legata de picioare o peatra de moara si aruncati in mare. pentru ca la vremea judecati vor da socoteala de faptele si de cuvintele lor . Si mai spune vai voua pastorilor care aveti cheile Imparatiei cerurilor si nu intrati nici voi dar nu lasati nici pe alti sa intre , cugeta bine inainte sa scoti o vorba din gura si sa dai un raspuns ca nu este usor ori crezi ca ceasul si alte lucruri de podoaba nu sunt pricina de potignire , probabil pentru tine nu dar pentru mai mult de jumatate din-tro Biserica da

ar fi indicat sa citesti scriptura si acolo unde spune ce arhierei sa nu-i vorbesti de rau.si nu-i mai judecati in fel si-n chip ca nu sunteti voi mirenii capabili sa judecati un preot cit ar fi de rau.si sa mai sti ceva celor de la strana foloseste de nu crezi dute si tu si cinta la strana sa vezi.ciasul cine la pus acolo nu e prilej de poticnire doar pentru cei ce nu sunt cu trupul pe pamint si cu mintea la cer.Rezolvare priveste tot timpul icoana deasupra usilor imparatesti,si nu mai fi asa rau ca putin a lipsit sa arunci o anatema asupra preotilor celor ce dau voie ciasului in biserica.

Marius22 15.07.2011 10:36:41

Atunci cand participam in Biserica la sfintele slujbe, nu prin intermediul ceasului trebuie sa ne articulam la timpul liturgic, ci prin slujba insasi.

Cantarile bisericesti bizantine, asa cum au fost randuite de Sfintii Parinti, prin cuvant, ritm (timp) si melos, au aceasta menire de a ne face sa ne deschidem vesniciei.

Mai multe detalii, in acest sens, am intalnit in aceasta conferinta:

Timpul liturgic si timpul muzical in cantul bizantin

Daniel_7 15.07.2011 12:14:19

Draga,eu din cand in cand ma mai uit la ceas in timpul slujbei.

glykys 15.07.2011 13:54:50

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 377782)
Draga,eu din cand in cand ma mai uit la ceas in timpul slujbei.

:)) Iata un om sincer!

cristiboss56 15.07.2011 20:46:28

Privitul la ceas poate fi si un tic pana la urma , drept pentru care este recomandat sa-l lasam acasa , si sa procedam si cu mobilul astfel .
Nu piere nimeni trei- patru ore fara ceas si mobil !:1:

Hartford 16.07.2011 04:23:36

Eu nu mai port ceas de 20 de ani iar telefonul am grija sa-l blochez.

Daniel_7 18.07.2011 10:59:28

Ceasul e bun,ca te face mai ordonat.Nu e de vina ceasul ,daca ne uitam la el sau nu,ci pregatirea noastra duhovniceasca.Nu consider ca e un impediment la rugaciune.

cristiboss56 18.07.2011 17:30:03

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 378637)
Ceasul e bun,ca te face mai ordonat.Nu e de vina ceasul ,daca ne uitam la el sau nu,ci pregatirea noastra duhovniceasca.Nu consider ca e un impediment la rugaciune.

Gresesti ! Nu ceasul te face mai ordonat , mai cumpatat , mai calculat , mai chibzuit , e mare inselaciune ce spui tu , caci dai dovada ca esti legat mai mult de cele lumesti decat de cele duhovnicesti , dar asta sunt scrise , stiute din "dreapta socoteala " , rostita de Sfintii Parinti !

Daniel_7 18.07.2011 19:16:19

Astea sunt verdicte de tip inchizitional.De unde esti tu asa sigur ca gresesc? Crezi ca esti autoritatea suprema in gandirea ortodoxa ?

Poate ma mai insel si eu in unele lucruri,dar sa spui "e mare inselaciune" mi se pare o exagerare voita. Ce mare inselaciune e sa vorbesti despre ceas? ! E vreo dogma sau ceva asemanator?

Ti-am mai spus o data,repet,indreapta-te pe tine insuti si apoi pe altii!

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:52:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.