Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   gradinita ortodoxa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7171)

Florin-Ionut 23.07.2013 01:28:39

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 527417)
Si la noi e cu 3 ani daca e cu handicap.
Unele mame chiar le scot certificat de handicap.

Sau incearca sa le ofere unul.

În timp ce altele renunță la salariul net de 1000-1500 de lei ca să-și crească singure plozii.

AlinB 23.07.2013 10:00:01

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 527419)
În timp ce altele renunță la salariul net de 1000-1500 de lei ca să-și crească singure plozii.

Depinde cati copii, depinde cat castiga sotul.
Nu oricine isi permite.

AlinB 23.07.2013 10:19:18

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 527399)
Depinde si care este regimul alimentar al copiiilor;in SUA de exemplu s-a constat ca folosirea produselor lactate intretine existenta infectiilor respiratorii( ca sa nu mai spun ca favorizeaza si cresterea celulelor cancerigene care"infloresc"in mucusul produs de acest tip de alimente).
In grupul meu de prieteni,sunt cazuri de familii cu copii care au renuntat la produse lactate si starea sanatatii s-a imbunatatit.Mai ales ca si ei se plangeau de cat de des se imbolnavesc copiii,facand diverse infectii respiratorii.
Acum un rau este eliminat!

Studiu facut de notmilk.com?
Suntem un popor crescut la coada vacii, daca era asa, eram disparuti de mult.

AlinB 23.07.2013 10:19:49

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 527373)
Hodoronc- tronc !:46:

Zdruncina drumul asta, ai? :)

ovidiu b. 23.07.2013 10:44:13

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 527399)
Depinde si care este regimul alimentar al copiiilor;in SUA de exemplu s-a constat ca folosirea produselor lactate intretine existenta infectiilor respiratorii( ca sa nu mai spun ca favorizeaza si cresterea celulelor cancerigene care"infloresc"in mucusul produs de acest tip de alimente).
In grupul meu de prieteni,sunt cazuri de familii cu copii care au renuntat la produse lactate si starea sanatatii s-a imbunatatit.Mai ales ca si ei se plangeau de cat de des se imbolnavesc copiii,facand diverse infectii respiratorii.
Acum un rau este eliminat!

Produsele lactate elimină fierul din organism, în special laptele, pe lângă faptul că laptele generează aciditate în corp, deci decalcifiază. Chiar și medicii recomandă a nu se consuma lapte pe perioda alăptatului. Slavă Domnului, sunt atâtea surse naturale de calciu, fier, fosfor, vitamine și minerale încât chiar te poți lipsi de produsele animaliere sau le poți consuma dar cu prudență. Spre exemplu lapte de casă și nu unul industrial, la fel și de un ou de casă fiert (moale), însă cu măsură.

AlinB 23.07.2013 12:31:56

Care "medicii"?

Asta cu "Aciditate in corp deci decalcifiaza" este o teorie scrisa si mai ales repetata de cei care nu stiu mare lucru despre echilibrul acido-bazic din organism.

O moda de fitze de altfel: "sa mancam alcalin".

Ekaterina 23.07.2013 18:43:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 527415)
Despre ce presiuni si frustrari vorbesti?
De a se inscrie intr-o colectivitate, de a respecta niste reguli de bun simt?

Si cum ai sa stii ca e pregatit? Daca se agata de fusta mamei, nu e?

Fiecare mama isi cunoaste copilul si simte daca este momentul ca acesta sa mearga la gardinita. Din punctul meu de vedere acest pas nu trebuie sa fie facut fortat: il duc ca a facut trei ani. Nu vad nimic rau in a-l tine acasa pana la patru ani, varsta la care este mai pregatit sa indeplineasca conditiile care se cer :

-sa manance singur ( la trei ani poate, dar nu intr-un mod satisfacator)
-sa mearga singur la toaleta, sa iasa singur din sala de clasa si sa se intoarca singur, sa se spele singur (si nu superficial cum o fac ei la aceasta varsta - de aici atatea probleme ca rotavirus si altele)
-sa se imbrace singur,
-sa-si exprime nevoile si supararile
-sa asculte de educatoare (la nivelul la care un adult o cere)
-sa ramana si sa doarma cu alti copii (cu toate ca teoretic nu mai exista program scurt acesta a fost scos, nu stiu daca peste tot stiu doar in sectorul meu, poti sa il iei pe copil acasa dupa programul scurt, chiar daca platesti pentru program lung). Pentru noi acest timp (program scurt) de la 8-12 este chiar iesirea noastra in parc, la aer curat, joaca si soare + masa de dimineata.

O alta conditie pentru ca micutul sa mearga la gradinita este sa isi doreasca lucrul asta. Acasa copilul primeste dragoste, atentie, siguranta, o ingrijire net superioara fata de cea de la gradinita. Este un mediu in care se simte bine si se dezvolta la fel de bine si ca parinte vezi asta.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 527415)
Dar parca si prin blogosfera ortodoxa gasisem sugestii ca sa dublezi varsta de mai sus nu e rau ba chiar sanatate curata.

Eu nu am auzit pana acum de alaptat pana la varsta de 7 ani, dar tot ce se poate...

ovidiu b. 24.07.2013 18:46:58

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 527452)
Care "medicii"?

Din maternitate, pedatri și neonatologi.

Citat:

Asta cu "Aciditate in corp deci decalcifiaza" este o teorie scrisa si mai ales repetata de cei care nu stiu mare lucru despre echilibrul acido-bazic din organism.

Poate ne explici tu mai pe larg cum stă treaba, sunt curios ce punct de vedere ai. Eu l-am expus în repetate rânduri.

Citat:

O moda de fitze de altfel: "sa mancam alcalin".

Aham, mai nou ce e bine a devenit "fitză". :71:

AlinB 24.07.2013 19:48:37

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 527620)
Din maternitate, pedatri și neonatologi.

Pe care doar tu ii cunosti si doar Dumnezeu stie cata minte au pus in afirmatiile alea :)

Citat:

Poate ne explici tu mai pe larg cum stă treaba, sunt curios ce punct de vedere ai. Eu l-am expus în repetate rânduri.
Am spus-o deja: laptele de vaca/oaie era o parte importanta a alimentatiei romanului de hat hat, cand nu eram asa globalizati sa importam banane, quinoa, amaranth, caju, nuci braziliene, spirulina, chlorella, nu mancam nici iarba incoltita si alte minuni din astea

Daca laptele era asa nociv cum spun cei obsedati de veganism, disparam de mult ca popor, otraviti de propria mancare.

Citat:

Aham, mai nou ce e bine a devenit "fitză". :71:
"Bine" pentru ca a zis unul de care esti asa incantat ca model si stil de viata incat crezi ca nu mai e cazul sa pui capul la contributie sa vezi daca e adevarat sau nu?

Vino cu studii medicale serioase (nu "doctorii") care sa dovedeasca ca asa este.

Eu din ce stiu, studiile au infirmat aceasta ipoteza.
In plus, daca o sa binevoiesti sa te documentezi macar ca si teorie care e mecanismul echilibrului acido-bazic din organism, ai sa-ti dai seama ca n-are nevoie de calciu pentru a diminua aciditatea decat poate in cine stie ce cazuri extreme, ceea ce nu e cazul pentru un om sanatos orice ar manca el "acid" si care sigur nu e mai acid decat acidul care il are deja in stomac.

Apropo, scapa de ala daca tii musai, rontaie pastilute de carbonat nonstop, vezi ca sunt si inhibatoari de pompa de protoni (medicamentatie) care reduc productia de acid gastric, ar fi pacat sa nu lupti pe toate fronturile cu acidul cel periculos.

Parascheva16 24.07.2013 21:18:50

Ce parere aveti despre crese? Asta daca mai sunt in tara.

Pana sa merg la gradinita, eu am fost la cresa(8 ore) si am invatat acolo sa mananc singura si asa. Dupa am fost la gradinita cu program prelungit (8 ore), iar grupele mijlocie si mare le-am facut la gradinita cu program scurt (4 ore). :)

Nu prea mai aud sa isi dea cineva copiii la cresa. Acum e la moda bona.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:01:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.