metanoia2 |
01.10.2009 12:13:23 |
Scumpa mea, visele nu imi aduc nici un folos, chiar daca ar fi sa cred in ele. Eu incerc sa ma mantuiesc cum pot, cu rugaciune putina, cu spovedanie, cu ascultare, visele le am noaptea si inca nu am avut un folos din ele. Faptul ca inainte sa mi se imbolnaveasca fetita visez ca va fi bolnava nu mi-a adus nici un folos, ca oricum mai mult decat pot sa ma rog n-o sa ma rog, tot numai ce pot fac. Faptul ca am visat ca vine sfarsitul lumii nu ma ajuta sa imi fie mai teama sau sa fiu mai pregatita.
Am o prietena apropiata care avea acelasi duhovnic ca si mine, si a cunoscut o maicuta foarte deosebita care ii spunea cu precizie dinainte toate cate i se vor intampla. A dobandit o incredere deosebita in maicuta care ii spunea chiar si de ce oameni sa se fereasca. O visa noaptea dandu-i sfaturi care ii foloseau a doua zi. S-a creat o relatie speciala intre ele. La un moment dat prietena mea si-a schimbat numarul la telefon (vorbeau numai la telefon si numai cu prietena mea, copiii ei desi erau mult mai rugatori decat mama si unul era aproape calugar nu se intampla sa ridice niciodata receptorul cand suna ea, intotdeauna cand suna maica raspundea ca prin minune doar prietena mea) si se ingrijora ca maica nu va mai da de ea. Si maica a sunat-o intr-una din zile spunand ca i s-a aratat numarul. Copiii erau prea contrariati, de unde atata vrednicie la mama lor incat le stie pe toate si are un ajutor atat de mare pe cand restul oamenilor(calugari sau mireni) lupta atat pentru a lua o decizie buna. Eu i-am tot spus ca greseste, la fel spuneau si copiii, a inceput femeia sa aiba tot felul de vise si premonitii ea insasi, sa se increada foarte mult in ce i se intampla numai ei, a inceput sa ii acuze pe copiii ei de tot felul de lucruri pretinzand ca ea a visat cum s-au intamplat lucrurile si copiii o mint ca sa isi caute scuze. A inceput sa se simta deosebita, sa judece pe ceilalti si sa intrebe pe maica daca are dreptate si ea intotdeauna ii dadea dreptate. Pacea s-a dus din familie, atitudinea crestina era inexistenta, relatia cu duhovnicul , desi era unul imbunatatit, s-a stricat cu totul. A ajuns prietena mea la o mandrie care i se vede si in ochi(cu durere spun asta, nu ca sa o judec) si atat. Si are in continuare premonitii si vise, de maica nu mai spune nimic, dar ....
|