Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre vise! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7211)

moshu 01.10.2009 11:17:49

Pfff, ce s-a stricat treaba aici! Sunt momente in care ma gandesc... dar oare acest forum ajuta la ceva? Toate imi sunt ingaduite, insa nu toate imi sunt de folos... merita sa postezi la in infinit in zadar? Nu. Mai bine citesc o carte. Insa o sa incerc sa fac o gluma, poate asa va deschide cineva ochii.

@Corinusha.

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 170207)
Sti care e problema ta?nu totul se bazeaza pe religie si pe biblie.

E formulat gresit, dar te apropii. Eu cred ca totul se bazeaza pe privirea lumii prin prisma ortodoxiei, si ca modelul oferit de ortodoxie este cel mai aproape de adevar.
Citat:

mai documenteaza-te si tu si din alte parti. cauta afirmatii DOVEZI! nu totul sta in "crede fara sa cercetezi."
Intr-adevar, nu totul sta in "crede fara sa cercetezi", si de fapt, eu chiar incerc sa cercetez. Insa sunt curios tu... unde cercetezi? :1: Sau oare... ai cercetat? Vorbeai de egalitatea dintre sexe, tu stii ca cercetatorii stiintifici au descoperit nu demult, ca creierul femeilor este mai putin dezvoltat decat cel al barbatilor? Daca vrei dovada, pai uite, chiar acum vorbesc cu ea. De la acest studiu stiintific se pot trage mai multe concluzii: ca femeile sunt atrase de paranormal mai tare decat barbatii, care isi explica rational fenomenele stranii. Asa se face de ce femeile sunt care cred in horoscop, se uita la Urania, ghicesc in cafea, fac descantari cu chibrite arse etc. Barbatii nu se ocupa cu asa ceva pentru ca stiu ca sunt prostii si nu functioneaza. Iti mai dau inca o dovada, destul de concludenta pentru ca poti sa o verifici si tu. Cauta pe forumul acesta autorii topicurilor de gen "spiritism", "magie", "ghicitul", "horoscop" SI CHIAR "VISE"! Rezultat: toti autorii sunt femei.
Citat:

poate-s atee, sau poate nu,...
Chiar nu ma intereseaza ce fenomen paranormal esti tu, dar in schimb lipsa ta de respect si toleranta fata de ceilalti ma deranjeaza.
Citat:

dar oricum se pare ca tu esti cel care habar nu are pe ce lume traieste. trezeste-te la realitate si nu mai judeca pe altii.
Si cand ai spus ca femeia si barbatul sunt pe aceeasi treapta nu cumva ai... judecat?
Citat:

barbatul si femeia sunt egali din punct de vedere mental, asa ca nu da fiecaruia un loc anume. egalitate!! pentru ce s-a luptat timp de secole? pentru o egalitate care pentru cei ca tine nu valoreaza nimic.
Ba nu. Ti-am spus mai sus despre noile studii stiintifice si ti-am oferit si dovezi. Daca nu crezi, cauta pe net.
Citat:

si da, o dau in boala florescei, deoarece are dreptate. documenteaza-te si din surse care nu au legatiura cu religia.bibilia!
Cum ar fi? :24:

metanoia2 01.10.2009 12:13:23

Scumpa mea, visele nu imi aduc nici un folos, chiar daca ar fi sa cred in ele. Eu incerc sa ma mantuiesc cum pot, cu rugaciune putina, cu spovedanie, cu ascultare, visele le am noaptea si inca nu am avut un folos din ele. Faptul ca inainte sa mi se imbolnaveasca fetita visez ca va fi bolnava nu mi-a adus nici un folos, ca oricum mai mult decat pot sa ma rog n-o sa ma rog, tot numai ce pot fac. Faptul ca am visat ca vine sfarsitul lumii nu ma ajuta sa imi fie mai teama sau sa fiu mai pregatita.
Am o prietena apropiata care avea acelasi duhovnic ca si mine, si a cunoscut o maicuta foarte deosebita care ii spunea cu precizie dinainte toate cate i se vor intampla. A dobandit o incredere deosebita in maicuta care ii spunea chiar si de ce oameni sa se fereasca. O visa noaptea dandu-i sfaturi care ii foloseau a doua zi. S-a creat o relatie speciala intre ele. La un moment dat prietena mea si-a schimbat numarul la telefon (vorbeau numai la telefon si numai cu prietena mea, copiii ei desi erau mult mai rugatori decat mama si unul era aproape calugar nu se intampla sa ridice niciodata receptorul cand suna ea, intotdeauna cand suna maica raspundea ca prin minune doar prietena mea) si se ingrijora ca maica nu va mai da de ea. Si maica a sunat-o intr-una din zile spunand ca i s-a aratat numarul. Copiii erau prea contrariati, de unde atata vrednicie la mama lor incat le stie pe toate si are un ajutor atat de mare pe cand restul oamenilor(calugari sau mireni) lupta atat pentru a lua o decizie buna. Eu i-am tot spus ca greseste, la fel spuneau si copiii, a inceput femeia sa aiba tot felul de vise si premonitii ea insasi, sa se increada foarte mult in ce i se intampla numai ei, a inceput sa ii acuze pe copiii ei de tot felul de lucruri pretinzand ca ea a visat cum s-au intamplat lucrurile si copiii o mint ca sa isi caute scuze. A inceput sa se simta deosebita, sa judece pe ceilalti si sa intrebe pe maica daca are dreptate si ea intotdeauna ii dadea dreptate. Pacea s-a dus din familie, atitudinea crestina era inexistenta, relatia cu duhovnicul , desi era unul imbunatatit, s-a stricat cu totul. A ajuns prietena mea la o mandrie care i se vede si in ochi(cu durere spun asta, nu ca sa o judec) si atat. Si are in continuare premonitii si vise, de maica nu mai spune nimic, dar ....

AndruscaCIM 01.10.2009 13:05:03

Of of of visele astea....

Si totusi ...intotdeauna mi-am dorit sa visez subiectele la examenele pe care urma sa le sustin ( chiar am auzit o tipa spunand ca i s-a adeverit visul...insa eu cred ca nu prea avea legatura cu visul faptul ca stia subiectul ;) ), si nu cred ca m-ar deranja nici sa visez numerele norocoase si sa iau potul cel mare =)))))...just kiddin' ;)

zoridezi 01.10.2009 13:16:23

Citat:

În prealabil postat de moshu (Post 170219)
Vorbeai de egalitatea dintre sexe, tu stii ca cercetatorii stiintifici au descoperit nu demult, ca creierul femeilor este mai putin dezvoltat decat cel al barbatilor? Daca vrei dovada, pai uite, chiar acum vorbesc cu ea. De la acest studiu stiintific se pot trage mai multe concluzii: ca femeile sunt atrase de paranormal mai tare decat barbatii, care isi explica rational fenomenele stranii. Asa se face de ce femeile sunt care cred in horoscop, se uita la Urania, ghicesc in cafea, fac descantari cu chibrite arse etc. Barbatii nu se ocupa cu asa ceva pentru ca stiu ca sunt prostii si nu functioneaza. Iti mai dau inca o dovada, destul de concludenta pentru ca poti sa o verifici si tu. Cauta pe forumul acesta autorii topicurilor de gen "spiritism", "magie", "ghicitul", "horoscop" SI CHIAR "VISE"! Rezultat: toti autorii sunt femei.

Ai foarte mare dreptate, femeile sunt mai putin inteligente decat barbatii. Plus ca daca stai sa te gandesti cand vine vorba de spiritualitate tot barbatii au excelat in domeniul asta. Cei mai multi sfinti au fost barbati si nu femei.
Asa ca degeaba va mai ofuscati, nu ezista si nici nu va exista vreodata egalitate intre sexe. PONCT. :26:

vsovi 01.10.2009 13:51:51

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 170216)
Omul are trei structuri principale:fizica,biosica (mintea) si noesica (sufletul).
Pe ultima o scoateti cu desavarsire in calcul,de asta nu gasiti raspunsuri.
Sunteti ca cei ce vor sa vada cu urechile,incercand sa pricepeti doar cu mintea lucruri legate de suflet.
Dar,aceste discutii sunt oricum interminabile si nu duc nicaieri.Vezi topicul "atei".
Pana la urma,cine are cat de cat deschiderea de a accepta ca lumea asta nu se rezuma doar la palpabil,la imediata realitate materiala,va cauta si va gasi raspunsuri.
In rest,vorbim vorbe.

omul de care vorbeshti e un om mort, omul mashina, omul robot, omul ocultei materialist dialectice shi shtiintzifice, caci pe lanaga trup, suflet shi minte, omul are in el duh, asha e omul ca o nuca care are miez in ea... daca e Duh de la Dumnezeu atunci miezul e curat shi bun la gust, e placut lui Dumnezeu shi nu oamenilor, daca are alte duhuri de la draci sau de la oameni cum ar fi de la cele 7 patimi sau cele 8 ganduri ale rautatzii, atunci miezul e asha uscat shi amar shi cu viermi cum e la unele nuci stricate shi e placut oamenilor shi dracilor shi nu lui Dumnezeu... shi ele, nucile astea uscate shi pline de oftica, totushi se viseaza mereu ca este shi ca va fi ceva de capul intzelepciunii lor... poi daca ai sa le tai in jumatate la plinirea vremii ai sa constatzi ca in ele shi-a facut cuib omida shi furnica, scaietele shi ispinul ispistetzit al pacatelor, poftelor rele shi vrerilor nebune...

AndruscaCIM 01.10.2009 14:05:00

Citat:

În prealabil postat de moshu (Post 170219)
tu stii ca cercetatorii stiintifici au descoperit nu demult, ca creierul femeilor este mai putin dezvoltat decat cel al barbatilor? Daca vrei dovada, pai uite, chiar acum vorbesc cu ea. De la acest studiu stiintific se pot trage mai multe concluzii: ca femeile sunt atrase de paranormal mai tare decat barbatii, care isi explica rational fenomenele stranii. Asa se face de ce femeile sunt care cred in horoscop, se uita la Urania, ghicesc in cafea, fac descantari cu chibrite arse etc.

Penibil...tocmai am reperat o cacofonie " ca creierul femeilor" si un pleonasm urat " cercetatorii stiintifici " ;), in ce consta mai exact dezvoltarea creierului tau????... ca din cele citite am realizat doar ca nu prea esti informat si poate ca ar trebui sa nu te blochezi doar la expresia " mai dezvoltat" ( nu stiu de ce dar am impresia ca barbatilor le este de ajuns sa citeasca aceste doua cuvinte fara sa mai citeasca si restul informatiilor) si sa te informezi si asupra informatiilor legate de emisfere si de asemenea la ce are creierul femeilor in plus ;)

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 170246)
Ai foarte mare dreptate, femeile sunt mai putin inteligente decat barbatii. Plus ca daca stai sa te gandesti cand vine vorba de spiritualitate tot barbatii au excelat in domeniul asta. Cei mai multi sfinti au fost barbati si nu femei.
Asa ca degeaba va mai ofuscati, nu ezista si nici nu va exista vreodata egalitate intre sexe. PONCT. :26:

Penibil...stai tu linistit, atat timp cat te incadrezi printre " barbatii sfinti " care rotesc capul precum bufnita in cautarea indecentei din tinuta femeilor...esti inferior lor. PUNCT si nicidecum POOOOONCT =))

O ultima adaugire, daca unii barbatii sunt produsul unor parinti cu creierul mai subdezvoltat si nici in scoala nu se prinde nimic de ei...deja cam pica teoria =))

zoridezi 01.10.2009 14:24:26

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 170269)
Penibil...stai tu linistit, atat timp cat te incadrezi printre " barbatii sfinti " care rotesc capul precum bufnita in cautarea indecentei din tinuta femeilor...esti inferior lor. PUNCT si nicidecum POOOOONCT =))

O ultima adaugire, daca unii barbatii sunt produsul unor parinti cu creierul mai subdezvoltat si nici in scoala nu se prinde nimic de ei...deja cam pica teoria =))

Mai 'draga', am vorbit eu cumva cu tine? Sau te simti frustrata din cauza adevarului?
Ah apropo, daca sunt femeie asta nu inseamna ca nu o sa recunosc autoritatea barbatilor in toate domeniile. Pana si din Biblie reiese ca barbatul e mai superior decat femeia. Trebuie sa fii orb ca sa nu vezi diferentele!!!!!!

vsovi 01.10.2009 14:30:31

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 170280)
Mai 'draga', am vorbit eu cumva cu tine? Sau te simti frustrata din cauza adevarului?
Ah apropo, daca sunt femeie asta nu inseamna ca nu o sa recunosc autoritatea barbatilor in toate domeniile. Pana si din Biblie reiese ca barbatul e mai superior decat femeia. Trebuie sa fii orb ca sa nu vezi diferentele!!!!!!

exista totushi cateva exceptzii Mari care par ca intaresc regula, dar cred ca superioritatea asta a barbatului e un vis viclean al vicleanului pismash... ce il infatueaza prin flatoatzii pe barbat oridecate ori incepe sa-shi dea fumuri de la tzigara sau cafea ca o auto-barfansn... deci e un vis cu ochii deschishi al barbatului cu oqqqlhul mereu mishcat de demoni, de sclavi dupa locurile decoltate... unde te uitzi cu cat eshti mai batran shi devi tot mai dependent, mai robit, caci itzi adauga neputintza trupeasca spor doar la oq shi la inchipuire, la vis, ca zici ca shi asha nu mai potzi sa o... "stapaneshti"... pe fiara... cu ghiare shi copite... care itzi zice mereu iaio sau ioia... pana cazi in ispita shi devi curios... din cuvios, curios asha ca un pui de pui de curca ce se incurca printre volbura.

zoridezi 01.10.2009 14:59:54

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 170290)
exista totushi cateva exceptzii Mari care par ca intaresc regula, dar cred ca superioritatea asta a barbatului e un vis viclean al vicleanului pismash... ce il infatueaza prin flatoatzii pe barbat oridecate ori incepe sa-shi dea fumuri de la tzigara sau cafea ca o auto-barfansn... deci e un vis cu ochii deschishi al barbatului cu oqqqlhul mereu mishcat de demoni, de sclavi dupa locurile decoltate... unde te uitzi cu cat eshti mai batran shi devi tot mai dependent, mai robit, caci itzi adauga neputintza trupeasca spor doar la oq shi la inchipuire, la vis, ca zici ca shi asha nu mai potzi sa o... "stapaneshti"... pe fiara... cu ghiare shi copite.

Bineinteles ca mai sunt si diferente, eu vorbeam in general. Dar mi se pare o nesimtire crasa sa vina doua trei muierusti si sa spuna ca biblia e demodata, ca de ce sa se imbrace in fusta lunga si sa poarte batic, ca de ce sa taca cand exista egalitate intre sexe, ca trebuie sa credem in vise s.a.m.d. Astea sunt niste idei total contrare dogmei ortodoxe si eu n-am de gand sa dau apa la moara unor papitoaice care s-au trezit prooroci peste noapte. Nu le convine ortodoxia sa se duca pe un forum de 'paranormali', numai sa ne lase ortodoxia in pace!

heaven 01.10.2009 15:02:31

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 170280)

Cu scuzele de rigoare,dar inseamna ca esti femeie in trup,insa ,cu adevarat nu stii ce si cine esti si iti traiesti viata probabil,dupa cum ti-au spus altii ca trebuie traita.
Dumnezeu sa te calauzeasca!

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:38:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.