Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cersetor la Biserica :P (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7273)

camy_d 04.02.2011 19:16:22

Citat:

În prealabil postat de Ana.Maria. (Post 332969)
Milostenia nu consta numai in bani, Iisus spune : "Insetat eram si Mi-ati dat sa beau, infometat si Mi-ati dat sa mananc, dezbracat si M-ati imbracat, in temnita si M-ati cercetat".
Daca vi se pare ca banii pot fi folositi in scopuri gresite, avem multe alte cai pentru milostenie si fapte bune.

Bună idee. Vedem un cerșetor și ne mustră conștiința. Dar totuși pare mincinos. Atunci îi dăm apă sau mâncare, iar dacă le aruncă e neam prost și nu le mai dăm. Alimentele nu pot fi folosite în scop rău și noi am făcut milostenie. Genial.

caty_deea 04.02.2011 19:24:54

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 332974)
Bună idee. Vedem un cerșetor și ne mustră conștiința. Dar totuși pare mincinos. Atunci îi dăm apă sau mâncare, iar dacă le aruncă e neam prost și nu le mai dăm. Alimentele nu pot fi folosite în scop rău și noi am făcut milostenie. Genial.

Si eu prefer sa le dau de mancare mai ales copiilor.
Este la o biserica un barbat cam la 30 de ani care cere de 5 ani bani pt lapte praf pt copil.Nu mai creste si copilul alaaaaaa!! :- D

camy_d 04.02.2011 19:26:16

Citat:

În prealabil postat de caty_deea (Post 332987)
Si eu prefer sa le dau de mancare mai ales copiilor.
Este la o biserica un barbat cam la 30 de ani care cere de 5 ani bani pt lapte praf pt copil.Nu mai creste si copilul alaaaaaa!! :- D

Știi cum e la săraci, copii mulți, crește unul, se naște altul :21: Păcat că nu fac la fel și ortodocșii.

caty_deea 04.02.2011 19:30:40

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 332988)
Știi cum e la săraci, copii mulți, crește unul, se naște altul :21: Păcat că nu fac la fel și ortodocșii.

Pai ei sunt ocupati doar dimineata cand e Sfanta Liturghie si seara la vecernie.In rest se cam plictisesc
Noi care mergem la servici suntem surmenati si nu mai avem timp

Ana.Maria. 04.02.2011 19:38:39

Am citit undeva, sau mi-a spus cineva, nu mai stiu, era un Sfant care trecea pe langa un sarac si s-a cautat in buzunar sa-i dea ceva, dar nu avea nimic. asa ca s-a dus a el si i-a strans mana si i-a zis ca nu are ce sa-i dea decat atat. si saracul azis ca ceea ce i-a dat el, nu a mai primit de la nimeni.
e important sa aratam si dragoste, bunavointa, intelegere, nu sa-i dam ceva si in acelasi timp sa-l certam.

George.m 04.02.2011 19:44:25

Citat:

În prealabil postat de Danette (Post 170997)
" Daca celalalt este escroc, om rau si lenes, trebuie sa-i dau milostenie?

-Oare noi meritam toate aceste daruri si milostenii pe care ni le da Dumnezeu? Sau placem noi lui Dumnezeu? Si cu toate acestea, El ne miluieste.

Trebuie sa ne placa de cineva ca sa-l ajutam? Ce spune psalmul?
-Nu dupa pacatele noastre a facut noua, nici dupa faradelegile noastre ne-a rasplatit noua.-"

Sunt intru totul de acord cu Parintele Paisie. Nu trebuie sa cercetam noi daca cineva merita sau nu sa fie ajutat. Insa, din nefericire, nu avem acea masura duhovniceasca. Cumva Dumnezeu e bun si darnic cu noi pentru ca meritam? Suntem noi vrednici de binele pe care-l primim din mana Sa?

Spunem ca El e drept intrucat imparte darurile Sale in mod egal, tuturor, celor drepti si celor nedrepti. Cred ca in momentul in care socotim: el nu merita sa primeasca ceva de la mine, ne indepartam de Dumnezeu. Trebuie sa fim miluitori, nu judecatori.

Ana.Maria. 04.02.2011 19:55:48

Citat:

În prealabil postat de George.m (Post 333018)
Cumva Dumnezeu e bun si darnic cu noi pentru ca meritam? Suntem noi vrednici de binele pe care-l primim din mana Sa?

in mod sigur nu suntem.

calator prin ploaie 05.02.2011 09:36:08

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 332988)

Sa inteleg ca saracii sunt o sleahta aparte? Stii cati ortodocsi saraci stau si asteapta la cantina saracilor?...Si sa-ti mai spun ceva....habar n-ai cate inteligente de-a dreptul geniale se ascund uneori sub niste biete zdrente....Chiar cunosc niste cazuri, iar un astfel de suflet...care cersea la 4-5 ani pe strada, azi canta intr-o orchestra a filarmonicii unui oras din vest...Deci....atentie....Saracii cu punga nu trebuiesc asimilati celor ratati din cauza bauturii etc...Important este ca acesti saraci de obicei cred mai mult in EL decat pretinsii "bogati", ades saraci lipiti, pt nu sunt aproape de Domnul! Doamne ajuta!

camy_d 05.02.2011 12:01:23

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 333328)
Sa inteleg ca saracii sunt o sleahta aparte? Stii cati ortodocsi saraci stau si asteapta la cantina saracilor?...Si sa-ti mai spun ceva....habar n-ai cate inteligente de-a dreptul geniale se ascund uneori sub niste biete zdrente....Chiar cunosc niste cazuri, iar un astfel de suflet...care cersea la 4-5 ani pe strada, azi canta intr-o orchestra a filarmonicii unui oras din vest...Deci....atentie....Saracii cu punga nu trebuiesc asimilati celor ratati din cauza bauturii etc...Important este ca acesti saraci de obicei cred mai mult in EL decat pretinsii "bogati", ades saraci lipiti, pt nu sunt aproape de Domnul! Doamne ajuta!

Sunt și oameni cu adevărat săraci, păcat că-i greu să-i deosebești de ceilalți.

Apropo, familiile care sigur sunt sărace, sunt acelea care scriu la ziar și cer bani, acelora chiar să le dăm.

umila123 05.02.2011 12:38:35

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 333382)
Sunt și oameni cu adevărat săraci, păcat că-i greu să-i deosebești de ceilalți.

Apropo, familiile care sigur sunt sărace, sunt acelea care scriu la ziar și cer bani, acelora chiar să le dăm.

nu trebuie sa i deosebim! ortodoxia cere sacrificiu in mantuire dar mai cere si dragoste neconditionata! dai ca iti prisoseste,dai pt ca ai primit! de la cine? de la El! ce pot eu sa i dau Lui? materialiceste vorbind....nimic,pt ca El este Stapanul a toate! si atunci cum inchei acest ciclu dintre a primi si a da? Daruind celor din preajma noastra! atentie a spus ...daruind! credeti ca a darui inseamna constientizarea actului in sine? eu nu!

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:58:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.