Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   De unde stim ca David se referea la Iisus? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7546)

ben_gal 09.03.2010 17:24:02

Citat:

În prealabil postat de Floar3 (Post 180444)
6. Iar Eu sunt pus împărat de El peste Sion, muntele cel sfânt al Lui, vestind porunca Domnului.
7. Domnul a zis către Mine: "Fiul Meu ești Tu, Eu astăzi Te-am născut!
8. Cere de la Mine și-Ți voi da neamurile moștenirea Ta și stăpânirea Ta marginile pământului.
9. Le vei paște pe ele cu toiag de fier; ca pe vasul olarului le vei zdrobi!"

Nu inteleg de ce "Eu", "Fiul" sunt scrise cu "E" si "F" mare, pentru ca nu e nici un indiciu ca aici s-ar referi la Iisus. Eu asa am inteles ca e vorba de David.
Si va rog sa ma iertati daca vi se pare ca vreau sa insinuez ceva, nu doresc decat sa inteleg Biblia cat se poate de just, poate ca am omis eu ceva! E prima oara cand citesc Biblia, asadar nu am foarte multe cunostinte.
Corectati-ma daca gresesc :P Multam!

In ebraică nu există majuscule.

ben_gal 12.03.2010 10:42:05

Citat:

În prealabil postat de inorog (Post 204224)
de fapt intr-un anume sens pasajul se refera la amandoi, intrucat David ca toti proorocii pana la Ioan a fost o prefigurare a lui Iisus.

As spune asa:
1) In primul rind titlul topicului contine si parte din raspunsul "politically correct".
Adica:
" De unde stim ca David se referea la Iisus?"
Eu as fi intrebat:
"La cine se referea Regele David?"
2) Dupa Biblie nu mai avem proroci de la 300 i.e.n., asa ca Ioan, cu tot respectul, era, poate, istoric, insa nu proroc.

Dumitru73 12.03.2010 11:12:25

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 180574)
Argumente pe care tot ea si le inventeaza! :3:

Stiinta nu inventeaza nimic. Daca vreun asa zis cercetator, vrand sa devina celebru, face un fals, tot stiinta ea cea care il demasca.

ben_gal 13.03.2010 16:32:45

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 223245)
Stiinta nu inventeaza nimic. Daca vreun asa zis cercetator, vrand sa devina celebru, face un fals, tot stiinta ea cea care il demasca.

Uneori copiem de la natura, dar tot inventie se numeste.
Inventia rotii e ceva mai special. Nicio fiinta nu inainteaza rostogolindu-se.

Dumitru73 15.03.2010 09:43:42

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 223492)
Uneori copiem de la natura, dar tot inventie se numeste.
Inventia rotii e ceva mai special. Nicio fiinta nu inainteaza rostogolindu-se.

Toate inventiile s-au realizat studiind natura.
Pentru ca rostul final al unei inventii este sa ne ajute sa convietuim mai bine in mediul inconjurator.
Nu ai cum sa inventezi ceva gandind in orb si facand abstractie de natura si mediul incounjurator.

ben_gal 15.03.2010 14:05:09

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 223941)
Toate inventiile s-au realizat studiind natura.
Pentru ca rostul final al unei inventii este sa ne ajute sa convietuim mai bine in mediul inconjurator.
Nu ai cum sa inventezi ceva gandind in orb si facand abstractie de natura si mediul incounjurator.

Exemple de inventii fara legatura cu chestiuni existente in natura:
motorul electric si motoare in general.
bateria electrica.
comunicatia: telefonul, radioul, telegraful, etc.
uneltele si parte din arme
Toate astea "este sa ne ajute sa convietuim mai bine in mediul inconjurator.", insa nu sunt copiate de la acest mediu.

Dumitru73 15.03.2010 15:33:06

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 224055)
Exemple de inventii fara legatura cu chestiuni existente in natura:
motorul electric si motoare in general.
bateria electrica.
comunicatia: telefonul, radioul, telegraful, etc.
uneltele si parte din arme
Toate astea "este sa ne ajute sa convietuim mai bine in mediul inconjurator.", insa nu sunt copiate de la acest mediu.

Nu am zis ca toate inventiile au copiat natura.
Ci, ca ele s-au folosit de studiile asupra naturii.

vultur 15.03.2010 16:57:56

Citat:

În prealabil postat de Floar3 (Post 180575)
Mai astept, poate ca aduce cineva vreun argument :) nu cred ca biserica se bazeaza numai pe revelatii, altfel n-ar mai avea nici o credibilitate, autoritate.

Floar 3 ,Te rog nu te forta prea mult sa discrebilitezi outoritatea bisericeasca deoarece ea vine de la Sfanta treime prin toti sfintii ei si prin sprijinull credinciosilor enoriasi ai BOR care cred in -trunul Dumnezeu Tatal Lui Isus Criatos si ca sa-ti raspund la intrbare cred ca trebuie sa te hotarasti in care Dumnezeu crezi cand vrei sa intelegi Biblia , la fel ca si bubulina, care spune ca biserica discrimineaza femeia si se refera la femeia lauza in comparatie cu barbatul care nu poate sa nasca si nu este lauz deci nu i-se vor citii aceleasi molifte,iar in biserica avem cea mai mare maicuta si maica Maria la care ne rugam toti crestinii , care nu cumparam nici nu vindem lapte de tigroaica; sau tot asa prin vazduh bubulina, simpatiza cu masoneria , care nu accepta in rindurile lor femei, fara ca sa le discrimineze, spunea pe deoalta parte ca nu mai crede in Dumnezeu dar ca a crezut si ca vrea dovezi, fara a dovedi ca Dumnezeu exista, iar din experienta mea stiu ca noi crestinii l-am luat pe Dumnezeu in brate din mosi sramosi si nu-l mai lasam tot cu El murim.Mergeti cu bunul Dumnezeu.

ben_gal 16.03.2010 23:11:01

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 224088)
Nu am zis ca toate inventiile au copiat natura.
Ci, ca ele s-au folosit de studiile asupra naturii.

Ateii fac si ei "studiile asupra naturii".
Asta nu are legatura cu intrebarea "cine a creat natura?".

ben_gal 16.03.2010 23:16:45

Citat:

În prealabil postat de vultur (Post 224140)
trebuie sa te hotarasti in care Dumnezeu crezi cand vrei sa intelegi Biblia .

Nu ma zapaci.
Citi Dumnezei sunt si cite Biblii?

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:16:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.