Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Parintele Arsenie Boca "interzis" ?? stie cineva ceva ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7634)

Antoni0 20.11.2009 22:46:40

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 183832)
Sfantul Arsenie Boca a suferit pt romani, si-a lasat visul pustiei pt voia lui Dumnezeu de a veni inapoi in tara sa ne ajute.
A facut minuni, a fost dur cu pacatul, a fost batut, pedepsit, tradat si omorat si ce ii daruiesc romanii?

Vb urate...

Si cate minuni sunt ca nu se pot spune, lucruri marunte dar pline de iubirea lui Dumnezeu fata de Sfantul Sau , si fata de poporul pt care se roaga, dar romanii stiu sa il vb de rau. Tocmai romanii pt care mijloceste...

Fratele meu, sa'ti dau un exemplu. Sfantul Grigorie cel Mare a afirmat cat a trait despre un loc denumit purgator. Sfantul Leon cel Mare a luptat si el pentru primatul papal.

Chiar daca au gresit din punctele astea de vedere, ei sunt Sfinti. Dar, chiar daca ei sunt Sfinti, putem noi accepta invatatura lor despre purgatoriu, respectiv primatul papal?

Cat despre Sfantul Parinte Arsenie Boca, nu mi-as permite niciodata sa'l hulesc. Insa genul de pictura de la Draganescu, e foarte departe de Traditia Bizantina.

Miha-anca 20.11.2009 22:50:35

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 183835)
Nu m'a lamurit linkul. La fel cum nu m'au lamurit nici "iesirile" pictorilor "modernisti" din ultimele 2 secole. Realism avem... statui pe cand?

Am mai pus un link acolo... Sunt 2 in total.

11111111 20.11.2009 22:57:51

Citat:

În prealabil postat de irodion (Post 183317)
Mi-a spus un prieten ca parintele Arsenie Papacioc ar fi interzis la manastirea Techirghiol cartile parintelui Arsenie Boca. Va rog daca stie cineva amanunte sa ne spuna si noua. Eu am mare evlavie pentru parintele Arsenie Boca si sper sa fie doar o minciuna, un zvon nerealist.... pentru ca am un mare respect si pentru parintele Arsenie Papacioc, il iubesc. Lamuriti-ma va rog!

cand dragostea-i mare...nu lasa loc sa se strecoare-ndoiala

nu credeti in zvonuri...
eu l-am cunoscut personal pe acest mare preot...emotia ma face sa nu mai pot posta nimic
nu va lasati inselati ...

si nici de parintele Arsenie Papacioc nu fa "atingeti"
stiti ce -i diferentiaza pe dansii...

unul este sus si altu-i inca jos
(nu zic mai mult pt.ca nu le-ar place ... cuvintele de lauda
pentru dansii,erau vorbe desarte,la parintele Papacioc inca mai sunt...)

vedeti cum "diplomatul"ne tulbura linistea...nu va lasati inselati

cu toata dragostea frateasca ,
Amin

Antoni0 20.11.2009 23:11:09

Citat:

Într-o formulare memorabilă (consemnată de ucenicii din Țara Făgărașului), Părintele Arsenie ar fi spus că „Ortodoxia și Catolicismul sunt două strane ale aceleiași Biserici”14. Cu mențiunea, poate, că Ortodoxia este strana „din dreapta”…
Ortodoxia si romano-catolicismul pe aceeasi treapta? Un fel de "surori" cum afirma ecumenismul actual adica erezia ereziilor?

Oare Parintele Arsenie a vrut si el sa faca un fel de "ecumenism in ale picturii"? O impacare intre stilul bizantin si cel realisto-occidental?

podolski_2 20.11.2009 23:13:01

Picturile care nu le intelegi te poti ruga sa le intelegi.
In spatele lor sunt niste lucruri atat de minunate ca nu iti vine sa crezi.

podolski_2 20.11.2009 23:14:43

Si nu sunt ceea ce crezi. Nu e un indemn la ecumenism in nici un caz. :))

Antoni0 20.11.2009 23:21:29

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 183850)
Picturile care nu le intelegi te poti ruga sa le intelegi.
In spatele lor sunt niste lucruri atat de minunate ca nu iti vine sa crezi.

Poate sunt eu prea superficial?

Si romano-catolicismul are multe lucruri "minunate" si multe simboluri in statui si in pictura renascentista. Dar orice "ochi" poate observa diferenta izbitoare, prapastia destul de adanca si lata intre pictura bizantina si noua pictura occidentala.

Dar, poate gresesc eu... Insa, parca simt o tradare cand vad chipuri de Sfinti, Ingeri, pictati in stilul realist. Era undeva pe crestinortodox.ro, un articol, unde vorbea despre pictarea icoanelor si despre Sfantul Sinod Ortodox care s'a impotrivit "miscarii de renastere, mai bine zis copiere, in pur stil occidental".

Antoni0 20.11.2009 23:22:20

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 183851)
Si nu sunt ceea ce crezi. Nu e un indemn la ecumenism in nici un caz. :))

Dar ce a vrut el defapt sa zica?

anna21 20.11.2009 23:32:24

"poezie" si canon

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 183838)
Cu partea asta a Parintelui nu am nici o problema, sunt de acord, cu altele nu.

Omul este facut din mai multe parti.

De ex mie-mi place poezia lui Oct Goga insa nu-i pot ierta faptul ca a fost simpatizant fascist.
intelegi?

Cnad spui despre un lucru ca este ne-canonic sau ne-ortodox te raportezi la un sistem de referinta EXTERIOR tie!

Deci comparatia cu Goga nu este adecvata, caci nu vorbim despre gusturi ci despre adevar.
Ca nu-ti place tie pictura par. Arsenie Boca, este una.
Dar tu ai spus ca este NECANONICA si inca asteptam explicatii.
(de asemenea, nu ne-ai lamurit nici cu improvizatiile din scrierile lui).

andreicozia 20.11.2009 23:34:19

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 183780)
corect: ierminie

da desigur, poate la tara!
stiu, nu pe peron ci pipiron

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:03:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.