gabriel 30 |
17.02.2011 20:07:19 |
Citat:
În prealabil postat de ory
(Post 338962)
M-am referit la caile Mantuirii prin fapte, acestea pot fi multe si extrem de diverse.
Da, imi este rusine ! Dar imi este rusine si de atata fatarnicie pamanteana, caci aici nu poate fi vorba doar de Sfinti, ci de fiecare dintre noi care ne pretindem crestini, credinciosi...intr-o lume crestina care exceleaza in infractiuni, coruptie, avorturi, hotie, saracie, rautate, iresponsabilitate, analfabetism, crime, inconstienta si lucruri facute de mantuiala, de parca cerul nu ar fi mereu deasupra noastra.
Paradoxal sau nu, intr-o societate necrestina parca nu se ingramadesc toate acestea cu atata intensitate ! Si nu cred ca este " diavolul " de vina la crestini, ci mintea pasiva si delasatoare, nepasarea si inconstienta ca , daca facem noi o lume mai buna, o facem pentru noi...acea credinta pe buze.
|
Asa cum ma asteptam: Din punct de vedere al credintei,esti intr-o ceatza totala. caile Mantuirii prin fapte......zau asa !!! Cand Hristos spune EU SUNT CALEA tu spui de caile mantuirii prin fapte......de unde le tot scoti....? Hai sa te lamuresc,desi cred k imi racesc gura de pomana: NU EXISTA cai ale mantuirii prin fapte.Exista doar O CALE,care se numeste Hristos. Faptele...ca si vorbele...ca si gandurile...ca si cugetul.....ca si o viata traita in curatenie trupeasca si sufleteasaca..ca si multe altele.......nu sunt altceva decat MIJLOACE pentru a IMPLINI acea cale care este UNICA si care se numeste Hristos......NU CAI DE SINE STATATOARE ! Mijloace.Atat.
Nu vreau sa te (mai) critic...dar iara faci o gafa mare........pui cuvantul "saracie" intr-e hotie si rautate.....nu zau.
Hai sa te intreb: cat a stat in aceasta lume a trait Hristos ca si sarac....? A trait. Dupa ce si-au inceput apostolatul,au trait si propovaduit Cuvantul apostolii ca si saraci....? Da,asa au facut.Marii sfinti si monahi au trait si propovaduit saracia ca si model de viata...? Da,asa au facut.Si...in fine: A spus Hristos ca mai degraba va trece o camila prin urechile acului decat va intra un bogat (nu un sarac,un bogat....) in Imparatia lui Dumnezeu...? Da,a spus.
Si atunci te intreb: De ce ai bagat saracia intr-e avorturi,hotie si rautate.........Poti sa explici....?
|