Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Impartasania (Taina Euharistiei) (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5020)
-   -   Impartasit de Craciun si 1 Ian. - post de sarbatori? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7973)

adam000 04.01.2010 14:38:48

Mai Sofia, nu neglijeaza nimeni nimic! Doar ca numai preotul la care te spovedesti stie care iti sint tie pacatele TALE (nu ale altuia), stie cat de mult te-ai straduit sau te-a durut in pix, stie cat de mult poti sau nu poti face un lucru (ca una e sa nu tii post ca te doare-n pix sau ca n-ai avut chef sau de lene si cu totul altceva e unul pe care sanatatea nu l-a lasat sa tina post, care are o boala fizica si trebuie sa urmeze un anumit regim alimentar poate cu mult mai greu de tinut decat un post), intr-un cuvant numai preotul la care te spovedesti tu stie care e situatia ta. Deci numai el iti poate da raspuns. Nu mai judeca in raport cu altii ca habar nu ai tu care e situatia reala a altui om si te apuci sa judeci si sa acuzi de nedreptate fara sa stii, iar asta e pacat.

Cat despre cand se tine post si cand nu, cumpara orice calendar bisericesc si unde scrie harti nu trebuie sa tii post. Sau intreaba orice preot, numai bunavointa sa ai

costel 04.01.2010 14:53:41

Dumnezeu nu se intristeaza daca omul posteste si atunci cand este harti. Dimpotriva, iese in intampinarea lui si il bucura cu darurile Sale. Nu este pacat sa mancam de post atunci cand ni se spune ca putem manca de dulce. Daca inima simte prezenta lui Dumnezeu, doreste sa nu se lipseasca de aceasta bucurie a intalnirii si se daruieste mai mult. Asa ajunge omul sa posteasca mai mult.

Nu sunt in masura sa spun daca toti cei care se impartasesc dupa Craciun au tinut post si in ziua de 25 decembrie, dar sunt bucuros sa stiu ca exista si astfel de oameni.

Cand vom simti cu adevarat Trupul si Sangele Domnului, vom dori sa ne impartasim si in zile in care nu se mai posteste, caci bucuria unirii cu Hristos este mult superioara bucuriei aduse de impartasirea de anumite bunuri din creatie.

adam000 04.01.2010 14:59:00

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 196814)
Dumnezeu nu se intristeaza daca omul posteste si atunci cand este harti. Dimpotriva, iese in intampinarea lui si il bucura cu darurile Sale. Nu este pacat sa mancam de post atunci cand ni se spune ca putem manca de dulce. Daca inima simte prezenta lui Dumnezeu, doreste sa nu se lipseasca de aceasta bucurie a intalnirii si se daruieste mai mult. Asa ajunge omul sa posteasca mai mult.

Asa este. Dar trebuie binecuvantarea duhovnicului si pt asta, ca sa nu ajungem sa ne mandrim cat de mult post tinem. Iar in anumite perioade e chiar pacat sa tii post - de ex bucuria Invierii nu trebuie umbrita de post (saptamana luminata), nici de nimic alteva (nunti, parastase). Sa nu facem nimic de capul nostru, ci toate cu dreapta socoteala.

sophia 04.01.2010 17:23:17

@Costel -vezi? Ajungi treptat la alta gandire (cam ca a mea). Important este sa fim cu Hristos si sa ne impartasim cu el si sa fim si oameni (deci sa si mancam, sa petrecem si sa ne respectam sot/sotie), deci postul nu este important.

@adam000 - pai te contrazici singur. Daca duhovnicul hotaraste lucruri special pentru tine, insemna ca neglijeaza regulile,generale inventate. Tot la intrebarea mea ajungem.
Eu stiu si am calendar si vad un de scrie "harti". Dar mai stiu regulile pentru impartasit. De ce vii tu aici si ma dai peste cap?
Eu spuneam ca nu inteleg daca poti sa petreci de Craciun si revelion, sa mananci de toate si sa iei si impartasanie.
Geo este preot si spune ca este o regula generala ca se poate in aceste zile, si atunci eu spuneam s-o stim toti si sa ne bucuram de ea. Nu numai unii.
Mai multe mai citeste in postarile din urma, ca am impresia ca nu stii ce se discuta de fapt aici. Iarta-ma.

Noesisaa 04.01.2010 17:32:58

Citat:

Eu spuneam ca nu inteleg daca poti sa petreci de Craciun si revelion, sa mananci de toate si sa iei si impartasanie.
Geo este preot si spune ca este o regula generala ca se poate in aceste zile, si atunci eu spuneam s-o stim toti si sa ne bucuram de ea. Nu numai unii.
Sophia, e posibil ca glumesc cand nu ar trebuie, dar am impresia ca ai vrea sa spui ceva de genul "Tradare, tradare, dar sa o stim si noi." Adica nu prea ai incredere in chestiile astea cu dezlegari, impartasitul si distractia la un loc, pe de alta parte te-ai bucura daca ar fi asa, dar pentru toata lumea, nu doar pentru unii. Sincer, nu prea inteleg nici eu de ce te framanti asa in dilemele astea. Daca vroiai sa te impartasesti in perioada asta, si vezi ca si altii se impartasesc, puteai pur si simplu sa vorbesti cu parintele. N-ai vorbit, dar te-a framantat situatia. Huh.

cristiboss56 04.01.2010 17:41:21

Un ultim mesaj de pe acest forum adresat userului sophia ! ( Cu iertare )

Apăi @ sophia , cât am ieșit de pe forum , tot la stadiul de cruntă abureală ai rămas ! Pe mine personal m-ai zăpăcit de tot, m-ai zmintit prin cuvintele tale , prin rătăcirile tale continue . Ai un stil de a agita totul în jurul tău. Transmiți multă energie negativă. Asta o simt, asta ți-o spun ! Pur și simplu e un haos în mintea ta. O să evit postările tale , pentru că efectiv duc la rătăcire . Te rog să mă ierți, dar ne merităm pe deplin toate câte vin și câte or mai veni asupra noastră. Iertare, dar am să fug de tine , nu fac față rătăcirilor tale ! Iertare încă odată . Doamne ajută-ne și luminează-ne pe toți cei ce te cunoaștem , pentru că toți suntem lucrul mâinilor tale ! Amin !

sophia 04.01.2010 17:42:01

@Noesisaa - esti o draguta. Eu nu indraznesc sa cer chestii din astea. Acum stiu totusi ceva si poate alta data...sa vedem.
Eu prefer sa fie ceva general, pentru toti: ori asa, ori ori asa. Eu singura nu ma duc sa cer.
Daca nu pot sa postesc, nu pot si nu m duc sa ma impartasesc. Sau se schimba regula pentru toti si ne ducem mereu la impartasit precum catolicii.
Separatii din astea nu-mi plac.

cristiboss56 04.01.2010 17:44:21

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 196908)
apăi @ sophia , cât am ieșit de pe forum , tot la stadiul de cruntă abureală ai rămas ! Pe mine personal m-ai zăpăcit de tot, m-ai zmintit prin cuvintele tale , prin rătăcirile tale continue . Ai un stil de a agita totul în jurul tău. Transmiți multă energie negativă. Asta o simt, asta ți-o spun ! Pur și simplu e un haos în mintea ta. O să evit postările tale , pentru că efectiv duc la rătăcire . Te rog să mă ierți, dar ne merităm pe deplin toate câte vin și câte or mai veni asupra noastră. Iertare, dar am să fug de tine , nu fac față rătăcirilor tale ! Iertare încă odată . Doamne ajută-ne și luminează-ne pe toți cei ce te cunoaștem , pentru că toți suntem lucrul mâinilor tale ! Amin !

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Noesisaa 04.01.2010 17:44:22

Sophia, ai incercat sa mergi la o alta biserica decat la cea care mergi acum? Sau e singura de pe acolo?

sophia 04.01.2010 17:45:30

Of mai Cristiboss, dar voi cat ma zapaciti si ce energie mai imi dati de multe ori! Ajung sa plang, sa intru in ceata si sama tulbur mai rau. Zau, pe cuvant.
Este tare greu.
Si cand mai aruncati si filozofii din voi, cum faci tu de obicei...este chin pur.
Ca tu nu raspunzi la in trebari, ci mai mult incui omul.
Cred ca si tu esti in ceata rau.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:20:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.