![]() |
Pt. Mtcrysty17
Sa ne rugam la Dumnezeu sa ne dea ceea ce considera El ca ne trebuie, nu ceea ce consideram noi ca e bun! De multe ori ceea ce noi consideram ca-i bun se dovedeste a nu fi ceea ce-am sperat, a nu fi spre binele nostru.
Cristi, presupun ca ai auzit sau citit despre Sfântul și Dreptul Iov Din Vechiul Testament pe care l-a ispitit diavolul. A rămas fără avere și familie, îndurând și o boală grea. Dar nu a renunțat la credința în Dumnezeu. Mereu spunea: „Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat!” (Iov 1, 21). Dumnezeu a îngăduit suferința lui Iov, pentru a-i încerca credința și a arăta neputința diavolului. Pentru statornicia în credință, Dumnezeu l-a răsplătit pe Iov, dăruindu-i averi îndoite, familie numeroasă și viață lungă. Te rog incearca sa citesti acest acatist: http://www.scribd.com/doc/17600987/A...ea-de-Necazuri |
Tatal meu in tinerete a fost ateu convins (desi bunica a fost f credincioasa), dar datorita bolii fratelui meu (care a si decedat, Dumnezeu sa-l odihneasca) si-a intors fata catre Dumnezeu.
Fratele meu a suferit de o boala cumplita si s-a dus la Domnul la varsta de 16 ani in urma cu 6 ani. Tatal meu vazandu-l in ce situatie se afla, a incercat toate metodele sa-l salveze. A ajuns cu el chiar si la un mare duhovnic inaintevazator care i-a spus ca a venit prea tarziu , iar fratele meu s-a stins dupa cateva zile :( Fratele meu a fost un inger pe pamant, un copil cu totul deosebit, avea o caldura si o intelpciune deosebite si era si f talentat la portretistica (desena si icoane) si nu l-am auzit niciodata plangandu-se de boala. Dupa moartea fratelui meu (care s-a adaugat la moartea altui frate care s-a stins cand avea 6 luni), tatal meu a inceput sa aprofundeze ortodoxia, gasindu-si alinarea in credinta. Intr-adevar are si momente de ratacire (destul de multe, din pacate), dar stalpul sau se pare ca e bine ancorat acum si spovedaniile (si impartasaniile) din cele 4 posturi il tin pe pozitie. Dumnezeu / Iisus exista in fiecare dintre noi daca noi avem ochi sa-l vedem!!! |
Citat:
|
Va multumesc tuturor pentru cuvintele pline de invataturi, pentru incurajari, m-au emotionat atat de mult. poate ca El o sa-mi dea un impuls, un imbold, o sa ma ajute in vreun fel sa-mi recapat increderea, nadejdea. sau poate o sa-mi adanceasca suferinta. repet, nu am cerut bani, eu muncesc pentru ei, sanatate am, inteligenta am primit din plin, nu am facut rau nimanui, am atatia prieteni, fetele roiesc in jurul meu, doar cea pe care o iubesc nu, un inger divin, care m-a iubit mai mult ca viata ei. am gresit mult fata de ea, L-am rugat sa ma ierte, am rugat-o si pe ea, dar totusi nu se poate. pe ea am primit-o doar dupa multe rugaciuni, insa El, dupa 2 ani a hotarat ca nu o merit. si a luat-o...
|
Citat:
|
Citat:
desigur la alta varsta decat a ta si in alte conditii familiale si de viata, dar pierderea e pierdere si de aceea te inteleg perfect. Si eu am inteles tarziu ca a fi crestin nu inseamna a respecta un intreg ritual, ci a fi crestin inseamna sa ai puterea sa urmezi lui Hristos, adica sa fi tot timpul pregatit de jertfa si sa accepti tot ceea ce vine de la Hristos, indiferent cat de dureros ti-ar fi, pentru ca Hristos e singurul care nu te va parasi niciodata. Har, smerenie si jertfa de sine. |
Stiti cine este Iisus Hristos?
Este Omul . Omul ca prototip ,ca matrice perfecta a tuturor celorlati oameni.Si bineinteles ca matricea nu trebuie sa aiba nici o fisura ,nici o pata,pentru ca atunci ce s-ar alege de modelele iesite din ea ? Iisus Hristos in calitate de OM,are si ratiune,si credinta,si corp,si suflet,si dragoste ,si slabiciuni.Un singur lucru nu are,pentru ca acesta nu e propriu omului,si anume pacatul. De aceea Iisus Hristos ,ca si Om,poate fi atins si prin ratiune,si prin credinta,si cu ochii,si cu gura,si cu inima,si cu deznadejdea,si cu suferinta,si cu bucuria. El nu este gasit intr-un singur fel,doar prin credinta.Si mintea ne duce la El.Si ochii sorb din minunile sale.Si gura gusta din Trupul ce l-a dat pentru noi.Si inima se bucura de linistea cea nesperata.Si fapta de zi cu zi,catre aproapele,este tot luata spre El. Iisus este in toata fiinta noastra:si in individul izolat si in comunitatea de oameni. El nu este Dumnezeul din ceruri,nevazut,ci este Dumnezeul de pe pamant,vazut la fiecare pas,si care te asteapta la fiecare colt de strada,prin mana intinsa a vreunui cersetor. Acesta este Dumenzeul nostru,un Dumnezeu viu,dat noua pentru bucurie,chiar daca bucuria noastra a venit numai dupa ce El a fost rastignit. Tin sa va spun cu toata seriozitatea ca da Iisus exista,e chiar aici,pe acest forum,citeste tot ce spuneti din inima,se bucura de tot ce ganditi din inima pentru celalalt,ia aminte de toti care marturisesc din inima diversele nevoi sau necazuri ,e alaturi de toti care cauta,se arata tuturor care il doresc. Iisus e in mine ,e in tine ,e in Dumnezeu |
Da, a existat.
Ca o murit si o inviat, ca este echipat de superputeri... alea sunt indoielile. :23: |
Citat:
Asa ne vrea Hristos! Asta inseamna sa ai suflet de copil, pur si nevinovat! Acestia ca tine care intr-o lume a minciunii pun totul la indoiala vor dobindi Imparatia cerului! Draguta de tine...! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:42:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.