![]() |
Despre Adevar
Citat:
Dar am inteles ce-ati vrut sa spuneti, si tu si Fani. Din partea mea, good luck! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Este greu sa inveti pe cineva credinta in general, sau alta credinta decar a invatat/are el.
Se face in general, si asta se vede pe acest forum, o mare greseala: Este prezentata numai partea exterioara a credintei, detalii aiurea. La fel ca in multe alte situatii, oamenii isi fac prima impresie din ceea ce vad. Pana sa ajunga sa vada dogme si ce scrie in scripturi, oamenii vad lucruri ca: femei infasurate, slujbe f.lungi, asprime, interdictie la mancaruri, interdictia obtinerii de copii pe cale medicala (ce scandal continuu este aici din acest motiv si cata lume care nu poate avea copii uraste si a iesit din biserica (lor), pentru ca in grupul celor ce voteaza niste legi se afla si reprezentanti ai bisericii) etc. Mi s-au pus o serie de intrebari si mie si au ajuns la concluzia ca ortodoxia este o secta f.invechita. Ei asa au perceput si m-au jignit pe mine. Nu m-am suparat, pentru ca exact asa se intampla in multe situatii. Si noi crestinii patim la fel cand vine vorba de musulmani, iudei, sau alte religii. La musulmani vedem imediat femeile invaluite in negru, violenta, umilirea femeii, si ce mai vedeti si voi in lume. Noi nu stim ce scrie in scripturile lor. Poate ca au si lucruri bune. Dar ne socheaza mai intai aspecte exterioare si fapte si ne indeparteaza imediat de la credinta respectiva, inainte sa ajungem sa le cunoastem in interior. In log sa prezentam lucruri pozitive, frumoase, speriem lumea. Un lucru pozitiv realizat aici la noi: interesul pentru slujbele ortodoxe (dar sa nu fie lungi). Am observat ca la orice credinta, tocmai lucrurile care se opun umanului sperie si indeparteaza oamenii de la credinta si amestecul in viata privata a omului. Lucruri si fapte umane, de ajutorare, de caldura, prietenie, de omenie, de aspect uman normal, astea atrag oamenii. La fel ca si atunci cand vrei sa capeti un serviciu si trebuie sa convingi angajatorul. Am observat ca nu conteaza (depinde si de tara acum) cat stii, ce experienta, cine esti in interior, ci: hartiile, poza, mapa, cum te prezinti la interviu (aspect exterior, mod de abordare a lucrurilor, gesturi, fizic). Asta este realitatea din pacate. Trebuie sa arati omului ce ofera bun si frumos (dar palpabil) credinta respectiva. Si eu sunt tentata de credinta de aici, tot prin partea practica. Daca pe mine credinta mea nu ma ajuta sa ma descurc, sa-mi rezolv niste greutati, sa ma simt bine (inclusiv pe plan uman), atunci mai bine ma duc la ceilalti care imi ofera atatea. Si atunci cum e mai bine? La noi in ortodoxie este prea mare foarfeca intre pamant si cer, intre om si Dumnezeu si atunci unul din ele se pierde pe drum (de obicei omul). |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:37:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.