Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   fara Dumnezeu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8746)

topcat 09.03.2010 15:49:29

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 222354)
Gjjj... ce intrebari mai pui si tu. In credinta!

Stiai ca creierul are zone specializate pentru diferite activitati?
De exemplu, partea dreapta a cortexului prefrontal ventromedial se ocupa de regularizarea interactiunii intre ratiune si emotie in generarea unui raspuns empatic? Si ca daca aceasta zona e compromisa, oricit de destepti am fi si oricit ne-am dori, nu am putea urma mesajul lui Hristos?

costel 09.03.2010 15:57:58

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 222376)
Frate costel, iti multumesc pentru sfat.
Dar crede-ma pe cuvant.
Nu poti convinge un necredincios prin indemnuri de genul "rugaciunea e calea".

Dar nici nu poti da si primi iubire de la o persoana citind carti, ci intalnindu-te cu ea, vorbindu-i... Rugaciunea nu este absenta, nu e vorbire de unul singur, e intalnire. Asta trebuie sa inteleaga necredinciosul.

zoridezi 09.03.2010 16:07:01

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 222378)
De exemplu, partea dreapta a cortexului prefrontal ventromedial se ocupa de regularizarea interactiunii intre ratiune si emotie in generarea unui raspuns empatic? Si ca daca aceasta zona e compromisa, oricit de destepti am fi si oricit ne-am dori, nu am putea urma mesajul lui Hristos?

Cei sanatosi pot avea credinta si il pot vindeca pe cel bolnav. Toti oamenii sunt in stransa legatura cu ceilalti, iar pentru raul cuiva intotdeauna e cineva vinovat. Mai degraba faptul ca tu nu ai credinta desi ai putea sa o dobandesti si l-ai putea vindeca si pe aproapele tau, te pune intr-o situatie compromitatoare. Fiind sanatos si neglijandu-ti potentialul, esti mai bolnav decat cel bolnav.

topcat 09.03.2010 17:12:36

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 222383)
Cei sanatosi pot avea credinta si il pot vindeca pe cel bolnav. Toti oamenii sunt in stransa legatura cu ceilalti, iar pentru raul cuiva intotdeauna e cineva vinovat. Mai degraba faptul ca tu nu ai credinta desi ai putea sa o dobandesti si l-ai putea vindeca si pe aproapele tau, te pune intr-o situatie compromitatoare. Fiind sanatos si neglijandu-ti potentialul, esti mai bolnav decat cel bolnav.

Ce anume as putea face in plus fata de ceea ce fac acum daca as avea credinta? Oricum, eu vorbeam de cei care au o defectiune fizica la creier si astfel sint impiedicati sa functioneze dupa morala majoritatii.

Marius22 09.03.2010 17:14:01

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 222358)
Nu se subintelege nimic.
Cum sa crezi daca nu L-ai gasit.
De ce nu se lasa descoperit?
Oare, acesti oameni care au ajuns in situatia aceasta, printre care ma numar si eu, nu mai meritam sa ne mantuim? Chiar daca avem o viata onorabila si cautam sa nu gresim nimanui?

Problema este ca multi vad in Dumnezeu o forta impersonala care guverneaza Universul, o energie care da consistenta lumii nevazute si celei vazute etc. Pe acest dumnezeu nu il vor putea afla nici pe calea stiintei si nici pe cea a credintei.

Dumnezeul Bisericii, Cel care ni s-a descoperit ca Tata, Fiu si Duh Sfant, ne-a facut cunoscute voia Sa si planul Sau cu privire lume. Cine le primeste, crede in ele si le urmeaza poate spune ca Il cunoaste pe Dumnezeu.

Nu trebuie sa incerci sa descoperi de unul singur calea catre El, atat timp cat ea este propovaduita si urmata in Biserica, de doua milenii. Nu face abstractie de experienta Bisericii. (Este ca si cum eu, cu metode empirice, as incerca sa descopar atomul, ignorand toate cunostintele stiintifice pe aceasta tema, acumulate pana in prezent.)

zoridezi 09.03.2010 20:12:19

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 222396)
Ce anume as putea face in plus fata de ceea ce fac acum daca as avea credinta? Oricum, eu vorbeam de cei care au o defectiune fizica la creier si astfel sint impiedicati sa functioneze dupa morala majoritatii.

Ai putea face aproape orice... ai putea muta si muntii din loc. Numai sa o ai macar cat un graunte de mustar!

topcat 09.03.2010 22:20:24

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 222449)
Ai putea face aproape orice... ai putea muta si muntii din loc. Numai sa o ai macar cat un graunte de mustar!

Sa inteleg ca tu muti muntii din loc.

glykys 09.03.2010 22:24:14

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 222484)
Sa inteleg ca tu muti muntii din loc.

E, poftim! Variatiuni pe aceeasi tema! Vechile tale obsesii, Topcat! E clar ca ti-ai epuizat repertoriul!
P.S. ma bucur ca am gasit ocazia sa te contrez din nou! :69:

glykys 09.03.2010 22:27:26

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 222378)

Vezi ca stii, Topcat! Noi de unii singuri, oricat de destepti si de doritori am fi, nu putem urma mesajul lui Hristos! Inseamna ca ne trebuie ceva.... care vine din exterior si oarecum independent de noi... ghici cumva ce e ?:5:

topcat 09.03.2010 22:41:50

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 222489)
Vezi ca stii, Topcat! Noi de unii singuri, oricat de destepti si de doritori am fi, nu putem urma mesajul lui Hristos! Inseamna ca ne trebuie ceva.... care vine din exterior si oarecum independent de noi... ghici cumva ce e ?:5:

Inteleg ca vrei neaparat sa ne contram, dar citeste din nou mesajul meu (care e ceva nou ;) ), spuneam ca ceea ce ne ajuta sa urmam mesajul lui Hristos e creierul, care e inauntru :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:44:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.