Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   filmul Agora - prezentarea crestinilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8825)

CalmDown 16.07.2010 16:25:42

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 269672)
Cine ti-a zis ca soia nu este de post???

Am vorbit despre produsele din soia!
Cât despre soia ca atare, cred că am socotit-o la cereale.

Doamne ajută!

CalmDown 16.07.2010 16:28:33

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 269674)
Sfintele Scripturi sunt o culegere de relatari si povestiri, ce pot fi reale, dar care nu pot constitui dovada istorica.

Dați-mi voie, să mă înclin, dar, domnul meu, orice sursă documentară, arheologică etc. pot constitui dovezi istorice (se învață la Istorie în clasa a IX-a)!

Doamne ajută!

Dumitru73 16.07.2010 16:29:30

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 269675)
Am vorbit despre produsele din soia!
Cât despre soia ca atare, cred că am socotit-o la cereale.

Doamne ajută!

"brânza vegetală, pateul vegetal, laptele de soia" - astea ce sunt?

Dumitru73 16.07.2010 16:45:40

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 269677)
Dați-mi voie, să mă înclin, dar, domnul meu, orice sursă documentară, arheologică etc. pot constitui dovezi istorice (se învață la Istorie în clasa a IX-a)!

Doamne ajută!

Atunci de ce tratezi cu ignoranta sursele istorice pe care se bazeaza filmul Agora?
Ele nu sunt surse documentare, nu sunt dovezi istorice?

CalmDown 16.07.2010 16:49:48

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 269678)
"brânza vegetală, pateul vegetal, laptele de soia" - astea ce sunt?

"brânza vegetală, pateul vegetal, laptele de soia" sunt alimente (produse artificiale) obținute pe baza unor produse vegetale (în speță, soia etc.), acestea fiind combinate cu o gamă variată de aditivi alimentari pentru a le da formă, gust, culoare asemănătoare produselor naturale create de Bunul Dumnezeu. Dacă ați vrut să știți dacă sunt produse vegetale, ei bine, nu sunt, sunt doar parțial vegetale!

Să fiți dvs. sănătos, dvs. postiți sau nu postiți cum doriți sau cum vă îndeamnă duhovnicul, eu postesc cum doresc sau cum mă îndeamnă duhovnicul. V-am spus și înainte, părerile în această privință sunt împărțite. În ultimele decenii, s-au produs schimbări în privința postului ortodox, n-aveți decât să căutați, citiți și vedeți (întrebați duhovnicul), în privința aceasta, eu îmi văd de canoanele Bisericii.
Nu o consider o problemă atât de mare, așa că vă propun să nu mai continuăm discuția pe tema aceasta.

Doamne ajută!

CalmDown 16.07.2010 16:52:04

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 269682)
Atunci de ce tratezi cu ignoranta sursele istorice pe care se bazeaza filmul Agora?
Ele nu sunt surse documentare, nu sunt dovezi istorice?

Domnul meu, nu v-am jignit!
Oricum, vă mulțumesc!
Iertați-mă.

Doamne ajută!

P.S. "Ele nu sunt surse documentare, nu sunt dovezi istorice?" Pentru că o spuneți dvs.? Sunteți o autoritate în domeniu, nu-i așa? Și ca atare, trebuie să vă cred pe cuvânt, fiindcă nu mi-ați adus nici o dovadă că ar fi surse documentare - dovezi istorice. Dumnezeu să ne ierte!

Dumitru73 16.07.2010 17:00:09

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 269686)
"brânza vegetală, pateul vegetal, laptele de soia" sunt alimente (produse artificiale) obținute pe baza unor produse vegetale (în speță, soia etc.), acestea fiind combinate cu o gamă variată de aditivi alimentari pentru a le da formă, gust, culoare asemănătoare produselor naturale create de Bunul Dumnezeu. Dacă ați vrut să știți dacă sunt produse vegetale, ei bine, nu sunt, sunt doar parțial vegetale!

Să fiți dvs. sănătos, dvs. postiți sau nu postiți cum doriți sau cum vă îndeamnă duhovnicul, eu postesc cum doresc sau cum mă îndeamnă duhovnicul. V-am spus și înainte, părerile în această privință sunt împărțite. În ultimele decenii, s-au produs schimbări în privința postului ortodox, n-aveți decât să căutați, citiți și vedeți (întrebați duhovnicul), în privința aceasta, eu îmi văd de canoanele Bisericii.
Nu o consider o problemă atât de mare, așa că vă propun să nu mai continuăm discuția pe tema aceasta.

Doamne ajută!

Daca un duhovnic spune ca laptele de soia este "de dulce" nu inseamna ca asa este.
Asta este parerea lui. Pentru un calugar ar putea sa nu fie considerat aliment de post.
Dar noi suntem mireni, iar noi stim ca alimentele "de dulce" sunt cele de origine alimentara.

Dumitru73 16.07.2010 17:16:45

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 269687)
P.S. "Ele nu sunt surse documentare, nu sunt dovezi istorice?" Pentru că o spuneți dvs.? Sunteți o autoritate în domeniu, nu-i așa? Și ca atare, trebuie să vă cred pe cuvânt, fiindcă nu mi-ați adus nici o dovadă că ar fi surse documentare - dovezi istorice. Dumnezeu să ne ierte!

Faci misto ... asa cum ii sta bine unui crestin ...
"Dumnezeu să ne ierte!" - de ce? sa-ti ierte mistocareala?

Uciderea Ipatiei sau Hypatiei este relatata de Socrate Scolasticul din secolul V.
Dar nu e de luat in seama, nu?

Heurtebise 16.07.2010 17:49:51

Citat:

În prealabil postat de andrei_im (Post 224333)

Multumesc.

Heurtebise 16.07.2010 17:57:33

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 224337)
Adica merita sa moara doar pentru ca nu acceptase crestinismul?
Gestul lui Hristos impotriva negustorilor din templu justifica eventualele violente ale crestinilor asupra necredinciosilor?

Gestul lui Hristos impotriva negustorilo din templu arata clar ca crestinismul nu este o religie a pioseniei de prost-gust, ci o religie a darzeniei, a curajului si a libertatii. De sila si scarba a reactionat asa pentru ca Iisus nu raspunde cerintelor tale de simt-comun; el este bun dar nu prost!

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:04:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.