Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Atentie la "predicile" si "sfaturile" lui PF Daniel (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9014)

gabriela8 03.05.2010 17:26:18

parere

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 242358)
de ce nu este bun ecumenismul pentru ortodocsi?

Pentru ca ortodocsii fac compromisuri si nu ei sunt cei care trebuie sa se intoarca la dreapta credinta! Celelalte confesiuni "cer" si ortodocsii "aplica" fara a tine cont uneori de hotararile sinoadelor ecumenice. Totul se adapteaza la timpurile actuale si nu mi se pare corect.

andreicozia 03.05.2010 17:30:32

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 242331)
Ecumenismul nu e o solutie buna pentru ortodocsi.

Maria-Luisa, aceasta declaratie este politica( geo-politica, de bani, avutii, enoriasi, contribuabili, paminturi, zone de influienta, in general BANUL si MINDRIA PRIMEAZA) si ca urmare nu una a inimii, duhovniceasca de iubire a aproapelui...si ca dovada o sa vezi ca nu multi duhovnici sunt impotriva lucrului in Hristos cu restul lumii pentru atingerea telului COMUN, cel al imbunatatirii fiintei si libertatii individuale de care INCONTINUU vorbeste Hristos..dar putini il aud!

maria-luisa 03.05.2010 17:33:21

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 242374)
Maria-Luisa, aceasta declaratie este politica( geo-politica, de bani, avutii, enoriasi, contribuabili, paminturi, zone de influienta, in general BANUL si MINDRIA PRIMEAZA) si ca urmare nu una a inimii, duhovniceasca de iubire a aproapelui...si ca dovada o sa vezi ca nu multi duhovnici sunt impotriva lucrului in Hristos cu restul lumii pentru atingerea telului COMUN, cel al imbunatatirii fiintei si libertatii individuale de care INCONTINUU vorbeste Hristos..dar putini il aud!

Da, mare pacat ca interesul material este pus inaintea lui Dumnezeu, dar tot e bine ca mai sunt si din cei care vor cu adevarat sa lucreze pentru Dumnezeu.

maria-luisa 03.05.2010 17:43:49

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 242372)
Pentru ca ortodocsii fac compromisuri si nu ei sunt cei care trebuie sa se intoarca la dreapta credinta! Celelalte confesiuni "cer" si ortodocsii "aplica" fara a tine cont uneori de hotararile sinoadelor ecumenice. Totul se adapteaza la timpurile actuale si nu mi se pare corect.

Mie mi se pare corect, pentru ca Dumnezeu este iubire, nu lupte pentru putere si suprematie. In plus, vremurile se schimba, si am putea face cu totii un efort, indiferent de religie, ca schimbarea sa fie spre binele tuturor si pentru slava lui Dumnezeu.
Spui ca ortodocsi fac compromisuri. Imi poti spune cu ce anume? Ce cer celelalte confesiuni de la ortodocsi?

gabriela8 03.05.2010 20:56:24

pentru maria luisa

"Ce altceva este ecumenismul asta decat o mare erezie? Si parintele Staniloaie si parintele Iustin Popovici, si parintele Serafim Rose au aratat aceasta.Auzi sa fim laolalta cu ereticii. Vor sa vina la noi? Sa vina. Vor protestantii sa o cinsteasca pe Maica Domnului, sa cinsteasca iconele si sfintii? Nimeni nu ii opreste. Vor catolicii sa revina la credinta de dinainte de schisma? Foarte bine ar fi. Vor monofizitii sa primeasca invataturile Sinoadelor Ecumenice? Sa le primeasca. Sa se lepede de ratacire si ne vom impartasi din acelasi potir. Altfel nu se poate."
(Jurnalul convertirii- Danion Vasile, pag370)

maria-luisa 03.05.2010 21:20:28

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 242490)
"Ce altceva este ecumenismul asta decat o mare erezie? Si parintele Staniloaie si parintele Iustin Popovici, si parintele Serafim Rose au aratat aceasta.Auzi sa fim laolalta cu ereticii. Vor sa vina la noi? Sa vina. Vor protestantii sa o cinsteasca pe Maica Domnului, sa cinsteasca iconele si sfintii? Nimeni nu ii opreste. Vor catolicii sa revina la credinta de dinainte de schisma? Foarte bine ar fi. Vor monofizitii sa primeasca invataturile Sinoadelor Ecumenice? Sa le primeasca. Sa se lepede de ratacire si ne vom impartasi din acelasi potir. Altfel nu se poate."
(Jurnalul convertirii- Danion Vasile, pag370)

Dar Patriarhul Daniel, din cate am inteles, nu este impotriva ecumenismului... Cum se explica aceasta dezbinare, chiar si in sanul bisericii ortodoxe?

Uite ce frumos spune: ""Un lucru l-am învățat, nu vii de undeva ci te indrepti spre ceva".

"Eu sunt rezultat al pluralismului religios și sunt convins că fiecare are dreptul la credința proprie conform propriei conștiințe", a spus pr. Daniel. "Aceasta nu înseamnă că acceptăm ceea ce crede altcineva, ci avem dreptul de a nu fi de acord."

gabriela8 03.05.2010 21:23:26

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 242515)
Dar Patriarhul Daniel, din cate am inteles, nu este impotriva ecumenismului...

Eu nu discut despre ierarhia bisericeasca nu te supara...

andreicozia 03.05.2010 21:28:18

Doar asa se poate progresa

cu asemenea cintece:

Put A Little Love In Your Heart
(Annie Lennox duet with Al Green)

Think of your fellow man
Lend him a helping hand
Put a little love in your heart

You see it's getting late
Oh please don't hesitate

And the world will be a better place
For you and me
You just wait and see

Another day goes by
And still the children cry
Put a little love in you heart
If you want the world to know
We won't let hatred grow

For you and me
You just wait and see
Wait and see

Take a good look around
And if you're lookin' down

I hope when you decide
Kindness will be your guide

For you and me
You just wait and see

Put a little love in -
Put a little love in your heart...

http://www.youtube.com/watch?v=YC2Q3FdpX6I

maria-luisa 03.05.2010 21:38:24

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 242524)
cu asemenea cintece:

Put A Little Love In Your Heart
(Annie Lennox duet with Al Green)

Think of your fellow man
Lend him a helping hand

You see it's getting late
Oh please don't hesitate

For you and me
You just wait and see

Another day goes by
And still the children cry
Put a little love in you heart
If you want the world to know
We won't let hatred grow

For you and me
You just wait and see
Wait and see

Take a good look around
And if you're lookin' down

I hope when you decide
Kindness will be your guide

For you and me
You just wait and see

Put a little love in -
Put a little love in your heart...

http://www.youtube.com/watch?v=YC2Q3FdpX6I

Foarte frumoasa melodia! Ma bucur ca mai sunt oameni ca tine, Andrei! E chiar ce avem nevoie cu totii. :)

maria-luisa 03.05.2010 21:41:43

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 242517)
Eu nu discut despre ierarhia bisericeasca nu te supara...

Personal, consider aberante aceste dezbinari, in numele Aceluia al carui mesaj a fost in primul rand dragostea si o totala lipsa de respect pentru El.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:45:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.