Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Crucea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9088)

Scotsman 19.12.2010 00:11:48

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 314513)
Ti-am remarcat de multa vreme umorul si ironia fina ...

Bineinteles ca stiu ce vrei sa spui.Am auzit asta de multe ori,in multe modalitati spusa si in multe locuri.In majoritatea cazurilor ramine o frumoasa teorie.Practic cati dintre noi chiar pot sa fie ucenici? Nu adepti,nu credinciosi.Ucenici.Stiu si ce este scris in Luca 16:16.Nu am fost ironic,glumeam.Daca este sa ma intrebi pe mine:o sa fie aglomeratie mare in directia ,,incalzire eterna".Da mare de tot.

Mihnea Dragomir 19.12.2010 00:32:01

Citat:

În prealabil postat de Scotsman (Post 314512)
Deci in iad ar fi(conform povestii):Ortodocsi,catolici,penticostali,carismat ici,adventisti.In Rai ar fi ,,ucenicii lui Isus".Din moment ce pastorul nu a vazut in iad anglicani,lutherani sau calvinisti rezulta ca.... Ar trebui sa-mi anunt amicii..surprize,surprize :71:

Doar știți foarte bine că în iad nu pot fi luterani sau calviniști. Și nici iehoviști. Aceștia sunt mântuiți încă din timpul vieții.

Scotsman 19.12.2010 01:23:19

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 314523)
Doar știți foarte bine că în iad nu pot fi luterani sau calviniști. Și nici iehoviști. Aceștia sunt mântuiți încă din timpul vieții.

Mda,iata si confirmarea neutra.Incep sa fiu chiar increzator.Toata lumea(exagerez dar tinand cont de situatie..)ne vede deja in Rai.V-am spus noi..:25:

medusa 19.12.2010 08:01:09

Citat:

În prealabil postat de alex_geani (Post 314279)
Si ce trebuie sa pupam si sa ne facem cruce????Iisus cat a fost in viata a facut cruce??ne-a indemna sa ne inchinam??si sa pupam crucea????eu nu cred,asa ca noi trebuie sa facem ce a facut el...nu ce au zis uni dupa el!!!si daca Iisus era rastignit pe o roata??nu ne mai faceam cruce?????Haideti.....ati uitat cele 10porunci clare ale lui Dumnezeu una dintre ele,sa nu ne facem un alt Dumnezeu inafara de el.......

cum sa-si faca Iisus cruce, cand inca nu se rastignise ? :)

Mihnea Dragomir 19.12.2010 08:31:53

Citat:

În prealabil postat de alex_geani (Post 314279)
eu nu cred,asa ca noi trebuie sa facem ce a facut el...nu ce au zis uni dupa el!!!si daca Iisus era rastignit pe o roata??nu ne mai faceam cruce?????

Dacă Isus era răstignit pe o roată, dacă ar fi apărut scris pe cer "Cu această roată vei învinge", dacă în multe alte apariții Isus și sfinții Săi ar fi purtat o roată și, mai ales, dacă Biserica ne-ar fi cerut să facem Adorația Sfintei Roți, atunci, fără îndoială, nu ne mai făceam cruce, ci probabil că am fi descris un cerc cu degetele pe frunte sau pe piept. Este adevărat că Isus nu a folosit, în timpul vieții Sale pe pământ, icoane. Nici nu ne-a lăsat icoane, alta decât pe El Însuși. Dar nici Biblie nu ne-a lăsat. Ne-a lăsat în schimb o Biserică. Pentru ca să ne spună ce trebuie să facem ca să ne mântuim.

tricesimusquintus 19.12.2010 15:12:54

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 314535)
cum sa-si faca Iisus cruce, cand inca nu se rastignise ? :)

Cum să-Și ofere Trupul și Sângele la Cina cea de Taină, dacă încă nu Se răstignise?

tricesimusquintus 19.12.2010 15:14:25

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 314537)
Dar nici Biblie nu ne-a lăsat. Ne-a lăsat în schimb o Biserică. Pentru ca să ne spună ce trebuie să facem ca să ne mântuim.

Ne-a spus El Însuși ce trebuie să facem ca să ne mântuim. De nenumărate ori. Și ne-a lăsat și Biblia.

"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5,39)

iustin10 19.12.2010 17:16:43

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 313964)
Cumva trebuie să se remarce identitatea noastră, totuși n-aș fi atât de sigur că fugim de simbolurile văzute, atâta timp cât poți vedea crucea pe bisericile și în cimitirele noastre. În aceeași idee: procentul de 10% care ne diferențiază e chiar neglijabil - cu bucurie constat lucrul acesta! Mai să mă apuce așa un val de ecumenism pozitiv (e știut faptul că atât ortodocșii, cât și adventiștii sunt anti-ecumeniști convinși).

Pai depinde unde purtati discutia .Daca vorbim despre rolul crucii in jertfa Mantuitorului si apoi in viata crestinilor e normal sa gandim la fel.
Putem gandi si pana la 100% la fel,daca cumva nu apar cine stie ce deviatii pe la vreo denominatiune protestanta.
Daca insa vorbim despre crucea ca simbol vazut ,sau ca icoana ,sau ca semn al inchinarii,aici probabil ca ne despartim radical.Adica noi spunem ce am primit si auzit,iar voi negati. Problema este si la o anumita formulare ortodoxa ,ca nu ar exista mantuire fara aceste simboluri vazute.Cred ca era vorbe de un context mai larg,ca nu exista mantuire decat daca se neaga total crucea lui Hristos.
Eu n-as folosi toate invataturile Traditiei pentru excluderea altora .Crucea ca obiect de cult(dar nu fara Iisus pe ea) ,obiceiul inchinarii,sunt doar ajutoare daruite prin revelatie de Duhul.Asa ca lasati-ne pe noi cu ele,si daca vreti sa le urmati,invatati si urmati-le,daca nu,tot e bine ca credeti crucii lui Hristos.

alex_geani 19.12.2010 23:48:39

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 314414)
lasati-ne credinta ortodoxa in pace,daca nu va place lumina,atunci stati in intuneric ca asa e mai bine pentru voi.Habar nai ca in momentul rastignirii Sangele Sau sa scurs pe Cruce si a Sfintito cu Sangele Sau e acelasi moment cu Botezul Sau din Iordania,a Sfintit Apa cu Dumnezeieasca Sa putere.Mai voi nu mai la moarte va ganditi,desteptativa mai Domnul Dumnezeu este Dumnezeu Cel Ce a Inviat,o sa vedeti voi la sfarsitul veacurilor se vedem cine are dreptate si cine nu are,ca il negi pe Mantuitorul,o sa stii ca tu esti un simplu om si nu ar trebui sa iei nici o decizie a Stapanului ca El schimba Legile,nu omul.Stim poruncile cele 10 dar trebuie urmate si Legile cele noi,nu numai pe cele vechi,mai citeste in Noul Testament la Matei capitolele 5-7 ca acolo sunte legi noi,chiar si la Cina Cea de Taina ca acolo tot o Lege e noua.

Bun ..sunt de acord cu tine...s sfintit crucea cu Sangele SAU....dar EL,Iisus,ne-a indemnat sa ne facem cruce???Cand ne rugam?Dumnezeu ce a zis???Vreau dovezi in care Dumnezeu si Iisus a zis sa iti faci Cruce!unde scrie???ca niste oamnei au zis tre sa ne ii copiem???
Dumnezeule Mare.........nu exista legi noi decat Cele lasate de Dumnezeu!
Si cu sfantul matei etc....app de Sfantul Luca(care nu a fost martor al vietii lui Iisus Hristos)de ce sa il cred????ce zice??el a inceput sa scrie despre Iisus dupa 70 de ani de la Inaltarea lui!De ceeeeeee

Mihnea Dragomir 20.12.2010 00:03:33

Citat:

În prealabil postat de alex_geani (Post 314759)
el a inceput sa scrie despre Iisus dupa 70 de ani de la Inaltarea lui!De ceeeeeee

Asta de unde e, că nu e din Biblie. În Biblie îl vedem pe Sf Luca citat drept contemporan, ba chiar tovarăș de călătorii cu Sf Pavel. Sau Sf Pavel tot la 70 de ani după Înălțare a început să scrie ? Săracul, înseamnă că a scris fără cap, i-l tăiaseră de mult...

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:03:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.