iustin10 |
19.12.2010 17:16:43 |
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
(Post 313964)
Cumva trebuie să se remarce identitatea noastră, totuși n-aș fi atât de sigur că fugim de simbolurile văzute, atâta timp cât poți vedea crucea pe bisericile și în cimitirele noastre. În aceeași idee: procentul de 10% care ne diferențiază e chiar neglijabil - cu bucurie constat lucrul acesta! Mai să mă apuce așa un val de ecumenism pozitiv (e știut faptul că atât ortodocșii, cât și adventiștii sunt anti-ecumeniști convinși).
|
Pai depinde unde purtati discutia .Daca vorbim despre rolul crucii in jertfa Mantuitorului si apoi in viata crestinilor e normal sa gandim la fel.
Putem gandi si pana la 100% la fel,daca cumva nu apar cine stie ce deviatii pe la vreo denominatiune protestanta.
Daca insa vorbim despre crucea ca simbol vazut ,sau ca icoana ,sau ca semn al inchinarii,aici probabil ca ne despartim radical.Adica noi spunem ce am primit si auzit,iar voi negati. Problema este si la o anumita formulare ortodoxa ,ca nu ar exista mantuire fara aceste simboluri vazute.Cred ca era vorbe de un context mai larg,ca nu exista mantuire decat daca se neaga total crucea lui Hristos.
Eu n-as folosi toate invataturile Traditiei pentru excluderea altora .Crucea ca obiect de cult(dar nu fara Iisus pe ea) ,obiceiul inchinarii,sunt doar ajutoare daruite prin revelatie de Duhul.Asa ca lasati-ne pe noi cu ele,si daca vreti sa le urmati,invatati si urmati-le,daca nu,tot e bine ca credeti crucii lui Hristos.
|