Garrett |
13.04.2010 22:16:33 |
[quote=florin1966;234595]
Citat:
În prealabil postat de Garrett
(Post 234539)
"judeca, sa fii judecat si sa invatam cu totii din asta",
daca judeci tu nu mai judeca dumnezeu caci te faci tu in locul lui si sar putea ca atunci cand sa inveti sa fie prea tarziu.si te rog sa intelegi cuvintele "dumnezeu celor mandri le sta impotriva iar pe cei smeriti ii va inalta" cand vrea dracul sal insele pe om intai ii arata pacatele oamenilor si apoi il face sa creada ca el e sfant.
|
Dar oare nu putem judeca fara sa fim mandri? Lucrarea pe care trebuie sa o fac asupra mea, prin Dumnezeu, nu va fi sfarsita niciodata. Si totusi imi pare o forma de egoism sa ma intorc spre a mea mantuire fara sa privesc si la cei din jurul meu. Iar cum altfel sa privesti daca nu iti permiti sa "judeci" asupra comportamentului unor oameni. Eu nu judec cu pretentia de a judeca in locul Domnului. Eu judec in masura a ceea ce sunt: om. Si oamenii numai prin oameni si cu credinta in Dumnezeu pot face bine, se pot inalta. Iar unii dintre acesti oameni au nevoie uneori sa fie ajutati, altii sa fie impinsi de la spate. Pentru ca tentatiile vremilor in care traim sunt mult mai multe si mai puternice decat au fost vreodata. Oare noi, cei care intr-o forma sau alta, l-am gasit pe Dumnezeu, trebuie sa stam in asteptare... in asteptarea momentului in care el va fi gasit si de catre aproapele nostru? Nu pot accepta asa idee.
In legatura cu ideea de "prozelitism", poate ca nu m-am facut bine inteles. Nu se poate, intr-adevar, la acest moment, vorbi de prozelitism in sensul generic al cuvantului. Altfel nu mai aminteam de racordarea la spiritul vremii. Ma refeream la o forma atenuata, concretizata printr-o mai directa implicare in viata omului de rand, dincolo de slujba si de Sfintele Taine. O idee ar fi ca preotul sa imprumute un pic din rolul unui asistent social. Am mers prea departe?
"se pare ca neregulile pe care le observai tu la altii sunt din cauza ...ta . pentru ca nu te rogi pentru ei iata in ce stare au ajuns ...asa ca vezi ce faci in continuare."
A ma ruga pentru ei e suficient?
Rugaciunea este suficienta?
|